Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Grevenamedia @facebook

Κινηματογράφος Γρεβενών
PAPAGEORGIOU

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Jumbo
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Με μεγάλη συγκίνηση, υπερηφάνεια και πατριωτικό παλμό τελέστηκε και φέτος η ετήσια Επιμνημόσυνη Δέηση στο όρος ΑΝΝΙΤΣΑ

Με μεγάλη συγκίνηση, υπερηφάνεια και πατριωτικό παλμό τελέστηκε και φέτος η ετήσια Επιμνημόσυνη Δέηση στο όρος ΑΝΝΙΤΣΑ (1728μ.) όπου το Μνημείο  Πεσόντων στα μέτωπα του Ελληνοϊταλικού πολέμου 1940-41  Αξ/κων  και Οπλιτών περιοχής Γρεβενών.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών συγχαίρει τους Γρεβενιώτες αλλά και επισκέπτες από άλλες περιοχές της χώρας μας  που με την παρουσία τους κρατούν ασβέστη και αλώβητη στο πέρασμα του χρόνου την Ιστορική Μνήμη και το έπος της Μάχης της Πίνδου  το οποίο συντελέστηκε στις βουνοκορφές των Γρεβενών.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, Ευάγγελος Σημανδράκος, εκπρόσωπος του Δήμου Γρεβενών και εκπρόσωποι  Πολιτειακών και Στρατιωτικών αρχών του Νομού.

Επίσης για τρίτη χρόνια τιμά με την  παρουσία της σύσσωμη η οικογένεια του  κ. Μιλτιάδη Δημάρατου εκ Θεσσαλονίκης,  απογόνων του Συνταγματάρχου Σωκράτη Δημάρατου ο όποιος ήταν  ο Διοικητής της Ταξιαρχίας Ιππικού στην επίθεση 1-11-1940 κατά της 3ης Μεραρχίας Αλπινιστών Τζούλια από τη γραμμή εξορμήσεως Αννίτσας –Σκούρζας προς Σαμαρίνα.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Γρεβενών ευχαριστεί τον Υποστράτηγο ε.α. – Συγγραφέα Χρήστο Βήττο ο όποιος μετά από προσωπική του έρευνα συγκέντρωσε και παρέδωσε στον Πρόεδρο του Συνδέσμου τα ονόματα των 23 Ελλήνων Στρατιωτών (από άλλες περιοχές της Ελλάδας) οι όποιοι σκοτώθηκα στο πεδίο των μαχών μεταξύ της γραμμή εξορμήσεως Αννίτσας –Σκούρζας της Ταξιαρχίας Ιππικού και των στρατιωτικών δυνάμενων της 3ης Μεραρχίας Αλπινιστών Τζούλια προς την περιοχή Σαμαρίνας – Βασιλίτσας – Γομάρας  από 1-11-1940 έως 10-11-1940.

Επίσης ευχαριστεί τον συμπολίτη μας (ο οποίος επιθυμεί την ανωνυμία του) που ανέλαβε προσωπικά την συντήρηση του Μνημείου με προσωπική εργασία και δαπάνη υλικών, δίνοντας το ζωντάνια και την αίγλη που του αρμόζει.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΤΕΡΓΙΟΣ Β.ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

ΕΦ ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ ΠΖ

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
POTIKA MYRTO
Αγγελία
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ

Follow Us

ΦΥΛΑΞΗ
 
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5