email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Ράδιο 101.5
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Ζιώγας
tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Λευτέρης Οικονόμου επιστρέφουν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επιστρέφει για τέταρτη θητεία στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αυτή την φορά ως εξωκοινοβουλευτικός, με την κυβέρνηση της ΝΔ. Όπως και ο Λευτέρης Οικονόμου, με καταγωγή από την κοινότητα Φούρκας Κόνιτσας και με ισχυρούς φιλικούς  και οικογενειακούς δεσμούς με τα Γρεβενά.

Ο πρώτες «φήμες» για την συνεργασία του με την ΝΔ είχαν ξεκινήσει από πολύ παλιά, από το 2015 αλλά ο ίδιος τις διέψευδε κατηγορηματικά. Πάντα έλεγε την άποψή του για το ΠΑΣΟΚ και την πορεία του ακόμη και το μακρινό 2000 όπου ως γραμματέας του κόμματος είχε μιλήσει για την ανάγκη αλλαγής ονόματος και συμβόλων.

Τα τελευταία χρόνια ήταν ανενεργός στο ΚΙΝΑΛ και δεν κατέβηκε βουλευτής. Μόλις ανακοινώθηκε η υπουργοποίησή του η Χ. Τρικούπη ανακοίνωσε την διαγραφή του από το ΚΙΝΑΛ, όπως και της Λίνας Μενδώνη που ορίστηκε υπουργός Πολιτισμού.

Γιατί τον επέλεξε ο Μητσοτάκης
Η στόχευση του νέου πρωθυπουργού είναι προφανής: Επί των ημερών του εξαρθρώθηκαν οι τρεις σημαντικότερες τρομοκρατικές οργανώσεις (17Ν, ΕΛΑ, Επαναστατικός Αγώνας) ενώ μειώθηκε η εγκληματικότητα. Παράλληλα, σηματοδοτεί άνοιγμα στον κεντρώο χώρο, εν ταυτόχρονα στο πρόσωπο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αλλά και του υφυπουργού του Λευτέρη Οικονόμου, μια ηγεσία με γνώση του αντικειμένου, με αποφασιστικότητα για την πάταξη των εστιών εγκληματικότητας (Εξάρχεια) αλλά χωρίς την αίσθηση ότι επίκειται… στρατιωτικός νόμος.

Το βιογραφικό του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
Ο 64χρονος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δικηγόρος στο επάγγελμα και καταγόμενος από το νησί Ημαθίας, προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ. Σπούδασε Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και εργάστηκε ως δικηγόρος στη Βέροια και στα Γιαννιτσά. Το 1982 εκλέχθηκε Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ημαθίας. Η κομματική οργάνωση της Ημαθίας ήταν από τις μαζικότερες και πιο πετυχημένες του ΠΑΣΟΚ στη Βόρεια Ελλάδα. Την περίοδο 1987-1989 διετέλεσε Νομάρχης Καρδίτσας, και στη συνέχεια εκλέχθηκε Βουλευτής Ημαθίας (1989).

Μιχ. Χρυσοχοΐδης και Λ. Οικονόμου το 2012 μετά την συνάντηση με τον τότε πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά

Μιχ. Χρυσοχοΐδης και Λ. Οικονόμου το 2012 μετά την συνάντηση με τον τότε πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Από τότε ως το 2007 εκλεγόταν πρώτος Βουλευτής του Ν. Ημαθίας σε 6 συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις. Το 2007 και το 2009 εκλέχθηκε Βουλευτής Β’ Αθήνας.
Έχει διατελέσει βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, καθώς και υφυπουργός σε διάφορα υπουργεία. Διετέλεσε, επίσης, Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

Η κυβερνητική του θητεία
Η πρώτη του κυβερνητική επιτυχία ήταν ως υφυπουργός Εμπορίου στην κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου το διάστημα 1994-1996 με Υπουργό τον Κώστα Σημίτη. Στη συνέχεια, όταν ανέλαβε ο Κ. Σημίτης πρωθυπουργός, διετέλεσε Υφυπουργός Ανάπτυξης (1996-1999) και Υπουργός Δημόσιας Τάξης (1999-2003). Στην πρώτη του θητεία στην Κατεχάκη, εξαρθρώνεται η τρομοκρατική οργάνωση 17Ν, ενώ επιτυγχάνεται η μείωση της εγκληματικότητας με την αύξηση των πεζών περιπολιών και τον θεσμό του «Αστυνομικού της Γειτονιάς» που καθιέρωσε. Παράλληλα, σημειώνεται θεαματική κάμψη των τροχαίων ατυχημάτων, με χαρακτηριστική τη μείωση θανάτων κατά 35% και των σοβαρών τραυματισμών κατά 52%, χάρη στο πρωτοποριακό πρόγραμμα «ΚΑΘ’ ΟΔΟΝ», η μεγαλύτερη μείωση της τελευταίας 50ετίας στον αριθμό των δασικών εμπρησμών. Επίσης του πιστώνεται η απολύτως επιτυχής σε θέματα ασφάλειας διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.
Το 2009 τοποθετήθηκε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όπως μετονομάστηκε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, στην κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου 2009 οπότε και εξαρθρώθηκε ο «Επαναστατικός Αγώνας», ενώ η τρίτη θητεία του ξεκίνησε στις 7 Μαρτίου του 2012 και ολοκληρώθηκε στις 19 Μαΐου του ίδιου έτους.

Η βομβιστική επίθεση εναντίον του
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στις 24 Ιουνίου 2010 σώθηκε από βομβιστική επίθεση με ταχυδρομικό δέμα παγιδευμένο με εκρηκτικό μηχανισμό. Η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε ταχυδρομικό δέμα το οποίο στάλθηκε μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων με αποδέκτη τον Χρυσοχοΐδη. Η βόμβα σκότωσε τον υπασπιστή του υπουργού Γιώργο Βασιλάκη όταν αυτός επιχείρησε να ανοίξει το παγιδευμένο με βόμβα δέμα στον υπουργικό όροφο του μεγάρου της Κατεχάκη. Ο υπουργός βρισκόταν 10-15 μέτρα μακριά, σε διπλανό γραφείο την ώρα της έκρηξης.

Λευτέρης Οικονόμου: Ο υφυπουργός που ξέρει όσοι λίγοι την ΕΛ.ΑΣ.
Ο Λευτέρης Οικονόμου είναι 63 ετών, Αντιστράτηγος εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας και θεωρείται από τους πλέον επιτυχημένους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη.

Κατά την περίοδο της Αρχηγίας του (2009-2011), εξαρθρώθηκε η τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, δημιουργήθηκε η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, αναβαθμίστηκε η Άμεση Δράση με την ίδρυση των ομάδων Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙΑΣ) και συνελήφθησαν πολλοί γνωστοί εγκέφαλοι εγκληματικών οργανώσεων.

Η σταδιοδρομία του Λευτέρη Οικονόμου
Κατετάγη το Σεπτέμβριο του 1974 στο Σώμα της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών το 1981. Υπηρέτησε σε διάφορες μάχιμες και επιτελικές Υπηρεσίες κυρίως Κρατικής Ασφαλείας. Παρακολούθησε πολλαπλά εξειδικευμένα σεμινάρια, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, για θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος και έλαβε μέρος σε Ομάδες Εργασίας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από δεξιά: Λ. Οικονόμου, Μιχ. Χρυσοχοίδης Α Διαμαντοπούλου Γ. Μπαμπινιώτης ορκίζονται στην κυβέρνηση Παπαδήμου

Από δεξιά: Λ. Οικονόμου, Μιχ. Χρυσοχοίδης Α Διαμαντοπούλου Γ. Μπαμπινιώτης ορκίζονται στην κυβέρνηση Παπαδήμου (EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Έχει συμμετάσχει ενεργά στον αγώνα για την αναγνώριση του συνδικαλιστικού δικαιώματος στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και σήμερα είναι Επίτιμος Α΄ Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας. Υπήρξε ο πρώτος Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, θέση την οποία υπηρέτησε από το Μάρτιο του 2001 έως το Μάρτιο του 2006. Είχε, μεταξύ άλλων, την ευθύνη για την επικοινωνιακή στρατηγική κατά την εξάρθρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων 17 Νοέμβρη και Επαναστατικός Αγώνας, την ασφάλεια της Προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα το 2003 και των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004.

Ως Ανώτατος Αξιωματικός υπηρέτησε, με το βαθμό του Ταξιάρχου, ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και ως Α’ Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μέχρι τον Μάρτιο του 2008, όταν και προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ασφάλειας Επισήμων. Στις 3 Μαρτίου 2009 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος. Στις 5 Νοεμβρίου 2009, με απόφαση του ΚΥ.Σ.Ε.Α. ανέλαβε καθήκοντα Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας έως τις 17 Δεκεμβρίου 2011, οπότε τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης.

Ο νυν υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρης Οικονόμου με τον τότε Δήμαρχο Αγίου Κοσμά, δημοσιογράφο κ.Γιάννη Κ. Παπαδόπουλο στο αρχηγείο της Ελληνικής  Αστυνομίας τον Δεκέμβριο του 2009

Στις 6 Μαρτίου 2012, ανέλαβε Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κατά τον δεύτερο ανασχηματισμό της Κυβέρνησης Λουκά Παπαδήμου. Στις 17 Μαΐου 2012, κατά τον διορισμό της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ανέλαβε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μέχρι τη διενέργεια εκλογών στις 17 Ιουνίου 2012. Είναι έγγαμος και έχει μία κόρη.

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Κοζάνη- Γραφείο
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

Πωλείται οικία στην Καληράχη Γρεβενών
ΤΑΞΙ
Πασχάλης Χατζηγεωργίαδης
ENOIKIAZETAI
Κ.Παλαιολόγου 58
Αριστείδου 27
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ