email επικοινωνίας

email επικοινωνίας: [email protected]

Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΙΕΤ
Ράδιο 101.5
Ζιώγας

Grevenamedia @facebook

tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Μια απάντηση για την Αννίτσα-Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά *Του Χαρίλαου Γεράση

Κυρία Διευθύντρια,

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά.

Στο Φύλλο της «Φωνής των Γρεβενών», στις 17-18/12/2016 δημοσιεύεται από τον Πρόεδρο του ΣΕΑΝ  Γρεβενών, κ. Στέργιου Β. Παπαστεργίου, επιστολή αναφερόμενη στην περιοχή Αννίτσα και τους  πεσόντες του ελληνοϊταλικού πολέμου, Σαμαριναίους, απάντηση στην επιστολή μου που δημοσιεύτηκε στην «Φωνή των Γρεβενών» στις 3/12/2016. Η επιστολή μου αυτή απευθύνεται στον συντάκτη της «Ωραίας Σαμαρίνας», για την αναληθή αναφορά στη μάχη της Αννίτσας, και αφορούσε τα ονόματα των Σαμαριναίων αγωνιστών: Ταμπούκα, Κιάκα, Παρλίτση, Χατζημπύρρο και Χελιδόνη. Και σε καμία περίπτωση, δεν έγινε από την πλευρά μου άλλη αναφορά, ούτε κάποιο σχόλιο  πάνω στην ομιλία του προέδρου ή ό,τι άλλο αφορά την τελετή, γι’ αυτό το λόγο ο κύριος πρόεδρος θα έπρεπε να απαντήσει στον συντάκτη της εφημερίδας «Η Ωραία Σαμαρίνα», για την ψευδή αναφορά, ότι δηλ. στη μάχη της Αννίτσας έπεσαν και Σαμαριναίοι.

Ο Κύριος πρόεδρος αναφέρει ότι τα ονόματα των πεσόντων Σαμαριναίων προστέθηκαν από τη συντακτική επιτροπή, χωρίς να ερωτηθή  ο ίδιος. Μόνο που στην «Ωραία Σαμαρίνα» δεν υπάρχει συντακτική επιτροπή, παρά μόνο «στα χαρτιά», (Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει). Ο κύριος πρόεδρος συνεχίζει για μια ακόμη φορά, να υπενθυμίζει και να τονίζει ότι το Μνημείο πεσόντων Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και οπλιτών το 1940-1941 στο Όρος Λύγκος, Ύψωμα Αννίτσα, ανεγέρθη το 1978-1980 από τον Σύνδεσμο τραυματιοφορών και πολεμιστών οπλιτών του Νομού Γρεβενών, για την προσφορά και τη βοήθεια του Γρεβενιώτικου λαού προς το στρατό μας κατά την διάρκεια του πολέμου 1940-1941.

Κάνει λόγο για το πέρασμα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, μπήγωντας ξύλινο σταυρό, προφητεύοντας πως ο εχθρός κάτω από εδώ δεν θα περάσει. Και να μην ξεχνάμε κάποιοι πως ως εδώ έφτασε ο εχθρός, (αλήθεια ποιοι ξεχνούν το πέρασμα του Πατροκοσμά!) και συνεχίζει. Δεν επιδέχεται καμία αλλαγή και αλλοίωση ή παραχάραξη, κύριε πρόεδρε του ΣΕΑΝ. Σας πληροφορώ κ. πρόεδρε του ΣΕΑΝ ότι είμαι μεγαλύτερος σας (έχω κλείσει 8 δεκαετίες) και ξέρω πολύ καλά πότε ανεγέρθη το Μνημείο, όπως επίσης, το όνειρο των πρωταγωνιστών του Μνημείου, το οποίο δεν ολοκληρώθηκε ακόμη. Ήταν η ηλεκτροδότησή του χώρου για να θυμίζει στις επόμενες γενιές τον ηρωισμό και τον πατριωτισμό του Γρεβενιώτικου λαού. Ανεβαίνω τακτικά στα Γρεβενά και στα ορεσίβια χωριά των Γρεβενών και διαβάζω ανελλιπώς την «Φωνή των Γρεβενών», από το 1978.

Ερχόμαστε τώρα στο φύλλο της «Ωραίας Σαμαρίνας», Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2016, σελ. 9, στη στήλη «Επιστολές που λάβαμε».

Η «Ωραία Σαμαρίνα» δημοσίευσε στο φύλλο 366, Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2016, ομιλία του κ. Στεργίου Β. Παπαστεργίου, για την επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων στο Ύψωμα Αννίτσα κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο 1940-1941. Στο τέλος της ομιλίας υπάρχει Σ.Σ που αναφέρει τα ονόματα των Σαμαριναίων που έπεσαν στη Μάχη της Αννίτσας. Πρέπει να σημειωθεί και να τονιστεί ότι τα ονόματα δεν αναφέρθηκαν στην επιμνημόσυνη δέηση του κ. Παπαστεργίου, αλλά ήταν γραμμένα σε έναν κατάλογο που κυκλοφόρησε  κατά τη διάρκεια της τελετής, την ημέρα εκείνη.

Στη συνέχεια δημοσιεύουμε επιστολή του συμπατριώτη μας κ. Χαριλάου Δ. Γεράση, στην οποία διευκρινίζεται ότι οι Σαμαριναίοι πεσόντες δεν ήταν στη Μάχη της Αννίτσας, αλλά σε άλλες μάχες της Πίνδου. Επίσης, δημοσιεύουμε επιστολή-απάντηση του κ. Στεργίου Β. Παπαστεργίου προς την επιστολή του κ. Χαριλάου Δ. Γεράση, η οποία είχε δημοσιευθεί στα τοπικά ΜΜΕ, των Γρεβενών.

Από πού βγαίνει το συμπέρασμα κ. Πρόεδρε, πως η επιστολή σας-απάντηση έπρεπε να απευθύνεται σε μένα και όχι στο συντάκτη της εφημερίδας η «Ωραία Σαμαρίνα»;

Σημείωση: Δεν έχει σημασία, αν οι ήρωες Γρεβενιώτες έπεσαν στην μάχη της Αννίτσας ή στα αιματοβαμμένα βουνά της Βορείου Ηπείρου, (αν δεν απατώμαι ήταν η τρίτη ή τέταρτη φορά που ο ένδοξος στράτος μας μπήκε ελευθερωτής), σημασία έχει ότι θυσίασαν τη ζωή τους για την αιώνια δόξα της Ελλάδας.

Και επί τη ευκαιρία να υπενθυμίσω στον Συντάκτη της «Ωραίας Σαμαρίνας», να δημοσιεύσει τις επιστολές που του έχω στείλει κατά καιρούς, οι οποίες απευθυνόταν  στο Σύνδεσμο Σαμαριναίων Θεσ/νικης και  στην ανύπαρκτη Συντακτική Επιτροπή της «Ωραίας Σαμαρίνας», σχετικά με άρθρο μου που αντιγράφηκε από το δημοσίευμα του περιοδικού «Σαμαρίνα», χωρίς να αναφέρθει η πηγή. Καλό θα ήταν εκ μέρους του να μην διαχωρίζει τους αναγνώστες σε Πληβείους και Πατρικίους.

Και πάλι Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους τους Έλληνες και σε όλες τις Ελληνίδες, όπου γης.

 

Τύρναβος 8-1-2017

Με εκτίμηση

Χαρίλαος Δ. Γεράσης

Σχετικά άρθρα

Loco delivery
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5