Χορός Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών
Stand Up Comedy

Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Γρεβενών: Ψήφισμα συμπαράστασης για τις αυθαίρετες συλλήψεις συνδικαλιστών της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

To Νομαρχιακό Τμήμα Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ  καταδικάζει τη σύλληψη της προέδρου, του αντιπροέδρου του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με τη διαδικασία του αυτοφώρου από τα σπίτια τους που έγινε την Παρασκευή 16 Μάρτη.

Το “έγκλημά” τους είναι ότι ως ΔΣ σωματείου εργαζομένων εξέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης σε απολυμένη έγκυο εργαζόμενη στην ιδιωτική εταιρεία VresNET (εταιρεία τηλεφωνικού καταλόγου στην Καλλιθέα). Η σύλληψη έγινε μετά από μήνυση του συγκεκριμένου εργοδότη, αφού πρώτα είχε μηνύσει και την απολυμένη έγκυο και δυο συναδέλφους της που εξέφρασαν την αυτονόητη συμπαράσταση τους. Απαιτούμε να παρθούν πίσω οι μηνύσεις και να δικαιωθεί η απολυμένη έγκυος εργαζόμενη.

Αυτή η απαράδεκτη ενέργεια αποτελεί συνέχιση και κλιμάκωση του αυταρχισμού της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, είναι μια ενέργεια που έρχεται ως συνέχεια της ποινικοποίησης και της καταστολής των αγώνων ενάντια στους πλειστηριασμούς, του χτυπήματος από τα ΜΑΤ στους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται για μόνιμη και σταθερή εργασία, των συλλήψεων εργαζομένων σε χώρους δουλείας που παλεύουν και υπερασπίζονται εργατικά δικαιώματα.

Μετά τα ΜΑΤ, τις απαγορεύσεις και την τρομοκρατία τώρα ποινικοποιείται ακόμα και η έκφραση αλληλεγγύης.

Η προσπάθεια εκφοβισμού, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης και των εργοδοτών δε θα περάσει.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να παυθεί κάθε κατηγορία εναντίον των συναδέλφων του Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης.

Απαιτούμε την πλήρη δικαίωση της απολυμένης εργαζόμενης. Κάτω τα χέρια από την μητρότητα και από τα δικαιώματα των γυναικών.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο  Πρόεδρος                                                      Ο  Γραμματέας

Λιάμπας Στέργιος                                                  Λέτσιος Χρήστος