Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

email επικοινωνίας

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Alpha Bank
ΕΜΒΟΛΙΟ
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
Ράδιο 101.5
Εμβόλιο
Ζιώγας

Κατηγορίες

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Νέο πρόγραμμα εθελουσίας από τη ΔΕΗ- Έξτρα κίνητρο για τους 55 και άνω

Εντός του επομένου δεκαπενθημέρου φαίνεται ότι θα ανακοινωθεί το νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου εργαζομένων από τη ΔΕΗ στο οποίο αναφέρθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Γιώργος Στάσσης κατά τη πρόσφατη παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου του 2021.

Ο κ. Στάσσης απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις σημείωσε ότι το εφετινό πρόγραμμα εθελουσίας θα αφορά το δεύτερο εξάμηνο του έτους και ότι είναι ενταγμένο στον προγραμματισμό της ΔΕΗ για την απολιγνιτοποίηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σχετική πρόσκληση προς τους εργαζομένους θα γίνει εντός του Ιουνίου και θα αφορά κατ΄ αρχήν περίπου 500 άτομα που είναι το προσωπικό από τις μονάδες και τα ορυχεία του Σταθμού της Καρδιάς τα οποία ετέθησαν εκτός λειτουργίας το προηγούμενο διάστημα στο πλαίσιο της απολιγνιτοποίησης.

Ήδη αυτή την περίοδο στη Δυτική Μακεδονία «τρέχει» πρόγραμμα μοριοδότησης και  μετακίνησης προσωπικού από την Καρδιά σε άλλες μονάδες και ορυχεία της ΔΕΗ που παραμένουν σε λειτουργία και συγκεκριμένα στις μονάδες του Σταθμού Αγίου Δημητρίου και τα ορυχεία Μαυροπηγής και Νοτίου Πεδίου.

Παράλληλα η διοίκηση της ΔΕΗ έχει πρόθεση να ανακοινώσει και πρόγραμμα εθελουσίας με κίνητρα αντίστοιχα με αυτά που εφαρμόστηκαν το 2019 και το 2020 και τα οποία προβλέπουν ότι οι εργαζόμενοι που έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους αποχωρούν λαμβάνοντας πέραν της αποζημίωσης των 15.000 ευρώ που προβλέπει ο νόμος και κίνητρο αποχώρησης 20.000.

Προβλήματα στο δίκτυο από την αποχώρηση 3000 ατόμων

Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα τα δυο προηγούμενα χρόνια αποχώρησαν περίπου 3.000 άτομα ωστόσο ειδικά το 2020 όταν η διοίκηση της ΔΕΗ απηύθυνε το πρόγραμμα στο σύνολο του προσωπικού του ομίλου άνω των 55 ετών εμφανίστηκαν προβλήματα στους σταθμούς και το δίκτυο ειδικά των νησιών, όπου το δυναμικό είναι περιορισμένο.

Αποτέλεσμα ήταν η διοίκηση να ζητά την παραμονή προσωπικού για ένα χρόνο ώστε να προσλάβει και να εκπαιδεύσει νέο προσωπικό για την αντικατάστασή τους προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή συνέχιση της λειτουργίας τους.

Με βάση αυτό το δεδομένο ερωτηματικό παραμένει εάν εφέτος η διοίκηση της ΔΕΗ θα απευθυνθεί στο σύνολο των εργαζομένων του ομίλου ή μόνο στους εργαζόμενους των σταθμών που κλείνουν.

Από δε την πλευρά των εργαζομένων ερωτηματικό παραμένει το εάν θα υπάρξει συμμετοχή, η θα επιδιωχθεί να αυξηθεί το κίνητρο αποχώρησης.

Σημειώνεται ότι στο σύνολο του ομίλου υπολογίζεται ότι μόνο 200 άτομα έχουν συμπληρωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και ως εκ τούτου η αποχώρηση πέντε ή και περισσότερα χρόνια πριν τη συνταξιοδότηση θα είναι μάλλον δύσκολο να αποφασιστεί.

Σημειώνεται τέλος ότι σύμφωνα με το business plan η διοίκηση της ΔΕΗ θέλει να μειώσει το προσωπικό κατά 4.500 άτομα μέχρι το 2024 ενώ προβλέπει και προσλήψεις 800 εργαζομένων.

www.worldenergynews.gr

Σχετικά άρθρα

Interactive
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
ΖΗΤΕΙΤΑΙ
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Ενοικιάζονται γκαρσονιέρες- Απέναντι από τα Δικαστήρια
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Έξι γίδες και 1 τράγος
Πωλείται- Εργατικές κατοικίες
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Χαλκιδική- Νέα Καλλικράτεια
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ