Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΕΥΘΥΜΗΣ
ΚΑΡΕΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΛΕΤΣΙΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΚΟΔΡΑΣ ΡΗΓΑΣ
ΤΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ
POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach
SportsBase

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ζιώγας

Λουκίδης: Τρίτη δόση εμβολίου οπωσδήποτε για τους υγειονομικούς

Σε διευκρινίσεις ενόψει των σημερινών ανακοινώσεων για την χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, προχώρησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Στέλιος Λουκίδης.

Ο κ. Λουκίδης επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι η συζήτηση για την τρίτη δόση ήρθε στα μέσα με τέλη Αυγούστου, με αφορμή μια μελέτη που αφορούσε μεταμοσχευμένους και έδειξε ότι είχαν μικρότερη απόκριση στο εμβόλιο σε σχέση με τους υπόλοιπους.

«Για να είμαστε ειλικρινείς και να μιλάμε με βάση τα δεδομένα, δεν υπήρχαν μεγάλες μελέτες που να δικαιολογούν την τρίτη δόση. Ωστόσο υπήρχαν παρατηρήσεις που υπήρχαν από διάφορα εργαστήρια και έδειχναν ότι κάποιες ομάδες ασθενών δεν είχαν την ίδια ανταπόκριση στο χρονικό διάστημα ανάπτυξης άμυνας απέναντι στον κορωνοϊό μέσω του εμβολίου, όπως οι υπόλοιποι», σημείωσε.

«Μια ομάδα που πρέπει οπωσδήποτε να μπει στην τρίτη δόση γιατί έχει μεγάλη σημασία το να προφυλάξει τους ασθενείς για τη δημόσια υγεία, είναι οι υγειονομικοί. Είμαστε από τους πρώτους που πρέπει να μπούμε και σήμερα νομίζω ότι θα ανακοινωθεί αυτό. Πολλοί από εμάς έχουμε ξεπεράσει τους οκτώ μήνες εμβολιασμένοι», συνέχισε ο κ. Λουκίδης.

«Η βιβλιογραφία που περιμένουμε το επόμενο διάστημα θα είναι πλούσια γιατί περιλαμβάνει πολλούς ανθρώπους που παρατηρήθηκαν ένα χρόνο υπό εμβολιασμό για να μπορέσουμε να βγάλουμε ασφαλέστερα συμπεράσματα», υπογράμμισε.

Σε ερώτηση για τη συζήτηση περί υποχρεωτικότητας ή μη της τρίτης δόσης για τους υγειονομικούς, ο ίδιος επισήμανε ότι ο υγειονομικός «πρέπει να είναι ο πρώτος που θα πηγαίνει από μόνος του να εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα πρόληψης»

«Η τρίτη δόση πρακτικά θα ενισχύσει τη δύναμη του εμβολίου που έχουμε κάνει μέχρι τώρα, ώστε να μπορούμε αν συμβούν το επόμενο τρίμηνο πάλι κάποιες αποσταθεροποιήσεις όσον αφορά στα περιστατικά, να είμαστε έτοιμοι και να μην φεύγουμε από τον αγώνα», πρόσθεσε.

Αναφορικά με το αν θα χρειάζεται τακτικός εμβολιασμός και για τον κορωνοϊό, όπως σήμερα συμβαίνει και με το εμβόλιο της γρίπης, θα πρέπει όπως είπε να περιμένουμε να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

«Η φετινή περίοδος της γρίπης δεν θα είναι όπως η περσινή. Το εμβόλιο της γρίπης θα πρέπει να γίνεται, αποτελεί ένα ισχυρό προληπτικό μέτρο απέναντι στη γρίπη» ανέφερε ακόμα.

Σχετικά άρθρα

ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΑΡΕΤΗ ΛΙΟΥΠΑ
ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΑΣ
ΦΑΝΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ
ΔΟΜΗΣΗ

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Τζιόβας Ανδρέας
ΔΕΗ BANNER
ΤΑΞΙ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΣ
BALKAN ELECTRIC
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
ΖΗΤΑΙΤΑΙ ΚΥΡΙΑ
Ζητείται γυναίκα για φύλαξη ηλικιωμένου
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΚΙΝΓΚ
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
AUTOΚΙΝΗΣΗ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣΕΡΒΕΡΗ ΓΩΝΙΑ
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
cars
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ενοικιάζεται Β. Ντόκου
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
Πωλείται μετά από 37-συνταξιοδοτηση
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
Πωλείται επιχείρηση καφέ
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Καφέ Crystal
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com