” Μένουμε Σπίτι – Μαγειρεύουμε Σπιτικά ” Μακαρονάδα με Κολοκυθάκι και Κρόκο Κοζάνης
Σήμερα θα σας προτείνω μια συνταγή του γνωστού πολύ καλού Chef και γευσιγνώστη , κ. Ηλία Μαμαλάκη . Οι λόγοι είναι οι εξής : Είναι πανεύκολη , γευστικότατη , περιέχει ένα υλικό που αυτό τον καιρό είναι η εποχή του , το κολοκυθάκι και ένα υλικό της Δυτικής Μακεδονίας , τον Κρόκο Κοζάνης .
Μακαρονάδα με Κολοκυθάκι , κρέμα γάλακτος και Κρόκο Κοζάνης λοιπόν :
Yλικά :
4 στήμονες Κρόκο Κοζάνης , 500 gr Μακαρόνια σπαγγέτι , 2 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος , 4-5 κολοκυθάκια , αλατοπίπερο , αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα , τριμμένο τυρί .
Εκτέλεση :
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό , με το κρόκο Κοζάνης , μέχρι να γίνουν al dente.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε μακρόστενα μπαστουνάκια, ρίχνουμε αλάτι και τα αλευρώνουμε.
Στη συνέχεια τα τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και τα στραγγίζουμε.
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος με αλατοπίπερο , προσθέτουμε τα σπαγγέτι , ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και σερβίρουμε .
Τips : ( Για να γίνουν τραγανά τα κολοκυθάκια τινάζουμε το πολύ αλεύρι από πάνω τους . Μπορούμε και να τα περάσουμε πολύ γρήγορα από λίγο νερό πριν τα ρίξουμε στο τηγάνι ) . Μπορούμε φυσικά και να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 C , σε ταψί με μία λαδόκολλα , για περίπου 25 λεπτά ( κοιτάζοντας μετά τα 15 ) .
Η σύγχρονη μαγειρική μπορεί να είναι εύκολη και γρήγορη .
Βασικότερο στοιχείο σε όλες τις κουζίνες και ιδιαίτερα τις μεσογειακές , είναι η ΕΠΟΧΙΚΟΤΗΤΑ . Ενα υλικό που είναι στην εποχή του , έχει όλα τα αρώματα και τη γεύση που θέλουμε και δύσκολα μπορούμε να αποτύχουμε χρησιμοποιώντας το .
Όλα τα κανονικά εστιατόρια αλλάζουν μενού τουλάχιστον κάθε 4εις εποχές μέσ’το χρόνο .
Με αγάπη και τιμή :
Λιοσάτος Δ. Θωμάς
Καθηγητής μαγειρικής του Ι.Ε.Κ. Γρεβενών
Η αρχική συνταγή υπάρχει στο : https://chefonair.gr/syntages/spangeti-kolokithakia-kroko-kozanis/
η κεντρική φωτό είναι απο το newpost.gr
- Προηγούμενο Ο χάρτης του κορωνοϊού στην Ελλάδα -Σε ποιες περιοχές υπάρχουν κρούσματα και πόσα, ποιες έμειναν αλώβητες
- Επόμενο Τηλεφωνική γραμμή για την Διατροφική Υποστήριξη λόγω παύσης της λειτουργίας των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων του Γ. Ν. Γρεβενών