AUTOΚΙΝΗΣΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach
Μικρό μου

Grevenamedia @facebook

ΓΡΙΔΑΣ
ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Όχι δεν είναι wi-fi: Για τι μας προειδοποιεί αυτή η πινακίδα που βλέπουμε στους δρόμους;

Κινούμενοι εκτός των στενών ορίων της ελληνικής επικρατείας ενδέχεται να συναντήσουμε κάποιες πινακίδες οδικής σήμανσης που σε πρώτη φάση μοιάζουν ακατανόητες.

Με την υπερβολική ταχύτητα να αποτελεί μία από τις βασικές αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων, η νομοθεσία επιβάλλει αυστηρές ποινές σε όσους βυθίζουν το πόδι τους στο γκάζι.

Καθοριστικό ρόλο στον εντοπισμό των παρανομούντων οδηγών, διαδραματίζουν οι ειδικές συσκευές βεβαίωσης παραβάσεων (βλ. κάμερες ταχύτητας) που είναι διασκορπισμένες στο οδικό δίκτυο, καταγράφοντας όσους αγνοούν τα εκάστοτε όρια ταχύτητας.

Βάσει, ωστόσο, της κείμενης νομοθεσίας, πριν από τα σημεία όπου λειτουργούν τεχνικά μέσα πρέπει να υπάρχουν προειδοποιητικές πινακίδες, στις οποίες αναφέρεται ότι ο δρόμος ελέγχεται από τις εν λόγω συσκευές.

Στην Ελλάδα, οι εν λόγω πινακίδες κατά κανόνα απεικονίζουν μία κάμερα, αλλά εκτός των στενών συνόρων της ελληνικής επικρατείας μπορεί να είναι διαφορετικές με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να αντιληφθούμε το μήνυμα που μεταδίδουν.

Επί παραδείγματι, στη Γαλλία οι πινακίδες που προειδοποιούν για την ύπαρξη τεχνικών μέσων βεβαίωσης παραβάσεων μοιάζουν να απεικονίζουν το σήμα του… wi-fi.

Στην πραγματικότητα, ωστόσο, απεικονίζουν τη δέσμη ραδιοκυμάτων που εκπέμπουν τα ραντάρ της Τροχαίας σε συγκεκριμένη συχνότητα. Η δέσμη αντανακλάται σε ένα αυτοκίνητο και στη συνέχεια λαμβάνεται από την κεραία λήψης του ραντάρ.

Όταν τα ραδιοκύματα αντανακλούνται σε ένα κινούμενο αντικείμενο η συχνότητά τους μεταβάλλεται και το ραντάρ μπορεί να υπολογίσει τη διαφορά των συχνοτήτων και την μετατρέπει σε χλμ. ανά ώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εν λόγω πινακίδες ενδέχεται να αναγράφουν τη μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα (π.χ. 90 χλμ./ώρα) ενώ μπορεί να συνοδεύονται από μία ακόμα πινακίδα που γνωστοποιεί σε πόσα χιλιόμετρα διενεργούνται έλεγχοι με τεχνικά μέσα.

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
interactive learning
πωλείται κατάστημα κατασκευή 1982
ζητείται υπάλληλος-agro grevena
AUTOΚΙΝΗΣΗ
Τζιόβας Ανδρέας
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

123 τμ
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Καφέ Crystal
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com