Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΕΥΘΥΜΗΣ
ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΛΕΤΣΙΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΚΟΔΡΑΣ ΡΗΓΑΣ
ΤΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ
POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach
SportsBase

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ζιώγας

ΟΑΕΔ: Έρχονται μεγάλες αλλαγές στην αγορά εργασίας

Ερχονται μεγάλες αλλαγές στην αγορά εργασίας, τόνισε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Η ενεργειακή κρίση και οι πληθωριστικές πιέσεις απασχόλησαν το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, στη διάρκεια του οποίου έγινε η παρουσίαση των αλλαγών στην αγορά εργασίας και της μετονομασίας του ΟΑΕΔ σε Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (Δ.Υ.Α.) από τον διοικητή του Οργανισμού, Σπύρο Πρωτοψάλτη.

ΟΑΕΔ: Λίφτινγκ στον οργανισμό με στόχο την βελτίωση των υπηρεσιών του

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του επιμελητηρίου ο κ. Πρωτοψάλτης ανέφερε ότι πρόκειται για ένα ολοκληρωτικό «λίφτινγκ» του ΟΑΕΔ με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών του, καθώς και της συνολικής ικανότητας και αποτελεσματικότητας του οργανισμού. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται η βελτίωση των μηχανισμών εξυπηρέτησης των ανέργων, καθώς και η εφαρμογή νέων μορφών υπηρεσιών και παροχής συμβουλών. Επίσης, ιδιαίτερης σημασίας προσλαμβάνει και ο ψηφιακός μετασχηματισμός του οργανισμού με σκοπό την αύξηση της αποτελεσματικότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Ο κ. Πρωτοψάλτης παρουσίασε, επίσης, την βασική φιλοσοφία του νομοσχεδίου «Δουλειές Ξανά», που δόθηκε ήδη σε δημόσια διαβούλευση, και στις καινοτομίες που εμπεριέχει. Βασικός στόχος του νομοσχεδίου είναι να βοηθηθούν οι άνεργοι – και ιδίως οι μακροχρόνια άνεργοι – να βρουν εργασία. Με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η ανεργία κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα 12ετίας. Επίσης, ο επικεφαλής του ΟΑΕΔ ανέλυσε τις τομές που επιχειρούνται στο πεδίο της κατάρτισης και της σύνδεσης των προγραμμάτων με τις ανάγκες των επιχειρήσεων για κάλυψη θέσεων απασχόλησης.

Όσον αφορά στην ενεργειακή, αλλά και τη διατροφική κρίση, στη βασική εισήγησή του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Βασίλης Κορκίδης, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η διεθνής, η ευρωπαϊκή και, κατ’ επέκταση η ελληνική οικονομία εισέρχεται σε μια νέα εποχή που χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα που θα έχει αρνητικές συνέπειες στην οικονομία, γεγονός που απαιτεί στενή παρακολούθηση των εξελίξεων.

Πρωτοψάλτης (ΟΑΕΔ): Οι υψηλές τιμές στην ενέργεια ίσως επηρεάσουν αρνητικά το ΑΕΠ
Όπως σημείωσε, οι υψηλές τιμές ενέργειας, ενδεχομένως να έχουν αρνητική συνέπεια στον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ της χώρας κατά 1%. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν συνέπειες σε σημαντικούς κλάδους της οικονομίας, όπως την πρωτογενή παραγωγή, τα αγροτικά προϊόντα, την βιομηχανία, το εξαγωγικό εμπόριο, τις μεταφορές και τον τουρισμό.

Το συνολικό κόστος δεν μπορεί ακόμη να προσδιοριστεί, αφού πολλά εξαρτώνται από την εξέλιξη και τη διάρκεια του πολέμου ενώ δημιουργείται στασιμοπληθωρισμός που φέρνει ανατιμήσεις ρεκόρ στα καύσιμα, στα σιτηρά, σε ζωοτροφές και λιπάσματα και, κατά συνέπεια, μεγάλες ανατιμήσεις που φθάνουν ακόμη και το 30% σε ψωμί, γαλακτοκομικά, κρέας, ζυμαρικά και πολλά ακόμη βασικά αγαθά.

Επιχειρήσεις-μέλη του Ε.Β.Ε.Π., για το κόστος ενέργειας, δηλώνουν ότι έχουν ήδη αναγκαστεί να εφαρμόσουν αυξήσεις 10-20% στα προϊόντα τους και αναμένεται το προσεχές διάστημα να επανεξετάσουν νέες αυξήσεις τιμών. Τις τελευταίες εβδομάδες η εγχώρια και ευρωπαϊκή αγορά αναζητά απεγνωσμένα τιμοκαταλόγους αγοράς και πώλησης σε ισχύ, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπολογιστεί το κόστος παραγωγής, μεταφοράς, εισαγωγής και αντικατάστασης εξαιτίας των ακραίων ανατιμήσεων.

Παράλληλα, οι επιπτώσεις στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές επηρεάζουν το κόστος δανεισμού και την ρευστότητα των επιχειρήσεων, ενώ αυξάνουν τα spears των ομολόγων και το δημοσιονομικό κόστος της οικονομίας, την ώρα που η χώρα θέλει να μειώσει το πρωτογενές έλλειμμα και να περάσει σε επενδυτική βαθμίδα.

Στο πεδίο αυτό συζητήθηκαν τα εργαλεία που υπάρχουν σήμερα, ώστε οι επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, όπως ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών.

Oι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 863 εκ. ευρώ
Σύμφωνα με τον Β. Κορκίδη, η κρίση στο ενεργειακό θα φέρει γρηγορότερα στο προσκήνιο την αναγκαιότητα σχηματοποίησης μιας νέας ευέλικτης στρατηγικής για την αντιμετώπιση της απειλής νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών, που θα προκύψουν για ένα μεγάλο αριθμό μικρομεσαίων, ως επί το πλείστων επιχειρήσεων, αλλά και της αξιοποίησης όλων των ρυθμίσεων που βρίσκονται σήμερα «στο τραπέζι». Σημειώνεται ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία αυξήθηκαν τον Ιανουάριο κατά 863 εκατ. Ευρώ, με το συνολικό ιδιωτικό χρέος να ξεπερνά τα 250 εκατ. ευρώ.

Στην ανασκόπηση των παραμέτρων που προσδιορίζουν την πορεία της οικονομίας, επισημάνθηκε η σημασία που προσλαμβάνει η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, από τον οίκο αξιολόγησης «DBRS Morningstar», φέρνοντας την χώρα ένα μόλις «σκαλοπάτι» πριν την επενδυτική βαθμίδα. Ωστόσο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο αυξάνονται και απαιτούν από την κυβέρνηση συνεχή εγρήγορση, αλλά και διαμόρφωση μέτρων στήριξης, χωρίς να δημιουργείται κίνδυνος για δημοσιονομικό εκτροχιασμό.

Σχετικά άρθρα

ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΑΡΕΤΗ ΛΙΟΥΠΑ
ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΑΣ
ΦΑΝΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ
ΔΟΜΗΣΗ

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Τζιόβας Ανδρέας
ΔΕΗ BANNER
ΤΑΞΙ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

BALKAN ELECTRIC
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
ΖΗΤΑΙΤΑΙ ΚΥΡΙΑ
Ζητείται γυναίκα για φύλαξη ηλικιωμένου
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΚΙΝΓΚ
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
AUTOΚΙΝΗΣΗ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣΕΡΒΕΡΗ ΓΩΝΙΑ
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
cars
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ενοικιάζεται Β. Ντόκου
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
Πωλείται μετά από 37-συνταξιοδοτηση
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
Πωλείται επιχείρηση καφέ
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Καφέ Crystal
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com