Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Όταν ανοίγει ένα σχολείο…. (22/2/2012)

Η λειτουργία σχολείου δεύτερης ευκαιρίας στα σωφρονιστικά καταστήματα δεν είναι μόνο αχτίδα φωτός, αλλά αδήριτος ανάγκη και υποχρέωση μιας ευνομούμενης Πολιτείας.
Οι κρατούμενοι δεν παύουν να είναι άνθρωποι και πολίτες που έχουν πέρα από τις υποχρεώσεις και δικαιώματα!
Ή επανένταξη στο κοινωνικό γίγνεσθαι δεν γίνεται αυτόματα με την έκτιση της ποινής.
Η εκπαίδευση συμβάλλει σημαντικά στην κοινωνικοποίηση, στην καλλιέργεια της ψυχής, στην ανάπτυξη των ικανοτήτων και δεξιοτήτων του ανθρώπου.
Η ίδρυση ενός τέτοιου σχολείου στο Κατάστημα Κράτησης Φελίου είναι μια αξιέπαινη απόφαση κοινωνικής ευθύνης.
Τα εμπόδια που παρουσιάζονται πρέπει να ξεπεραστούν σύντομα με ευρύτητα πνεύματος, απλοχεριά, χωρίς σκοπιμότητες και μεμψιμοιρίες!
Επειδή πολλοί πολιτικοί παράγοντες κτα καιρούς επισκεπτόμενοι το Σωφρονιστικό Κατάστημα προέβησαν αρμοδίως και… αναρμοδίως σε εξαγγελίες, ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης και Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Ψευτογκάς, απηύθυνε πρός τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας την εξής ερώτηση:
ΚΟΖΑΝΗ 20/02/12
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας κ. Δακή Γεώργιο Κύριε Περιφερειάρχη Στις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων, σε επίσκεψή σας προ διμήνου, στο Σωφρονιστικό Κατάστημα κράτησης Φελίου, μεταξύ άλλων υποσχεθήκατε ότι θα συμβάλλετε για την άμεση λειτουργία εντός αυτού, του εξαγγελθέντος Σχολείου Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Από την εξαγγελία από το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας και τον διορισμό καθηγητών, πληροφορηθήκαμε ότι ακόμα παραμένει άλυτο το πρόβλημα διαμόρφωσης αιθουσών.
Είναι γνωστό ότι όπου ανοίγει ένα σχολείο κλείνει μια φυλακή!
Το άνοιγμα ενός σχολείου μέσα στη φυλακή, είναι ένα παράθυρο ελπίδας για πολλούς συνανθρώπους μας, για ένα νέο ξεκίνημα, μια νέα ευκαιρία!
Η σκληρή ποινή της στέρησης της ελευθερίας, δεν μπορεί να παραμένει ως το μοναδικό μέσο σωφρονισμού. Είναι γνωστό ότι η ανεργία, το χαμηλό κοινωνικοοικονομικό επίπεδο και το χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης συμβάλλουν στην αύξηση της παραβατικότητας και εγκληματικότητας.
Ένα μεγάλο ποσοστό των 12500 εγκλείστων, των ελληνικών Φυλακών, δεν έχει ολοκληρώσει την φοίτηση στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, ενώ ένας αριθμός μικρότερος ούτε τη βασική πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Η σύνδεση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. της εκπαίδευσης με την μείωση της ποινής είναι ένα επιπλέον κίνητρο για την εξάλειψη αυτής της ανισότητας και την αύξηση του αριθμού των μαθητών .
Πιστεύοντας ότι η ίδρυση και λειτουργία σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο Κατάστημα κράτησης Φελίου, δεν είναι μόνο σωστό μέτρο αλλά και υποχρέωση μιας συγκροτημένης Πολιτείας ισότητας, δικαίου, αλληλεγγύης, ελπίδας και προοπτικής, και ότι η αξιοπιστία της κρίνεται όχι από τις προθέσεις, αλλά από την αντιστοίχιση λόγων και έργων, Ερωτάσθε κ. Περιφερειάρχη και ζητούμε να μας πληροφορήσετε τα εξής:
1ον) Εάν η βοήθεια που υποσχεθήκατε, έχει εξειδικευθεί και σε τι συνίσταται
2ον) Εάν έχει κοστολογηθεί και από πού θα αντληθούν οι ανάλογοι πόροι
3ον) Σε ποιο στάδιο υλοποίησης ευρίσκεται και 4ον)Λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα του εγχειρήματος, σε ποιες άλλες ενέργειες έχετε προβεί ή σκοπεύετε να προβείτε.
Ο Ερωτών
Δημήτρης Ψευτογκάς
Υπ. Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Γρεβενών,
Περιφερειακός Σύμβουλος «Αρχή…ζουμε μαζί»

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ