Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Πίνδος
PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Ναοί Λατρείας και Μουσεία * Του Ιωάννη Πέτρου

Είναι δυνατόν  αντικείμενα λατρείας, η οποί λατρεία είναι ζώσα και ενεργός, να μεταφερθούν σε Μουσεία;

Αν  στα μουσεία μεταφέρθηκαν λατρευτικά στοιχεία, θρησκειών που έπαψαν   να υπάρχουν προ δύο χιλιάδων ετών περίπου, μπορεί να ισχύει το ίδιο πράγμα σήμερα, γι΄ αυτά  που λατρεύονται από την Ορθοδοξία και μάλιστα στην χώρα μας, όπου η Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη, είναι επίσημη και κυρίαρχη  Θρησκεία;

Δηλαδή, μπορούμε, είναι λογικόν και πρέπον, να αναφέρουμε την εικόνα της παναγίας:

Της Τήνου, του Μ. Σπηλαίου, τη Μονή Κύκκου (Κύπρου), της Σουμελά, του Σπηλαίου Γρεβενών, ή τις λειψανοθήκες με τα τετιμημένα μαρτυρικά ιερά οστά των Αγίων μας, τα οποία βρίσκονται και λατρεύονται ολόκληρους αιώνες στους Ναούς και στα Μοναστήρια μας και να τοποθετήσουμε σ΄ ένα Μουσείο; (Προς θεού και με χρηματική τιμή εισιτηρίου;)

Ασφαλέστατα δεν έχουμε κανένα δικαίωμα, να υποτιμήσουμε τα άχραντα των αχράντων, να στερήσουμε απ΄ τις Ορθόδοξες ομάδες Χριστιανών, τη λατρεία στους φυσικούε χώρους λατρείας των.

Είμεθα με τον Χριστόν; ή είμεθα με τον σατανάν;

Τα νάματα της Ορθοδοξίας μας, δεν μας επιτρέπουν να γίνουμε «βαλλαντιοσκόποι, θεομπαίχτες πωλούντες τον Θεόν με το δράμι».

Η προστασία των αντικειμένων λατρείας, σε ΔΙΑΣΠΟΡΑ, με τα σημερινά μέσα εναέριας παρατηρήσεως, συναγερμών  κ.λ.π. εγγυώνται μεγάλη ασφάλεια, ενώ η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ αυτών σε ένα χώρο μετ α σημερινά δεδομένα ολικών καταστάσεων, είτε από αντιπάλους, είτε απο πάσης φύσεως εχθρών της Ορθοδοξίας, ή και τυχαίων γεγονότων, σεισμών- βομβαρδισμών- πυρκαγιών κ.λ.π ενεργειών, αποτελούν μέγιστον κίνδυνον στιγμιαίας ολοκληρωτικής καταστροφής των.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΟΠΑΠ
ΦΥΛΑΞΗ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
Αγγελία για εργασία
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης