Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Όχι πάλι τα ίδια. * Του Λάμπρου Παλάντζα

Δεν θυμάμαι να είχα ενηλικιωθεί όταν γινόταν στο νομό Γρεβενών για πρώτη φορά η συζήτηση για τις φυλακές. Ακλούθησε και άλλη για άλλες φυλακές και πιο πρόσφατα για τα κέντρα κράτησης. Όλες, κάθε φορά είχαν τα ίδια χαρακτηριστικά. Φοβική συμπεριφορά, ρατσισμός, άρνηση, μιζέρια είναι τα κοινά χαρακτηριστικά όλων. Τώρα για άλλη μια φορά τα ίδια και χειρότερα. Διασπορά φόβου, ρατσιστικές αντιλήψεις και φυσικά προσπάθεια πολίτικης εκμετάλλευσης γέα το θέμα των προσφύγων και την εγκατάσταση τους στα Γρεβενά.

Μια ώριμή κοινωνία που θα συμπεριφερόταν ανθρώπινα και θα είχε στραμμένο το μέλλον, δεν θα αφόριζε την εγκατάσταση των προσφύγων. Οι τοπικές αρχές καλώς μπήκαν στην συζήτηση αλλά με ψυχραιμία πρέπει να εξηγήσουν στην κοινή γνώμη την πραγματικότητα.

Επίσης καθήκον των αρχών είναι να διασφαλίσουν από  την πολίτευα ορισμένες ελάχιστες προϋποθέσεις  για την εγκατάσταση των προσφύγων.

Καταρχήν να διασφαλιστεί ότι  άνθρωποι αυτοί θα έχουν τις απαραίτητες συνθήκες για να ζουν σε ανθρώπινα και με αξιοπρέπεια. Επίσης να διασφαλιστεί ότι τα παιδιά θα έχουν πρόσβαση σε εκπαίδευση.

Από ΄κει και πέρα σε συνεργασία της πολιτείας, της αυτοδιοίκησης και των τοπικών φορέων να εκπονηθεί ένα σχέδιο εγκατάστασης που θα λειτουργεί ανταποδοτικά προς την τοπική κοινωνία. Θα μπορούσε για παράδειγμα η τροφοδοσία της σίτισης να γίνεται κυρίως από τοπικά προϊόντα, ότι θα απασχοληθεί κατά προτεραιότητα προσωπικό από τον Νομό Γρεβενών, ότι οι εργασίες που θα απαιτηθούν για την εγκατάσταση θα γίνουν από τοπικά συνεργεία.

Με ένα τέτοιο σχέδιο και οι προσφυγές θα έχουν συνθήκες ανθρώπινες και η τοπική κοινωνία θα ωφεληθεί από τις ανταποδοτικές εξασφαλίσεις. Τότε μπορούμε να βρούμε τον αριθμό, τότε θα έχει να νόημα να κάνουμε ποσοτικούς υπολογισμούς.

Το παράδειγμα των φυλακών θα έπρεπε να μας κάνει πιο συγκαταβατικούς σε τέτοια ζητήματα.

Τέλος για όσους νομίζουν  ότι θα κάνουν πολιτική εκμετάλλευση του ζητήματος να πω ότι απλά ρίχνουν νερό στο μύλο των φασιστών. Η Ελλάδα έχει γνήσιο ρατσιστικό φασιστικό μόρφωμα την Χρυσή Αυγή.  Κάθε προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης του προσφυγικού ζητήματος απλά θα ενισχύσει του φασίστες.

Ελπίζω με αυτή την μικρή παρέμβαση να συμβάλω έστω και ελάχιστα ώστε να εμπεδωθεί ένα κλίμα ψυχραιμίας και νηφαλιότητας

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5