Ράδιο Γρεβενά – 101.5

PAPAGEORGIOU
Ζιώγας
POTIKA MYRTO
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΡΑΠΤΗ
Κινηματογράφος Γρεβενών

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5

Grevenamedia @facebook

tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Μήνυμα Δημάρχου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί ένα ορόσημο για τον Ελληνισμό αλλά και για την κοινή ιστορική πορεία των λαών της Ευρώπης. Ανεξάρτητα από ποια οπτική γωνία θέλει κανείς να το αντιμετωπίσει και να το νοηματοδοτήσει, η αντίσταση του ελληνικού λαού στη σφοδρότητα του Ιταλού και Γερμανού κατακτητή μόνον ηρωική μπορεί να χαρακτηριστεί δεδομένων των αριθμητικών και εξοπλιστικών του δυνατοτήτων.

Η σύσσωμη άρνηση του λαού να αποδεχτεί τον παραλογισμό και την ωμότητα του ναζιστικού και φασιστικού καθεστώτος σηματοδότησε την αρχή αμέτρητων δεινών για τους “υπόδουλους” – για ακόμη μια φορά – Έλληνες. Άνθρωποι ερείπια, σημαδεμένοι από την ηρωική υποχώρηση στο αλβανικό μέτωπο και αργότερα από τη βαναυσότητα της αναγκαστικής πείνας και τα καθημερινά βασανιστήρια, ανέσυραν γρήγορα τις δυνάμεις τους, ισχυροποίησαν μέσα τους ένα ακόμη πιο ισχυρό “ΟΧΙ” και κατόρθωσαν την οριστική εκδίωξη του εχθρού μέσα από την Εθνική Αντίσταση.

Παραδειγματική λοιπόν η στάση των Ελλήνων για το πατριωτικό της ήθος, παραδειγματική όμως και για το ηχηρό της μήνυμα απέναντι στον ολοκληρωτισμό και το χάος που έσπειρε η ναζιστική εξάπλωση στην Ευρώπη. Έμπλεη μηνυμάτων η σημερινή ημέρα για κάθε Έλληνα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα. Ελπίζουμε ο καθένας να κρατήσει τα άριστα αυτών των μηνυμάτων και να πορευτεί τον προσωπικό και δημόσιο βίο του.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Μπουραλέκος
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5