AUTOΚΙΝΗΣΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ

Grevenamedia @facebook

Αγγελία προσωπικού Μάλια Ηρακλείου Κρήτης
ΓΡΙΔΑΣ
ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ … ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΛΥΤΡΩΤΙΚΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ! *Του Γιώργου Νούτσου

… κάθε αλλαγή είναι δύσκολη και πολλές φορές επώδυνη. Όταν όμως κρίνεται αναγκαία, όλα τα άλλα παραμερίζουν. Οι δυσκολίες εκλαμβάνονται σαν μέρος ενός εγχειρήματος, που φαντάζει και είναι τόσο επιτακτικό να αναληφθεί, που ο όποιος πόνος, ανασφάλεια, ακόμα και ρίσκο συνεπάγεται, να θεωρούνται απόλυτα φυσιολογικά, καθόσον το διακύβευμα είναι αρκούντως σημαντικότερο !

Αναφέρομαι στην ανάγκη μετάλλαξης της ΝΔ. Στην μετεξέλιξή της σ έναν σύγχρονο κομματικό φορέα, ικανό να εκφράσει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, που σήμερα σαστίζει στην ανημποριά του να μπορεί κάπου να εναποθέσει τις ελπίδες του για  μια καλύτερη ζωή.

Θα επαναλάβω κάτι που πολλές φορές έχω υποστηρίξει. Η σημερινή ΝΔ και το πολιτικό της προσωπικό δεν πείθουν πια. Τα πολλά χρόνια παρουσίας τους στο πολιτικό σκηνικό, η συμβολή τους – πέρα από τα όσα θετικά πρόσφεραν στην στήριξη της δημοκρατίας και την Ευρωπαική της προοπτική – στην σημερινή μας κατάντια, η ουσιαστική και αισθητική κόπωση που εδώ και χρόνια προκαλούν στους πολίτες, η ταύτισή τους με άνομα και διαπλεκόμενα συμφέροντα, η εξυπηρέτηση με τρόπο σκανδαλώδη μιας ιδιότυπης οικονομικής ολιγαρχίας και η άτολμη διαχείρισή τους να θέσουν τις βάσεις για τη δημιουργία μιας σύγχρονης χώρας και οικονομίας, ακουμπούν ήδη βαριά τη σκιά τους στην φανερή πια, πρακτική αδυναμία να συνεχίσουν να υπάρχουν, στο σημερινό πολιτικό σκηνικό !

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, που ο Τσίπρας, παρά το ότι έδεσε χειροπόδαρα για τρία ακόμα χρόνια τη χώρα και το λαό σε μια πολιτική φτώχειας, ανεργίας και εξαθλίωσης και παρά τα τεράστια προβλήματα που  αντιμετωπίζει με το κόμμα του, εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του κόσμου !!!

Είναι φανερό πια, ακόμα και στον πιο φανατικό νεοδημοκράτη, πως την ευθύνη γι αυτό, την φέρει ολοκληρωτικά η σημερινή ΝΔ, που πια δεν εμπνέει, δεν πείθει, δεν ακούγεται, δεν φαντάζει καν στο θυμικό του έλληνα σαν η καταφυγή και η ελπίδα, που έχει ανάγκη και αναζητεί !

Αυτό το γεγονός από μόνο του, δείχνει το δρόμο… Η ΝΔ οφείλει άμεσα να αλλάξει. Ολοκληρωτικά. Οφείλει να αποφύγει τον πειρασμό να αναλωθεί για μια ακόμα φορά σε άσκοπες στείρες παρασκηνιακές μεθοδεύσεις προσωπικής επικράτησης, που αφήνουν παγερά αδιάφορη την κοινωνία, και να τολμήσει το καινούργιο….

‘Ηδη το γαιτανάκι της επόμενης μέρας ξεκίνησε. Οι «μεσοδρομήτες» κονταροχτυπιούνται με τους καθαρόαιμους «δεξιούς» για την επικράτηση. Τα μαχαίρια βγήκαν από τα θηκάρια κι ακονίζονται, δυστυχώς κατά την άποψή μου, και πάλι ενταγμένα στην ίδια ξεπερασμένη λογική μιας «εσωτερικής τακτοποίησης», που θεωρώ δεδομένο πως κι αυτή τη φορά θ αφήσει από έξω την κοινωνία !

Η μεγαλύτερη υπηρεσία που θα μπορούσαν να προσφέρουν στον κουρασμένο κι απογοητευμένο κόσμο της παράταξης και κυρίως στη χώρα, είναι να τολμήσουν…

Να τολμήσουν να αμφισβητήσουν την ίδια την χρησιμότητα περαιτέρω ύπαρξής τους, με την σημερινή τους μορφή.

Να αποφασίσουν, να σπάσουν τη σχέση τους, μ ένα παρελθόν καταδικασμένο πια στο θυμικό του κόσμου.

Να τολμήσουν να πορευτούν με συντεταγμένες διαδικασίες στο πρόπλασμα του καινούργιου, που η χώρα και η κοινωνία έχουν ανάγκη.

Να επανα-οριοθετήσουν τον ιδεολογικό προσανατολισμό της παράταξης, να στοχεύσουν στο ιδεολογικό και κοινωνικό κέντρο και να εκφράσουν τη δημιουργική Ελλάδα, που αγκομαχά αναζητώντας πολιτική έκφραση.

Να τολμήσουν να προδιαγράψουν το πλαίσιο καινούργιων προτάξεων και πολιτικών, που θα επανατοποθετούν την Ελλάδα στην Ευρώπη, με άξονες την εμπιστοσύνη, την αμοιβαιότητα, το σεβασμό, την παραγωγική αυθυπαρξία και την προάσπιση των Εθνικών μας δικαίων.

Να τολμήσουν να εξωπετάξουν τις ακραίες υστερικές φωνές και να αρθρώσουν λόγο μετριοπάθειας, λογικής και αλήθειας.

Οφείλουν, τέλος, να αφήσουν πίσω τους, ότι κουρασμένο, γκρίζο, αλαζονικό, υπερφίαλο, οικογενειοκρατικό, φαύλο, ανεπάγγελτο και δόλιο, καθότι είναι όλα αυτά σήμερα, που καθιστούν την εικόνα τους αποτρεπτική και χυδαία.

Δεν είναι σκόπιμο, να αυτοσπαραχθεί η παράταξη ! Σκόπιμο είναι να ομονοήσει και να συναποφασίσει,  πως μ όλα τα παραπάνω δεν έχει παρόν, πολύ δε περισσότερο δεν έχει μέλλον και να αποσυρθεί από το πολιτικό σκηνικό, αφήνοντας το πεδίο ανοιχτό για την έλευση του Καινούργιου!

Η νέα πολιτική προσέγγιση, που θα εκφραστεί από νέες, φρέσκες πολιτικές παρουσίες, με λόγο αναγεννητικό, εύληπτο και σύγχρονο,  στεγασμένη σ ένα επίσης νέο «πολιτικό σπίτι», με μηνυματικό όνομα, έμβλημα και κοινωνικές προτάξεις, είναι βέβαιο, πως θα αγγίξει και θα ελκύσει την κοινωνία και τους πολίτες, που εναγώνια σήμερα, αναζητούν, αλλά δεν βρίσκουν αξιόπιστο αποκούμπι…

Προσωπικά, θα παλέψω προς αυτή την κατεύθυνση ! Με υπέρτατο στόχο το ιδεατό που περιέγραψα και ρεαλιστική προοπτική στην έσχατη των περιπτώσεων, την αποδοχή μιας πραγματικά καινούργιας «ΝΔ», που θα εμφορείται αν όχι από όλα , τουλάχιστον από τα συντριπτικά περισσότερα από όσα παραπάνω περιέγραψα !

Η κοινωνία, εν μέσω συγκλονιστικής υπαρξιακής κυριολεκτικά, κρίσης, μας παρακολουθεί και αναμένει από μας…!

Ας μην την απογοητεύσουμε για μια ακόμα φορά…..!

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

AUTOΚΙΝΗΣΗ
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Τζιόβας Ανδρέας
ΔΕΗ banner
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Αγγελία Ζωοτροφών
Ενοικιάζεται κατάστημα 45 τμ
Ενοικιάζεται και πωλείται Μ. Αλεξάνδου
Ενοικιάζεται 120 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Πωλείται Διαμέρισμα Σόλωνος 3
Δυάρι διαμέρισμα Ίωνος Δραγούμη 2
Γκαρσονιέρα Αριστείδου 27
Γκαρσονιέρα Καραϊσκάκη 7 (πολιτιστικό κέντρο)
Καφέ Crystal
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ Παπά 7
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Πωλείται οικόπεδο
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com