ΔΕΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Με επισκέψεις σε επιχειρήσεις της Π.Ε. Φλώρινας ολοκληρώθηκε το Local TOUR που υλοποίησε η ΑΝΚΟ σε συνεργασία με την ΑΝΦΛΟ με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Συνεχίστηκε την Τρίτη 18 Ιουνίου για δεύτερη ημέρα, το θεματικό εργαστήριο του Σχεδίου Διακρατικής Συνεργασίας Local Tour που στόχο έχει να διδάξει στους ωφελούμενους τη φιλοσοφία και τις τεχνικές εφαρμογής βιωματικού γαστρονομικού τουρισμού στις επιχειρήσεις τους, με βάση το «τίμιο προϊόν» και την τοπική παράδοση, να τους εμπνεύσει ώστε να αναπτύξουν τις δικές τους καινοτομικές ή μη δράσεις που αξιοποιούν τον βιωματικό γαστρονομικό τουρισμό, να προβάλει την περιοχή μας ως ελκυστικό προορισμό βιωματικού γαστρονομικού τουρισμού, να συμβάλει στην ενίσχυση και ανάπτυξη των επιχειρήσεων μέσω της σύνδεσης της αγροδιατροφής, του πολιτισμού και του τουρισμού, αλλά και να δικτυώσει τις επιχειρήσεις μεταξύ τους.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ξενάγηση στο Κτήμα ΑΛΦΑ το οποίο αποτελεί μια εμβληματική και πρωτοποριακή επένδυση στην περιοχή. Οι συμμετέχοντες περιηγήθηκαν στους χώρους του οινοποιείου, όπου ενημερώθηκαν για την ιστορία του Κτήματος και στη συνέχεια γνώρισαν όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας των κρασιών. Η εμπειρία ολοκληρώθηκε στον χώρο της γευστικής δοκιμής με θέα τους αμπελώνες, που περιβάλλουν το οινοποιείο.

Ακολούθησε ξενάγηση στο «πιπερόκτημα του Ναουμίδη», στον Άγιο Παντελεήμονα Αμυνταίου Φλώρινας. Μια επισκέψιμη πετρόχτιστη, ενεργειακά ανεξάρτητη, καθετοποιημένη μονάδα καλλιέργειας και μεταποίησης της αυθεντικής πιπεριάς Φλωρίνης. Παράλληλα οι συμμετέχοντες στο Local TOUR γεύθηκαν παραδοσιακές γεύσεις με πιπεριές Φλωρίνης και τοπικά προϊόντα της περιοχής στο εστιατόριο Ναουμίδη.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των καλών πρακτικών διασύνδεσης τουριστικού και αγροδιατροφικού κλάδου στην Π.Ε. Φλώρινας,  από τον κ. Σάββα Σαπαλίδη, πρόεδρο του ΕΒΕ Φλώρινας. Στην επίσκεψη παραβρέθηκαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού  Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Πολυτίμη Φαρμάκη, αλλά και ο  κ.Θεοφύλακτος Ζυμπίδης, Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης και της Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας.

Επόμενη στάση οι Πρέσπες όπου πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο «Αγρόκτημα της οικογένειας Δημητρόπουλου στον Λευκώνα Πρεσπών. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την  παρουσίαση με θέμα «Τα φασόλια και η ταυτότητα προορισμού – ο πρωτογενής τομέας και η τοπική κουζίνα στην τουριστική ανάπτυξη των Πρεσπών» από την Μαργαρίτα Μπάκανου  Αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού Δ. Πρεσπών και ακολούθησε γευσιγνωσία των εξαιρετικών τοπικών προϊόντων της Πρέσπας.

Στο τέλος της δεύτερης ημέρας του Local TOUR παρουσιάστηκαν οι «Προτάσεις για βελτίωση της γαστρονομικής προσφοράς προς εστιάτορες, παραγωγούς κι εμπόρους τροφίμων», από την κα. Νίκη Χριστοδούλου, στέλεχος ΟΤΔ ΑΝΚΟ.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Πωλείται διαμέρισμα 100 τ.μ.
ΖΗΤΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
Πωλείται Κυρίμης 19
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα (δίχωρη)
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ