email επικοινωνίας

email επικοινωνίας: [email protected]

Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΤΑΞΙ
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΙΕΤ
Ράδιο 101.5
Ζιώγας

Grevenamedia @facebook

tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Μήνυμα του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών του νομού Γρεβενών για την έναρξη της Σχολικής χρονιάς 2020-2021

​Η έναρξη κάθε νέας σχολικής χρονιάς είναι πάντα μια ξεχωριστή, ιδιαίτερα σημαντική μέρα για όλους και όλες μας. Φέτος, τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα, ευχάριστη αναμονή για τη νέα χρονιά, αβεβαιότητα λόγω των πρωτόγνωρων δεδομένων. Σίγουρα, η νέα σχολική χρονιά αναμένεται να είναι διαφορετική και απαιτητική χρονιά, αφού ο Κορωνοϊός COVID-19 εξακολουθεί να ταλαιπωρεί όχι μόνο τη χώρα μας, αλλά και όλη την υφήλιο φετινή επιστροφή είναι διαφορετική. Έχει ξεκινήσει με υγειονομικό πρωτόκολλο, με πρώτους να το ακολουθούμε οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι επιστρέψαμε στα καθήκοντά μας την 1η του Σεπτέμβρη. Στις 14 του Σεπτέμβρη έχουν κληθεί να επιστρέψουν οι μαθητές όχι μόνο στις τάξεις τους αλλά πίσω στις σχολικές υποχρεώσεις, σε μία οριοθετημένη σχολική αίθουσα με νέα μέτρα, αποστάσεις, μάσκες… με όλη τη προφύλαξη από τη νόσο. Το πρωτόκολλο είναι προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα, σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις τα μελών της Εθνικής Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Παιδείας.
Έχοντας ακόμα έντονη την πικρή γεύση που μας άφησε η προηγούμενη σχολική χρονιά, όσον αφορά την εξέλιξη αυτής της παγκόσμιας πρωτόγνωρης υγειονομικής κατάστασης και η επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων ημερών, εύλογα προκαλεί φόβο και ανησυχία σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές/τριες, για το πώς θα ξεκινήσει, θα συνεχίσει και θα ολοκληρωθεί η νέα σχολική χρονιά.
Σύμφωνα με τις έρευνες που καθημερινά αναλύονται από τους επιστημονικούς υγειονομικούς φορείς βρισκόμαστε σε μια σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση. Γι΄ αυτό θα πρέπει συνεχώς να αναζητούνται και να αξιολογούνται τα υγειονομικά δεδομένα που θα προκύπτουν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς για τους καλύτερους όρους λειτουργίας των σχολικών μονάδων, όσον αφορά την ασφάλεια των μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών.
Εμείς ως εκπαιδευτικοί λειτουργοί θα θέλαμε να επισημάνουμε σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Υπουργείο Παιδείας, Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Υγείας, Κ.Ε.Δ.Ε. κ.ά) για την εύρυθμη εκπαιδευτική σχολική χρονιά, να λάβουν υπόψη τους και να εφαρμόσουν τα παρακάτω:
• Αυξημένες προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών σε όλες τις ειδικότητες και όλες τις δομές
• Τη μείωση αριθμού των μαθητών/τριών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές/τριες.
• Την αυξημένη χρηματοδότηση για κάλυψη όλων των αναγκαίων μέσων προστασίας και καθαριότητας από το κράτος (δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας πχ μάσκες, αντισηπτικά κλπ)
• Τη διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.
• Τις επιπλέον προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες λόγω COVID-19.
Η προάσπιση της υγείας των μαθητών/τριων και των εκπαιδευτικών δεν μπορεί να επαφίεται στην ατομική ευθύνη αλλά αποτελεί υποχρέωση του κράτους να βρίσκεται δίπλα σε τέτοιες δύσκολες στιγμές σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και όχι απέναντι (με αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις) ενημερώνοντας συνεχώς και επίσημα για όλα τα μέσα που απαιτούνται και να τα διασφαλίσει ώστε να μην κινδυνέψει καμία ανθρώπινη ζωή.
Ευχόμαστε σε όλους τους εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες, γονείς μια υγιή και ομαλή εκπαιδευτική χρονιά.

Το Δ.Σ.

Σχετικά άρθρα

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ιδιαίτερα μαθήματα
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΤΑΞΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΖΗΤΕΙΤΑΙ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ