Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Ο θρίαμβος! * Του Δημήτρη Ψευτογκά

Πήρε  σήμερα, τις πρώτες ώρ της 8ης Οκτώβρη ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμένου, η οποία χαρακτηρίζεται και ως κυβέρνηση της Αριστεράς!
Βεβαίως προεκλογικά ο κ. Καμένος φρόντισε σε προεκλογικό διαφημιστικό να σπάσει το “αριστερό” χέρι του γιού του και να τον εκπαιδεύσει να γράφει με το δεξί, αλλά η ζωή μετεκλογικά του έκανε τη “φάρσα”, να σπάσει το αριστερό πόδι ο μικρός!
Σίγουρα δεν είναι τυχαίες οι αναφορές του κ. Τσίπρα κατά το κλείσιμο της χθεσινής συζήτησης, στον πιστό του σύμμαχο,ενθυμούμενος και τις θερμές αγκάλες και τους ασπασμούς στην νικηφόρα ευφορία που ακολούθησε η μετεκλογική πανήγυρις, γνωρίζοντας ότι η πιθανότητα “ατυχήματος” είναι μεγάλη στα σκληρά προαπαιτούμενα και ιδιαίτερα στο ασφαλιστικό  αλλά εκφράζοντας ταυτόχρονα και την ανασφάλεια της ισχνής πλειοψηφίας των 155 κυβερνητικών βουλευτών,
Οι 38 υπουργοί που μίλησαν αναμάσησαν κοινοτοπίες ή αντέγραψαν ομολόγους τους της προηγούμενης πενταετίας αλλά δεν έλειψαν και οι “κορώνες”…
Άκουσα τον Αναπληρωτή Οικονομικών κ. Χουλιαράκη, αυτόν που εμπιστεύονταν περισσότερο στην επτάμηνη διαπραγμάτευση-φιάσκο, οι Ευρωπαίοι, να καυχάται οχτώ φορές σε πέντε  λεπτά  για”την κυβέρνηση της Αριστεράς” χωρίς καμια ουσία και δομή στο λόγο του…
Αυτός ήταν σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου….
Φευ!
Ο πιο εντυπωσιακός με Θεολογικές αναφορές στο λόγο του, ήταν ο κ. Κουρουμπλής, εξαιρουμένου του κ. Φίλη, του Υπουργού Παιδείας που το μόνο Θεολογικό ήταν το χρώμα της φωνής του λόγω συναφείας με το Θρησκευμάτων!
Εντυπωσιακός γιατί όχι μόνο πιστεύει στη δημιουργική μεγαλουργία, του νέου του κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γιατί είχε και την πιο πρωτότυπη ερμηνεία για το εκλογικό αποτέλεσμα!
“Θρίαμβο της λογικής”, χαρακτήρισε την πρόσφατη ετυμηγορία του Ελληνικού λαού!
Μετά από όσα έγιναν το προηγούμενο επτάμηνο δεν είναι να απορεί κανείς!
Παραθέτω μερικά χαρακτηριστικά δείγματα των προγραμματικών δηλώσεων του Ιανουαρίου για του λόγου,,,το αληθές!
-Αμετάκλητη απόφαση της Κυβέρνησής μας είναι να τιμήσει και να εφαρμόσει στο σύνολό τους τις προεκλογικές προγραμματικές μας δεσμεύσεις..
-Αποκαθιστούμε άμεσα τη λειτουργία της δημοκρατίας. Πρώτα απ’ όλα, τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, που ουσιαστικά είχε καταργηθεί μέσα από διαρκείς πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.
-Η ελληνική Κυβέρνηση έχει σχέδιο έτοιμο, δεν το φτιάχνει τώρα, έχει προτάσεις, δεν τις φτιάχνει τώρα, είναι ρεαλιστικές και είναι ικανές να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο συμφωνίας αμοιβαία αποδεκτό. 
-Προχωράμε και στον αποφασιστικό περιορισμό της σπατάλης στον δημόσιο τομέα και στον περιορισμό προνομίων Υπουργών αλλά και Βουλευτών. Διότι εμείς δεν ήρθαμε για να καταλάβουμε δομές εξουσίας και προνόμια εξουσίας. Εμείς ήρθαμε για να καταργήσουμε προνόμια και να περάσουμε την εξουσία εκεί από όπου πηγάζει, δηλαδή στον ελληνικό λαό.
-Κάθε πολίτης και κάθε επιχείρηση θα συνεισφέρει στα κοινά βάρη ανάλογα με την φοροδοτική του ικανότητα, όπως ρητά επιβάλλει το Σύνταγμα.
-Καταργούμε τον ΕΝΦΙΑ από το 2015 και τον αντικαθιστούμε με Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. 
-Η νέα ελληνική Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στις πολιτικές που επιτρέπουν την ασυδοσία των εργοδοτών, την ακραία εκμετάλλευση, τον εξευτελισμό των εργαζομένων
-Το ίδιοι πιστοί θα μείνουμε και στη δέσμευσή μας για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ. 
-Σε αυτό το πλαίσιο δεσμευόμαστε ότι δεν παραχωρούμε, δεν ξεπουλάμε τα δίκτυα και τις υποδομές της χώρας που αποτελούν εθνικό μας κεφάλαιο.
-Καμία, λοιπόν, αύξηση ορίων ηλικίας, καμία μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων!(
-Πρώτο μέτρο για τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων η επαναχορήγηση δέκατης τρίτης σύνταξης ως δώρο Χριστουγέννων στο τέλος του 2015 σε όποιους λαμβάνουν συντάξεις χαμηλότερες των 700 ευρώ μηνιαίως. 
-Μέρα με τη μέρα, μήνα με τον μήνα θα οικοδομούμε ένα δημόσιο δωρεάν ποιοτικό σύστημα υγείας για όλους τους πολίτες της χώρας. 
-Ιστορική υποχρέωση της νέας ελληνικής Κυβέρνησης αποτελεί η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των επανορθώσεων !!!!!
Ρωτάω και δεν περιμένω απάντηση…
Τήρησε έστω μία από αυτές τις δεσμεύσεις η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ_ΑΝΕΛ;
 Κυβέρνησε μόνο με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου με τα καμώματα, τα τερτίπια και τις εκφυλιστικές διαδικασίες της Προέδρου με ρεκόρ ψήφων, Ζωής Κωνσταντοπούλου και όλους τους “δραχμολάγνους” με επικεφαλής τον υπερφίαλο επιδειξία και είρωνα Γιάννη Βαρουφάκη, τον σκληρό “ταξιτζή” και επίβουλο του Νομισματοκοπείου Λαφαζάνη και μια κουστωδία 40 βουλευτών και υπουργών! Χωρίς σχέδιο, χωρίς ευρωπαϊκή στρατηγική, αδιαφορώντας για τις συνέπειες….Γιαυτό έκανε πως “διαπραγματευόταν” 6 μήνες. Τίποτα έτοιμα δεν  είχε…παρά μόνο τα κάπιταλ κοντρόλς!
 Όσο για το “αριστερό” ήθος, την απέχθεια στα προνόμια και την “ασυδοσία ” και σπατάλη των προηγούμενων, είδαμε μετά τις “καυστικές” εξαγγελίες και δηλώσεις τα Skoda να γίνονται θωρακισμένες BMW-, αυτές που θα έβγαζαν στο σφυρί- και τα αεροπλάνα της γραμμής….πρωθυπουργικά και στρατιές συμβούλων και αργόσχολων-τα “δικά μας παιδιά” να κατακλύζουν τα Υπουργεία! 
Ούτε λόγος  για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ -που αυτές τις μέρες ετοιμαζόμαστε να πληρώσουμε την πρώτη δόση- ή την επαναφορά του 13ου μισθού! Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης αυξάνουν (67ο), οι συντάξεις, τα επικουρικά και τα “εφάπαξ” “σφαγιάζονται” ενώ περισσότερους φόρους πληρώνουν μισθωτοί και συνταξιούχοι από επιχειρηματίες, γιατρούς, δικηγόρους κλπ. καθώς η πολυθρυλούμενη λίστα Λαγκάρντ, δεν απέδωσε στα χέρια των νέων Ιαβέρηδων, ενώ τα αδικήματα κινδυνεύουν να παραγραφούν.
Οι υποδομές και τα δίκτυα στα στιβαρά χέρια της Αριστεράς  εναπόθεσαν τις τελευταίες τους ελπίδες στα φαντάσματα των ισοδυνάμων και στη “μπέσα” του κ. Δρίτσα και στις δωδεκάποντες γόβες-στιλέτο της κ. Τζάκρη! 
 Γελάει και το …παρδαλό κατσίκι! 
Τη ΔΕΗ θα την ψάχνουμε με το λυχνάρι (φανον) του Διογένη! Τα λιμάνια …έφυγαν και με κάτι επιτροπές κοινωνικού ελέγχου πάνε να σώσουν την… τιμή της Αριστεράς!
 Τα 24 περιφερειακά αεροδρόμια….πέταξαν και ξεπόρτισαν  για Φραπόρτ(
 Οι αγρότες και οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ…κλαίνε!
Φορολογικός πέλεκυς επικρέμαται της κεφαλής των  και την τελευταία αύξηση που θα θυμούνται είναι αυτή της κυβέρνησης του Γ.Α. Παπανδρέου των 30 ευρώ, το 2009!
Το καλύτερο σύστημα υγείας στον κόσμο έφτιαξε ο…Κουρουπλής κατέρευσεΓ
Όταν εισαχθείς σε κρατικό νοσοκομείο  πρέπει να φέρεις μαζί σου κλινοσκεπάσματα, μαξιλάροθήκες, χαρτί υγείας,οινόπνευμα,, βαμβάκι, γάζες και τα χάπια που λαμβάνεις για τις χρόνιες παθήσεις….
Κλινικές κλείνουν, γιατροί και νοσηλευτές απουσιάζουν, Μονάδες Εντατικής Θεραπείας μένουν κλειστές ή εκχωρούνται στους ιδιώτες .
.”Σιγήν ιχθύος για το κατοχικό δάνειο..Τα  δις από τη Γερμανία… χάθηκαν στον δρόμο! Μαζί τους και ο συμπαθής Μανώλης Γλέζος που τον πήρε στο λαιμό του ο …Λαφαζάνης!
Αυτά και πολλά άλλα “δείγματα γραφής”  είδε ο Ελληνικός λαός τους εφτά υπέροχους μήνες της πρώτης φοράς Αριστερά και με “τετράγωνη” λογική και “σοφία” επέλεξε πάλι για κυβερνήτη του κλυδωνιζόμενου σκάφους τον κ. Τσίπρα.
Θρίαμβος της λογικής!
Έχετε …δίκιο κ. Κουρουμπλή! 
Ο χαρισματικός  Αλέξης Τσίπρας τώρα πρέπει να κυβερνήσει….
Δεν έχει καμια δικαιολογία ούτε άλλη πίστωση χρόνου και ελπίδας…
 Όλα αυτά τα χρόνια, ιδιαίτερα το 2009-2011 αντιπολιτεύτηκε απέναντι στον Γ. Παπανδρέου και στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που στρατηγικά δικαιώθηκε και δικαιώνεται καθημερινά, με μικρότητα!
Γι αυτό δεν μπορεί να κυβερνήσει με μεγαλοσύνη!
(Λαμπρό παράδειγμα ο κ. Σαμαράς με τον κ. Βενιζέλο και τους περί αυτόν “μηδίσαντες”).
Μακάρι να μας διαψεύσει!
 
Δημήτρης Ψευτογκάς

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5