Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Ε65:Ο αυτοκινητόδρομος που θα συνδέει τη Λαμία με την Εγνατία Οδό

Τον Αύγουστο θα παραδοθεί στην κυκλοφορία τμήμα μήκους 79 χλμ του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος Ε65, που διασχίζει διαγώνια την ηπειρωτική χώρα και συνδέει την Λαμία με την Εγνατία Οδό.

Ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος – 2 λωρίδων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση – διασχίζει τον κάμπο της Φθιώτιδας, την οροσειρά της Όρθρυος, το Θεσσαλικό κάμπο και τον Πηνειό ποταμό περνώντας πλησίον των πόλεων Καρδίτσας, Τρικάλων, Καλαμπάκας μέχρι τους πρόποδες των Αντιχασίων, τον Ίωνα ποταμό και την οροσειρά των Χασίων για να ενωθεί τελικά με την Εγνατία Οδό στο Δρυμό της Πίνδου. Με την ολοκλήρωσή του, το ταξίδι από Λαμία έως και Εγνατία θα διαρκεί 1 ώρα και 30 λεπτά, αντί των 2 ωρών και 30 λεπτά που είναι σήμερα.

Οι διαχειριστές του έργου έδωσαν στη δημοσιότητα video με εναέρια πλάνα από την πρόοδο εργασιών. Με αρχή του εικονικού αυτού ταξιδιού την Ξυνιάδα και τελικό προορισμό τα Τρίκαλα (απόστασης 79 χλμ), στο τρίλεπτο αυτό video παρουσιάζονται τα σημαντικότερα τεχνικά έργα του τμήματος, ανάμεσα στα οποία είναι:

Οι δίδυμες Σήραγγες Τ3 & Τ3Α (σήραγγες Δολοπίας), συνολικού μήκους 493 μέτρων

Η γέφυρα στο 49ο χλμ., μήκους 161 μέτρων και ύψους 34 μέτρων

Η γέφυρα στο 50ο χλμ., μήκους 290 μέτρων και ύψους 23 μέτρων, δίπλα ακριβώς από την τεχνητή λίμνη του Σμοκόβου

Η γέφυρα του ποταμού Καλέτζη, μήκους 93 μέτρων και ύψους 12 μέτρων

Η γέφυρα του Πηνειού ποταμού, μήκους 595 μέτρων και ύψους 19 μέτρων

Το ενιαίο τμήμα Ξυνιάδα- Τρίκαλα, συνολικού μήκους 79 χιλιομέτρων, είναι ένα τμήμα ασφαλούς και σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου, με 2 λωρίδες κυκλοφορίας & ΛΕΑ σε όλο του το μήκος. Με την παράδοσή του, οι χρήστες θα παρακάμπτουν σχεδόν 8 χιλιόμετρα επικίνδυνων στροφών στην περιοχή του Δομοκού.

Στο συγκεκριμένο τμήμα θα υπάρχουν 8 χώροι στάθμευσης & ανάπαυσης, εξοπλισμένοι με χώρους υγιεινής (WC) και απολύτως προσβάσιμοι σε ΑΜΕΑ, κτίριο εκμετάλλευσης & συντήρησης (Κ.Ε.Σ. Σοφάδων), κτίριο διαχείρισης κυκλοφορίας (Κ.Δ.Κ. Σοφάδων), κτίριο πυροσβεστικής (Ξυνιάδα), 3 σταθμοί αποχιονισμού (Ξυνιάδα, Σοφάδες & Τρίκαλα), κτίριο ελέγχου σηράγγων (Σοφάδες & Τρίκαλα).

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5