Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΜΕΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Loco delivery
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Ο Κωνσταντίνος Φιλιππίδης ομιλητής στο European Week of Regions and Cities 2023

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ), Δρ. Κωνσταντίνος Φιλιππίδης συμμετείχε ως ομιλητής στo closing session της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας των πόλεων και των περιφερειών, την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023 στις Βρυξέλλες, ύστερα από επίσημη πρόσκληση της Ευρωπαίας Επιτρόπου Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κα Elisa Ferreira, εκπροσωπώντας τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και την περιοχή μας, με τη συμμετοχή του σε ένα πλούσιο πρόγραμμα συνεδριάσεων, εκθέσεων και εκδηλώσεων δικτύωσης, με θέμα την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των πόλεων και των περιφερειών αποτελεί τη μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση με θέμα την περιφερειακή πολιτική. Κατά τη διάρκεια της 21ης έκδοσης της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας των πόλεων και των περιφερειών, οι δήμοι και οι περιφέρειες εκθέτουν τις ικανότητές τους να συνεισφέρουν στην επίτευξη οικονομικής ανάπτυξης και στη δημιουργία θέσεων εργασίας, να εφαρμόζουν την πολιτική συνοχής της ΕΕ και να αποδεικνύουν τη σημασία του τοπικού και του περιφερειακού επιπέδου για την εύρυθμη διακυβέρνηση της ΕΕ.

Την εκδήλωση «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των πόλεων και των περιφερειών» διοργάνωσαν από κοινού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών και η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΓΔ REGIO).

Στο περιθώριο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας πόλεων και περιφερειακών ο Πρόεδρος του ΟΕΝΕΦ, Κωνσταντίνος Φιλιππίδης συναντήθηκε και συνομίλησε με αξιωματούχους της ΕΕ, όπως την Ευρωπαία Επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κα Elisa Ferreira, τον Ευρωβουλευτή και επικεφαλής του Spinelli Group και των Ευρωπαίων Φεντεραλιστών, κ. Domènec Ruiz Devesa (δείτε φωτογραφικό υλικό). Παράλληλα, συμμετείχε σε συνάντηση με φορείς στη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης (REGIO), καθώς και ως ομιλητής την Τρίτη 10 Οκτωβρίου στη θεματική ενότητα που αφορούσε τις Περιφέρειες σε Μεταβιομηχανική Μετάβαση.

Οι συναντήσεις αφορούσαν στην ενημέρωση για τις εξελίξεις σε επίπεδο μετάβασης της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και την ανάγκη επιτάχυνσης μέσω Ευρωπαϊκών δράσεων και πρωτοβουλιών της διαδικασίας ενίσχυσης της Περιφέρειας μας.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Φιλιππίδης σχολιάζοντας το πλαίσιο της απολιγνιτοποίησης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, έθιξε προβλήματα που προκύπτουν από αυτή τη διαδικασία όπως η ανεργία, το “brain drain” και άλλα κοινωνικά ζητήματα όπως οι ανισότητες. Σημείωσε ότι ο στόχος είναι η Φλώρινα να γίνει απολύτως ενεργειακά ανεξάρτητη μέσω της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει αυτά τα χρόνια η ΕΕ στην υλοποίηση της Πράσινης Μετάβασης, όπως η δυσπιστία του κοινού στις ΑΠΕ,  ο Covid-19, ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία κ.α. Τόνισε τη σημασία που είχε η επίσκεψη της Ευρωπαίας Επιτρόπου Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Elisa Ferreira στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και την αναφορά της στην ενδυνάμωση των νέων, τη συμπερίληψη των προτάσεων τους και τη συμμετοχή τους στη διαδικασία της Μετάβασης. Τέλος, τόνισε ότι η μεταλιγνιτική εποχή μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τη συνεργασία της κοινωνίας των πολιτών και της τοπικής/περιφερειακής αυτοδιοίκησης και μέσα από στοχευμένες πολιτικές και στρατηγικές.

Στο closing session συμμετείχαν και οι ακόλουθοι ομιλητές οι: Elianne Demollin-schneiders Minister, Province of Limburg, Virginia Marco carcel Director general, Regional Government of Castilla-La Mancha, Ricardo Gonçalves Director, Municipality of Fundão, Andriy Sadovyy Mayor, Lviv city council, Elisa Ferreira Commissioner, European Commission – DG REGIO, Vasco Alves cordeiro President, European Committee of the Regions, Aleksander Jevšek Minister, Ministry of Cohesion and Regional Development of Slovenia, Younous Omarjee Chair, European Parliament – REGI Committee, Cristina-lucia Sucala Representative, Planeta Petrila Association, Austin Campbell CEO, Robert Emmet CDP, Šime Erlić Minister, Ministry of Regional Development and EU Funds of the Republic of Croatia.

Δείτε εδώ το βίντεο της ομιλίας του Κ. Φιλιππίδη: https://www.youtube.com/watch?v=UphdA3EAxPE&t=17s

Μείνετε συντονισμένες/οι!

Active Youths: https://shorturl.at/chjpY

Europe Direct Western Macedonia: https://shorturl.at/IJP56

Μπες και συ στο κανάλι ενημερώσεων του ΟΕΝΕΦ στο Viber! Μείνε συντονισμένος/η για τις δράσεις μας, τις προσκλήσεις μας και τα νέα μας. Ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο για εγγραφή:

https://shorturl.at/lyOR3

Οι Νέοι Μπροστά!

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΔΟΜΗΣΗ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
BALKAN ELECTRIC
ΤΑΞΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
ΔΕΗ BANNER
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
AUTOΚΙΝΗΣΗ
cars
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com