ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Alpha Bank
ΕΜΒΟΛΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
Ράδιο 101.5
Εμβόλιο
Ζιώγας
tsiarsiotis

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης στο 1st Greece-Cyprus Business Summit

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης στο 1st GreeceCyprus Business Summit.-Στα σκαριά συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και φορέων της Κύπρου σε θέματα επενδύσεων, ενέργειας, πράσινων τεχνολογιών, εκπαίδευσης, Αγροτικής Παραγωγής  και τουρισμού.

Στην πρώτη επιχειρηματική διοργάνωση μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου1st Greece-Cyprus Business Summit που διεξήχθη στο Sofitel Athens Airport  την Παρασκευή 6 Μαίου 2022, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, στη Θεματική Ενότητα « Βιώσιμη Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα»

Στόχος της διοργάνωσης ήταν η προώθηση των διμερών εμπορικών, οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Η συνεργασία και ανταλλαγή τεχνογνωσίας τόσο σε Κυβερνητικό όσο και σε Αυτόδιοικητικό επίπεδο Περιφερειών καθώς και των επιχειρηματικών φορέων των δύο χωρών, απασχόλησαν τις εργασίες των εκδηλώσεων. Παράλληλα η εξοικονόμηση  πόρων, η κυκλική οικονομία, η πράσινη μετάβαση, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η πρωτογενή παραγωγή, η ασφάλεια επισιτισμού, η ενέργεια και ο τουρισμός ήταν τα βασικά πεδία που αναπτύχθηκαν οι συζητήσεις μεταξύ των προσκεκλημένων.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, αναφέρθηκε στην απολιγνιτοποίηση, ως μια μεγάλη πρόκληση και ευκαιρία για τη Δυτική Μακεδονία προσκαλώντας, ενδιαφερόμενους επενδυτές να εκμεταλλευτούν τους πόρους και τα ισχυρά κίνητρα που δίδονται από την Κυβέρνηση για επενδύσεις.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «η Δυτική Μακεδονία είναι ο ελκυστικότερος επενδυτικός προορισμός αυτή την περίοδο σε όλη την Ευρώπη, ενώ η πρόταση που δόθηκε από τον Πρωθυπουργό στην απολιγνιτοποίηση τόνισε, πως θα βοηθήσει στην ομαλότερη  μετάβαση όλης της Περιφέρειας».

Ο Περιφερειάρχης, ανέλυσε τις προτεραιότητες της Δυτικής Μακεδονίας στη μεταλιγνιτική περίοδο και εστίασε στο μείγμα των πλεονεκτημάτων που εντοπίζεται στην Περιφέρεια και αποτελούν πόλο έλξης επενδύσεων και επενδυτών να τα αξιοποιήσουν παραγωγικά. Ο τομέας της Ενέργειας, οι πράσινες τεχνολογίες και δη του υδρογόνου, ο τομέας της μεταποίησης, ο αγροτικός τομέας, ο τουρισμός και η εκπαίδευση ήταν μερικοί από τους τομείς και τα παραδείγματα που ο Περιφερειάρχης ανέλυσε , παρουσιάζοντας συγχρόνως και τα σχέδια για το νέο παραγωγικό μοντέλο της Δυτικής Μακεδονίας.

Μεταξύ των πολύ σημαντικών ζητημάτων που προέκυψαν από το 1st Greece-Cyprus Business Summit, διαφάνηκε η ταύτιση μεταξύ των δύο χωρών σε σημαντικά ζητήματα.

Η βιώσιμη διαχείριση, η προστασία και αξιοποίηση φυσικών πόρων, η διεκδίκηση Ευρωπαϊκών και άλλων χρηματοδοτήσεων, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε τομείς της Δημόσιας Διοίκησης, του τουρισμού και της τεχνολογίας, αποτέλεσαν πεδίο  συζητήσεων και αναζήτηση συνεργασιών.

Επιπροσθέτως, συζητήθηκε η προοπτική δημιουργίας κοινών ομάδων εργασίας για την διεξαγωγή κοινών ερευνητικών έργων και άλλων δράσεων και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα εξωστρέφειας.

Το   «1st Greece-Cyprus Business Summit» διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομικών και Τουρισμού των δύο χωρών, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), της Ελλάδας καθώς και της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) της Κύπρου.

Κασαπίδης

Σχετικά άρθρα

Καφέ Crystal
Μακεδονομάχων 2
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Argo Grevena
SPONSORS
Εμμανουήλ Παππά
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Αναζητείται εποχικό προσωπικό
Ενοικιάζεται- Αριστείδου 27
Καπετάν Λουκά 1
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Ζητείται
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Πωλείται- Εργατικές κατοικίες
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Χαλκιδική- Νέα Καλλικράτεια
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com