email επικοινωνίας

email επικοινωνίας: [email protected]

Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Μένουμε Ασφαλείς

POTIKA MYRTO

Μένουμε Ασφαλείς

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Μένουμε Ασφαλείς

ΕΙΕΤ
Ράδιο 101.5
Ζιώγας

Grevenamedia @facebook

tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Μία απάντηση και μία επιστολή για όσα είπε σήμερα ο κ. Γ.Δασταμάνης *Του Γιάννη Κ. Παπαδόπουλου Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Γρεβενών

Ακούγοντας σήμερα την συνέντευξη του κ. Γ.Δασταμάνη , προσωπικά, απογοητεύτηκα και πάλι, για μία ακόμη φορά. Μακριά από τα πραγματικά προβλήματα της πόλης και των χωριών , μακριά από προτάσεις και από ιδέες. Ένας λόγος καθαρά διχαστικός χωρίς όραμα και ελπίδα.

Οι δημότες, επί μία τριετία τώρα , περιμένουν πρωτοβουλίες , περιμένουν πρόγραμμα , περιμένουν δράσεις, περιμένουν έναν σχεδιασμό για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα. Σιγή στον ορίζοντα.

Αντί τούτων , σήμερα άκουσα έναν λόγο διχαστικό, έναν λόγο μίσους και κακίας! Ένας λόγος που γύρισε τους Γρεβενιώτες που τον άκουσαν δεκαετίες πίσω. Απογοήτευση και προβληματισμός …

Αντιθέτως, οι πολίτες κάθε Δήμου θέλουν και επιθυμούν έναν Δήμαρχο που να ενώνει και να συνθέτει. Έναν Δήμαρχο με θάρρος και τόλμη. Έναν Δήμαρχο με θέσεις, με απόψεις και προτάσεις για τα προβλήματα του τόπου του. Έναν Δήμαρχο που να εμπνέει και να ΄΄οδηγεί΄΄ – με λόγους και πράξεις- τους δημότες του και όχι να ακολουθεί τη λογική της ΄΄ κάθε ομαδούλας και παρεούλας ΄΄ που ευδοκιμούν πέριξ αδύνατων ΄΄ αρχηγών΄΄ …

Όσον αφορά τις δηλώσεις που αφορούν τους Δημοτικούς Συμβούλους που διέγραψε είπε μία αλήθεια. Ότι τους ΄΄ πρότεινε θέσεις ευθύνης και το αρνήθηκαν΄΄ και έτσι είναι. Όμως είπε την μισή αλήθεια. Αρνήθηκαν γιατί προτού ακούσουν για τις ΄΄ θέσεις ευθύνης΄΄ έθεσαν ένα θέμα:

  • ΄΄Με ποιο πρόγραμμα θα διοικήσουμε και πως θα επαναπροσδιορίσουμε την σχέση μας με την Κοινωνία και τους Δημότες.΄΄

Η απάντηση δεν ήρθε ποτέ, ούτε βεβαίως και την περίμενε κανείς.

Αυτό, γιατί τον Σεπτέμβριο του 2016 θέσαμε και πάλι , για πολλοστή φορά το θέμα των ΄΄ ομαδοποιήσεων΄΄ μέσα στην Δημοτική ομάδα. Μία ομάδα που διαλύει και αποσυνθέτει την παράταξη μας.

Δεν είχα σκοπό να δώσω στην δημοσιότητα την παρακάτω επιστολή προς τον κ. Γ.Δασταμάνη αλλά – δυστυχώς – τα γεγονότα με υποχρεώνουν να το πράξω ως απάντηση σε όσα είπε σήμερα, περί ηθικής. Αν και η Κοινωνία πιστεύει πως προφανώς εννοούσε αυτούς που διόρισαν τις ανιψιές τους στον Δήμο Γρεβενών!!!

Η επιστολή έχει ως εξής: ( Σεπτέμβριος 2016)

 

Γιάννης Κ. Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος

Δήμου Γρεβενών

 

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Γρεβενών κ. Γ. Δασταμάνη και προς τους Δημοτικούς Συμβούλους.

 

Αγαπητέ Δήμαρχε

 Κύριοι Συνάδελφοι

Την Άνοιξη του 2014 ξεκινήσαμε στα Γρεβενά μια συλλογική Αυτοδιοικητική προσπάθεια, με οράματα και ελπίδες για ένα καλύτερο Δήμο Γρεβενών.

Η Τοπική κοινωνία στήριξε αυτή την προσπάθεια ώστε να ασκήσουμε μια δίκαιη Διοίκηση χωρίς επάρσεις, αλαζονεία και προσωπικούς μηχανισμούς. Πήραμε μια συλλογική εντολή να εκσυχρονήσουμε τον Δήμο Γρεβενών και να  προσδώσουμε σ’αυτόν μια αναπτυξιακή πορεία.

Ήδη έχει παρέλθει η πρώτη διετία και η εικόνα που παρουσιάζουμε προς την Κοινή Γνώμη, δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της κοινωνίας απέναντί μας, oύτε και στις δυνατότητές μας, οι οποίες είναι κατά πολύ μεγαλύτερες.

Μας καταλογίζουν << πως βαδίζουμε >> χωρίς σχέδιο, χωρίς πρόγραμμα και ενιαίο συντονισμό. Μας προσδίδουν αναποφαστιστικότητα και αναβλητικότητα σε σημαντικούς τομείς της Διοίκησης του Δήμου.

Τα μηνύματα που μεταφέρονται σε όλους μας περιέχουν προβληματισμό, θυμό και ενίοτε οργή, από την πλευρά των πολιτών.

Αυτή η απογοήτευση καθημερινά αυξάνεται και έτσι ως Δημοτική ομάδα μένουμε- εν μέρει- αδρανείς, ενώ μας έχει απορροφήσει << ο διαχειριστικός τομέας >> του Δήμου, ο οποίος έτσι και αλλιώς, ως ένα σημείο, ασκείται από την Διοίκηση.

 

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑΣ

 

Στα δύο χρόνια που έχουν παρέλθει, η Δημοτική μας ομάδα συνήλθε μόλις τρείς φορές για να συζητήσει και να αποφασίσει για την πορεία του Δήμου, μέσα βεβαίως στα θεσμικά της πλαίσια.

Η πλειοψηφία της Δημοτικής ομάδας- ασχέτως αν εκφράζεται δημοσίως ή όχι – κατ’ιδίαν εκδηλώνει τον μεγάλο προβληματισμό της για την λειτουργία και την προοπτική που μπορούμε να δώσουμε σε χρονίζοντα ή νέα προβλήματα, που προκύπτουν στο Δήμο Γρεβενών.

Πολλά μέλη της Δημοτικής μας ομάδας εκφράζουν ακόμα την ανησυχία τους, για τους << προσωπικούς μηχανισμούς >> που έχουν προκύψει στη λειτουργία μας.

Όμως θεωρώ, πως αυτή τη στιγμή, εγώ προσωπικά ως δημοτικός σύμβουλος, πρέπει να σας καταθέσω αυτή την ανησυχία και ορισμένα γεγονότα, έτσι ώστε όλοι μαζί να τα παραμερίσουμε και από κοινού με τον Δήμαρχο, και να παρουσιάσουμε για την ερχόμενη διετία, ένα νέο πρόγραμμα ικανό να δώσει δύναμη και προοπτική στον τόπο μας.

 

Τι να παραμερίσουμε ως Δημοτική Ομάδα

 

ΠΡΩΤΟN: Τον Ιανουάριο του 2016 ο Χ. Τριγώνης με επισκέφθηκε στο γραφείο μου και μου πρότεινε να σχηματίσουμε <<μια μικρή ομάδα με 3-4 συμβούλους για να αναλάβουμε τα δημοτικά πράγματα >>γιατί όπως διευκρίνησε << με τους άλλους δεν μπορώ να συνεργαστώ γιατί είναι όλοι ….κες >> .

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Μετά από λίγες ημέρες την ίδια πρόταση με αυτή, κατέθεσε σε μένα ο Μ.Αδάμος γιατί ο << κόσμος μας κράζει, όπως έγινε χθές το βράδυ στο καφέ Σένσο >>.

Και τους δύο τους διευκρίνησα και τους τόνισα να μην σχηματίσουν τέτοιες
<< παρεούλες >> μέσα στη Δημοτική μας ομάδα γιατί αυτό θα << επηρεάσει τόσο την λειτουργία του Δημοτικού συμβουλίου και την πορεία του Δήμου όσο και ότι είναι απρεπές και ασεβές απέναντι στους υπόλοιπους συναδέλφους>>.

Από τον Χ. Τριγώνη ζήτησα με ευγενικό τρόπο να ανακαλέσει αυτόν τον χαρακτηρισμό προς τους συναδέλφους.

ΤΡΙΤΟΝ: Η ίδια πρόταση έγινε και στον Δημοτικό Σύμβουλο Α. Τσένη από τον κ. Μ. Αδάμο όταν του ζήτησε να << τα πούνε οι δύο τους σε γνωστή τοπική μπυραρία. Του ζήτησε την συμμετοχή σε μία << ομάδα >>3-4 συμβούλων. Όταν ο Α. Τσένης του είπε << εάν ο Δήμαρχος τα γνωρίζει αυτά >> απάντησε-<<Άσετώρα ποιός τον ρωτάει αυτόν>>.( Η μεταφορά του διαλόγου έγινε σε μένα από τον Α. Τσένη ενώπιον μάλιστα άλλων πέντε πολιτών.)

Αυτά ανήκουν στο παρελθόν, όμως επηρεάζουν έως και σήμερα τόσο την λειτουργία της δημοτικής μας ομάδας, όσο και για την προώθηση και λύση των προβλημάτων του Δήμου.

Αγαπητέ Δήμαρχε

Κύριοι Συνάδελφοι

Η αυτοδιοικητική μας εικόνα, όπως είναι σήμερα καταγεγραμμένη στην Κοινή Γνώμη είναι ακριβώς αυτή.

Όλοι μας θεωρούμε ως αυτονόητη την διάλυση αυτών των μηχανισμών που μας απαξιώνει ως συλλογικό όργανο, και στην λειτουργία μας, και στην Κοινωνία.

Οι συνέπειες από αυτή την <<ομαδοποίηση >> είναι και γνωστές και ορατές… Ο αντίκτυπος στους πολίτες δεν είναι μόνο διαλυτικός για τον Δήμο, αλλά είναι και απαξιωτικός, για τον καθένα προσωπικά από εμάς.

Είναι καιρός να παραμεριστούν οι όποιοι προσωπικοί εγωισμοί, να ανασυνταχθεί η Δημοτική Ομάδα και να υπάρξει μια νέα επανακίνηση, με συγκεκριμένο πρόγραμμα και σχέδιο.

Ο Δήμαρχος, ως επικεφαλής του συνδιασμού να αναλάβει τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες ανασύνταξης (προς την θετική κατεύθυνση)καιτης σύνθεσης της Δημοτικής Ομάδας, ως ο έχων την κύρια ευθύνη για την πορεία της Δημοτικής Αρχής.

Φωνές διχασμού και διοικητικών μέτρων σε βάρος δημοτικών συμβούλων απλώς θα ικανοποιήσουν << τα παραμάγαζα >> και θα μεταφέρουν στην κοινωνία διχαστικά μηνύματα. Τα μεγάλα προβλήματα του Δήμου προωθούνται με την κατάθεση απόψεων, θέσεων, μέσα από ένα συνεχή και ειλικρινή διάλογο.

Αυτό έχει ανάγκη ο Δήμος, αυτή πρέπει να είναι η προτεραιότητα και αυτό περιμένει η Κοινωνία.Να σκεφτόμαστε φωναχτά.

Γρεβενά 26 Σεπτεμβρίου 2016

Γιάννης Κ. Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος

Δήμου Γρεβενών

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή

Μένουμε Ασφαλείς

Loco delivery

Μένουμε Ασφαλείς

-Διεύθυνση-GrevenaMedia

Μένουμε Ασφαλείς

Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5