AUTOΚΙΝΗΣΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach
Μικρό μου

Grevenamedia @facebook

ΓΡΙΔΑΣ
ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Με βραχιολάκι οι ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία – Νέα εγκύκλιος

Μια καινοτομία για το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) εισάγεται στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, βάσει εγκυκλίου που απέστειλε στις διοικήσεις τους η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Πρόκεται για το «βραχιολάκι» ταυτοποίησης ασθενών, το οποίο εξασφαλίζει και τη μείωση των πιθανοτήτων λάθους λόγω συνωνυμίας, αλλά και την ασφαλή χορήγηση φαρμάκων υψηλού κινδύνου.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, η διασφάλιση της ταυτοποίησης του ασθενούς θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωστή λειτουργία των νοσοκομείων, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και ως εκ τούτου απαιτείται η άμεση συμμόρφωση με τους διεθνείς στόχους για την ασφάλεια των ασθενών.

Ειδικότερα, ο κάθε ασθενής θα πρέπει να φέρει στο καρπό του χεριού του βραχιόλι ταυτοποίησης, το οποίο θα τοποθετείται σε αυτόν μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, είτε για μακρόχρονη νοσηλεία, είτε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ή ακόμη και στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία.

Το βραχιόλι, που είναι ίδιο με αυτό που τοποθετείται στα νεογέννητα, θα αποτελείται από εύκαμπτο πλαστικό υλικό, πάνω στο οποίο θα αναγράφονται όλα τα στοιχεία ταυτοποίησης του χρήστη.

Επίσης, θα τοποθετείται και σε ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, λαμβάνουν μακροχρόνια αγωγή, υποβάλλονται σε επέμβαση μίας ημέρας ή σε αιμοκάθαρση.

Η ταυτότητα ασθενούς επιτρέπει την χωρίς πιθανότητα λάθους επιβεβαίωση της ταυτότητας του χρήστη υπηρεσιών Υγείας.

Τα στοιχεία στο βραχιόλι ταυτοποίησης ασθενούς

Με την εισαγωγή του ασθενούς στο νοσοκομείο, στο βραχιόλι ταυτοποίησης θα αναγράφονται τα εξής στοιχεία:

– Για ενηλίκους και παιδιατρικούς ασθενείς: Τρία ολόκληρα ονόματα, δηλαδή όνομα, πατρώνυμο, επώνυμο (όχι υποκοριστικά), με το πατρώνυμο πάντα στη μέση.

Τα τρία ονόματα πρέπει να είναι τα ίδια με αυτά που αναφέρονται στο φύλλο εισαγωγής του ασθενή και, εφόσον είναι προσανατολισμένος σωστά, συνεργάζεται και μπορεί να απαντήσει προφορικά, οι νοσηλευτές οφείλουν να τον ρωτήσουν πριν τοποθετήσει το βραχιολάκι, προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία του.

– Θα πρέπει να αναγράφεται ο Αριθμός Μητρώου Ασθενούς του νοσοκομείου με καθαρή γραφή, αφού ληφθεί από τον ατομικό φάκελο εισαγωγής και ελεγχθεί με αντιπαραβολή.

– Στο βραχιολάκι θα πρέπει να φαίνεται η ημερομηνία γέννησης του ασθενούς, όπως αυτή προκύπτει από το φύλλο εισαγωγής του στο νοσοκομείο (πάντα σε σχέση με την ημερομηνία γέννησης που αναγράφεται στην αστυνομική ταυτότητα ή στο διαβατήριό του).

Εάν η κατάσταση του/της ασθενούς δεν επιτρέπει την τοποθέτηση του βραχιολιού στον καρπό του (δεξί ή αριστερό), μπορεί να τοποθετηθεί στον αστράγαλο και, αν και αυτό είναι αδύνατο, στα κάγκελα του κρεβατιού.

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
interactive learning
Υπουργείο περιβάλλοντος
Πωλείται το παρόν κατάστημα- κ. παλαιολόγου
cars
ζητείται υπάλληλος-agro grevena
AUTOΚΙΝΗΣΗ
Τζιόβας Ανδρέας
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Πωλείται μετά από 37-συνταξιοδοτηση
123 τμ
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Καφέ Crystal
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015

Διάφορα νέα

Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com