Ράδιο Γρεβενά – 101.5

PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
Κτηματολόγιο
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Νέα μέτρα για τη χαλάρωση των capital controls -Ποιοι θα επωφεληθούν

Νέα μέτρα για την χαλάρωση των capital controls ετοιμάζεται να ανακοινώσει η διεύθυνση της Τράπεζας της Ελλάδος με σκοπό την ελάφρυνση κυρίως των επαγγελματιών και την διευκόλυνση των εισαγωγών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» οι αλλαγές που προβλέπονται να πραγματοποιηθούν είναι:

  1. Δυνατότητα σε φυσικά και νομικά πρόσωπα να μπορούν να «σπάσουν» προθεσμιακές καταθέσεις, κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Τα χρήματα της προθεσμιακής θα πρέπει να δαπανούνταν για την αγορά ακινήτου.
  2. Αυξάνεται το όριο των εισαγωγών στα 5.000 ευρώ για επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Συν τοις άλλοις θα υπάρχει η δυνατότητα οι συναλλαγές να πραγματοποιούνται από τα καταστήματα των τραπεζών για την επιτάχυνση των διαδικασιών.
  3. Άνοιγμα νέων τραπεζικών λογαριασμών για φοιτητές του εσωτερικού και στρατευμένους με δυνατότητα μεταφοράς έως και 2.000 μηνιαίως. Η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών αρχικά είχε προτείνει τα 5.000, ωστόσο κατέληξε ότι το πόσο των 2.000 ευρώ μπορεί να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες. Το πόσο μπορεί να αυξηθεί υπό προϋποθέσεις, εάν πρόκειται για μίσθωση στέγασης κ.τ.λ. μετά την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών.
  4. Αυξάνεται το όριο των διαδικτυακών συναλλαγών που έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιούν οι πολίτες.
  5. Ενώ διπλασιάζεται και το όριο των συναλλαγών που μπορεί να εγκρίνει η τράπεζα από τα 7 στα 14 εκατ. ευρώ για να διευκολυνθούν κυρίως οι εισαγωγές.

Αναμένεται ωστόσο και η απόφαση για την μερική ή ολική προεξόφληση δανείων μαζί με ξεκαθάρισμα όλων των υποθέσεων που έχουν «παγώσει» εξαιτίας τω capital controls ενώ η Τράπεζα της Ελλάδος διαψεύδει τη παροχή κινήτρων για την επιστροφή των χρημάτων στις τράπεζες.

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΟΠΑΠ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης