Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Με αγωνία αναμένονται σήμερα οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού από την Κοζάνη για την ευρύτερη περιοχή της Δ.Μακεδονίας.Η ανακούφιση των ασθενέστερων ενεργειακών στρωμάτων στο επίκεντρο

Η παρουσία του πρωθυπουργού στο αναπτυξιακό περιφερειακό συνέδριο της Κοζάνης αναμένεται να έχει έντονο ενεργειακό χρώμα ακριβώς εξαιτίας και του γεγονότος ότι η Δ. Μακεδονία αποτελεί το μεγαλύτερο ενεργειακό κέντρο της χώρας. Παράλληλα τα συγκροτήματα της ΔΕΗ που είναι εγκατεστημένα στην περιοχή εν δυνάμει περιλαμβάνονται στις λίστες των υπό παραχώρηση λιγνιτικών μονάδων που θα διαθέσει η ΔΕΗ σε αγοραστές στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους δανειστές.

Η προοπτική αυτή από μόνη της ανεβάζει το θερμόμετρο ενώ και αρκετά συνδικαλιστικά σωματεία με επικεφαλής τη ΓΕΝΟΠ έχουν προαναγγείλει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, για τις οποίες ωστόσο υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το πόσο μπορούν να έχουν επιτυχία και αντίκτυπο.

Σε κάθε περίπτωση, η ομιλία του πρωθυπουργού το απόγευμα στο αναπτυξιακό συνέδριο της Δ. Μακεδονίας θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες αναφορές και εξαγγελίες στα ενεργειακά. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ανακούφιση των ασθενέστερων ενεργειακών στρωμάτων. Μεταξύ αυτών θα περιλαμβάνονται καταρχάς η δημιουργία της ενεργειακής κάρτας φτώχειας μέσω της οποίας θα επιδοτείται η ενεργειακή κατανάλωση για συγκεκριμένες κατηγορίες ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που είναι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Παράλληλα στο πλαίσιο των αλλαγών που προωθούνται από τη ΡΑΕ για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο θα αλλάξουν και θα γίνουν πιο ευνοϊκές οι κατηγορίες υπαγωγής στο ΚΟΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην πρώτη κατηγορία θα υπαχθούν οι πιο αδύναμες κοινωνικά ομάδες με ετήσιο εισόδημα από 2400 έως 10.400 ευρώ, για τους οποίους εκτός από την έκπτωση θα προβλέπεται απαλλαγή και από τα ΥΚΩ.

Στη δεύτερη κατηγορία για εισόδημα από 5000 έως 21000 εκτός από την έκπτωση θα υπάρχει προστασία από αποκοπή του μετρητή ενώ στην τρίτη κατηγορία για εισόδημα από 8000 έως 28000 θα προβλέπεται μείωση στο τιμολόγιο.

Εκτός από τις εξαγγελίες για τους ευάλωτους καταναλωτές και το ΚΟΤ, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί επίσης στον ενεργειακό σχεδιασμό, στο στόχο για μετάβαση της χώρας σε μια οικονομία με μικρότερη εξάρτηση από τον άνθρακα και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να αναφερθεί και στην εθνική επιτροπή για τον ενεργειακό σχεδιασμό που έχει εξαγγελθεί από το ΥΠΕΝ.

Τέλος και εδώ η παρέμβαση του πρωθυπουργού έχει ειδικό βάρος ενόψει των διεργασιών που συντελούνται για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει για την θέση της ΔΕΗ στην επόμενη ημέρα της αγοράς ενέργειας ακόμη και με μικρότερο μερίδιο αγοράς λόγω των μνημονιακών υποχρεώσεων. Ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει για τη στρατηγική θέση της εταιρείας, το νέο στρατηγικό και επιχειρησιακό πλάνο με στόχο τη διασφάλιση του ρόλου της ΔΕΗ ως κεντρικού πυλώνα του ενεργειακού συστήματος.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5