Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ
ΔΕΗ | Αγροτικά ΓΑΙΑ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος στην καθαριότητα και να μην αναλάβει εργολάβος καμία υπηρεσία στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης “ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ”

Αγωνιούν οι 17 εργαζόμενες στην καθαριότητα στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης “ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ” εξαιτίας της απόφασης της Διοίκησης να παραχωρήσει τον τομέα αυτό σε εργολάβο.

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενες αυτές έχουν υπογράψει ατομική Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ) το 2019, σύμφωνα με την οποία 6 εργαζόμενες έχουν 8ωρη ημερήσια εργασία και 11 έχουν 4ωρη. Η συγκεκριμένη σύμβαση ισχύει μέχρι τις 30/6/2023, εκτός αν κάτι διαφορετικό αποφασισθεί. Παράλληλα συνυπάρχουν εργασιακές σχέσεις επικουρικών, εργολαβικών και 55 plus της ΔΥΠΑ.

Ωστόσο η Διοίκηση, υλοποιώντας την πολιτική τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων, σκοπεύει να παραχωρήσει υπηρεσίες του νοσοκομείου σε εργολάβο, την σίτιση, την καθαριότητα και την φύλαξη. Το 2022 ξεκίνησε ο πρώτος διαγωνισμός που αφορά την καθαριότητα, ο οποίος ολοκληρώθηκε πρόσφατα και σειρά έχουν η σίτιση και η φύλαξη.

Με την εξέλιξη αυτή,  η Διοίκηση κάλεσε τις εργαζόμενες να πάρουν την άδειά τους και στη συνεχεία να απολυθούν γιατί αναλαμβάνει εργολάβος, ενώ τους κάνει “δώρο” να εισηγηθεί τη συνέχιση της εργασίας τους με το νέο εργοδότη. Οι εργαζόμενες όμως έχουν αρνητική εμπειρία, γνωρίζουν ότι η εργασία τους θα είναι με πολύ χειρότερους όρους (4ωρα-3ωρα, περισσότερη εντατικοποίηση, μικρότερος μισθός, χωρίς επίδομα παιδιών, ανθυγιεινό, άδειες). Είναι εργαζόμενες με εμπειρία, που ζουν στην ανασφάλεια των διαφόρων εργασιακών σχέσεων, που έβαλαν πλάτη για να βγει η δουλειά της καθαριότητας στο Νοσοκομείο στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, με εντατικοποίηση της δουλειάς τους, θέτοντας την υγεία τους σε κίνδυνο.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων, για τη διαιώνιση της ομηρίας των συμβασιούχων, των ελλείψεων προσωπικού, την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, που εντάσσονται στον σχεδιασμό για λειτουργία των δημόσιων μονάδων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με όσο το δυνατόν λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό. Καθώς επίσης  η ανάθεση υπηρεσιών των νοσοκομείων, όπως η καθαριότητα, η σίτιση, η φύλαξη κλπ, σε εργολαβίες οδηγεί στη σταδιακή ιδιωτικοποίηση των δομών της Υγείας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι πρόκειται να κάνει η κυβέρνησή έτσι ώστε:

– Να μη γίνει καμία απόλυση εργαζομένου στην καθαριότητα του νοσοκομείου Κοζάνης,

– Να μετατραπούν οι συμβάσεις τους άμεσα σε αορίστου χρόνου και να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις,

– Να έχουν πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης,

– Να μην αναλάβει εργολάβος καμία  υπηρεσία του νοσοκομείου,

– Να εκσυγχρονιστεί το οργανόγραμμα, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες υπηρεσιών παροχής υγείας του λαού,

– Να καλυφθούν άμεσα όλες οι κενές θέσεις του Νοσοκομείου Κοζάνης με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό,

– Να χρηματοδοτηθεί γενναία το Γ.Ν. Κοζάνης “Μαμάτσειο” από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ