AUTOΚΙΝΗΣΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach
Μικρό μου

Grevenamedia @facebook

ΓΡΙΔΑΣ
ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Μητσοτάκης από Κοζάνη: Η Δυτική Μακεδονία αποκτά το Πανεπιστήμιο που της αξίζει

«Επιτέλους, η Δυτική Μακεδονία αποκτά το Πανεπιστήμιο που της αξίζει», επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή εγκαινίων της νέας πανεπιστημιούπολης Δυτικής Μακεδονίας, στη Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας (ΖΕΠ), της Κοζάνης.

 

«Εδώ, στη Δυτική Μακεδονία χτυπάει η καρδιά ενός από τα πιο δυναμικά πανεπιστήμια της χώρας», είπε ο κ. Μητσοτάκης και χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα σπουδαία όχι μόνο για τη Δυτική Μακεδονία αλλά συνολικά για την εκπαιδευτική κοινότητα.

Μητσοτάκης: Ένας από τους πέντε πυλώνες του προγράμματος Δίκαιης Μετάβασης το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Για να δείξει το ρόλο που παίζει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι ένας από τους πέντε πυλώνες της του προγράμματος Δίκαιης Μετάβασης στην περιοχή. Εκτείνεται σε πέντε πόλεις και, όπως είπε, πρέπει να στηριχθούν και οι πέντε.

 

«Θέλω να σας πω, κύριε Πρύτανη, ότι είμαι πράγματι εντυπωσιασμένος από το έργο αυτό, το οποίο καταφέρατε να δρομολογήσετε σε συνεργασία με την κυβέρνηση και με την Περιφέρεια, δημιουργώντας εδώ στην Κοζάνη το πρόπλασμα ενός υπερσύγχρονου campus, με κτίρια τα οποία θα στεγάσουν τις υπηρεσίες του πανεπιστημίου, αλλά και τις τρεις πρώτες πολυτεχνικές σχολές και με ένα φιλόδοξο σχέδιο επέκτασης του πανεπιστημίου εντός της ζώνης ενεργού πολεοδομίας» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

 

«Ίσως πράγματι εδώ στη Δυτική Μακεδονία να χτυπάει η καρδιά ενός από τα πιο δυναμικά πανεπιστήμια της πατρίδας μας. Κι αυτό δεν είναι σχήμα λόγου και ίσως εκπλήξει πολλούς οι οποίοι ταυτίζουν πολλές φορές τα περιφερειακά μας πανεπιστήμια με λύσεις ανάγκης και όχι λύσεις επιλογής και να μάθει κανείς πραγματικά τι γίνεται εδώ στη Δυτική Μακεδονία. Όχι μόνο σε επίπεδο κτιριακών υποδομών, που αυτές νομίζω τις βλέπετε και τις εκτιμάτε όλοι, αλλά και σε επίπεδο πραγματικού ουσιαστικού διδακτικού και ερευνητικού έργου. Και νομίζω ότι τα στοιχεία τα οποία μάς παρουσιάσατε, κύριε Πρύτανη, είναι πράγματι εντυπωσιακά ως προς τον αριθμό των δημοσιεύσεων, ως προς τα εργαστήρια τα οποία λειτουργούν εδώ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ως προς τις spin off εταιρείες», σημείωσε σε μια σύντομη παρέμβασή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μόλις έφτασε στην Πανεπιστημιούπολη τον υποδέχτηκαν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο πρύτανης του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Θεοδουλίδης.

 

Τι είπε σε ομάδα φοιτητών που τον περίμεναν – Τι χαροποίησε ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό

«Τα κτίρια που βλέπω δεν παραπέμπουν σε ελληνικά πανεπιστήμια και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα», ήταν τα πρώτα λόγια του πρωθυπουργού, ενώ σε ομάδα φοιτητών που τον περίμεναν είπε ότι δεν υπάρχουν πολλά τέτοια κτίρια σε Πανεπιστήμια στην Ελλάδα.

 

Κεραμέως: Ακαδημαϊκό κόσμημα η νέα Πανεπιστημιούπολη

Στον χαιρετισμό της η κ. Κεραμέως τόνισε πως η νέα Πανεπιστημιούπολη Δυτικής Μακεδονίας «είναι ένα πραγματικό ακαδημαϊκό κόσμημα όχι μόνο για τα ελληνικά αλλά για τα ευρωπαϊκά δεδομένα».

 

Είπε ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη και είναι πρότυπο και ως προς τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (θερμαίνεται με σύστημα τηλεθέρμανσης).

 

Για το εν λόγω Πανεπιστήμιο είπε ότι φέτος διπλασιάστηκε το κονδύλιο για τα φοιτητικά επιδόματα. Πέρυσι δόθηκε το ποσό των 2,1 εκατομμυρίων ευρώ και φέτος το ποσό των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Κερδίσαμε ένα από τα στοιχήματα που είχαμε θέσει για την επόμενη μέρα, η νέα υπερσύγχρονη Πανεπιστημιούπολη είναι πόλος έλξης νέων ανθρώπων και ανάπτυξης», τόνισε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

 

Πρύτανης Παν/μιου Δυτικής Μακεδονίας: Το Πανεπιστήμιο βρίσκεται σε δυναμική τροχιά ανάπτυξης και εξωστρέφειας

Ο πρύτανης Θεόδωρος Θεοδουλίδης σημείωσε ότι «το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας βρίσκεται σε δυναμική τροχιά ανάπτυξης και εξωστρέφειας» και τα τρία τελευταία χρόνια έχει εκτοξευτεί το εκπαιδευτικό του αποτύπωμα.

 

Μέχρι τώρα το κόστος της νέας Πανεπιστημιούπολης ανήλθε σε 25.000.000 ευρώ και στεγάζει τις διοικητικές υπηρεσίες και τρία από τα πέντε Τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής.

 

Το πρόγραμμα ανάπτυξης προβλέπει την ανέγερση κτιρίων για τη στέγαση και των άλλων δύο Τμημάτων της Πολυτεχνικής σχολής. Έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για την ανέγερση φοιτητικών εστιών δυναμικότητας 350 κλινών, εστιατορίου δυναμικότητας 750 σιτιζόμενων φοιτητών και συνεδριακού κέντρου με κεντρικό αμφιθέατρο 700 συνέδρων και δευτερεύον αμφιθέατρο 250 συνέδρων.

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
interactive learning
Υπουργείο περιβάλλοντος
Πωλείται το παρόν κατάστημα- κ. παλαιολόγου
cars
ζητείται υπάλληλος-agro grevena
AUTOΚΙΝΗΣΗ
Τζιόβας Ανδρέας
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Πωλείται μετά από 37-συνταξιοδοτηση
123 τμ
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Καφέ Crystal
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com