email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Ράδιο 101.5
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Ζιώγας
tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Λευτέρης Αυγενάκης: «Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ άγεται … από την ανικανότητα του 2015 … στην επικινδυνότητα του σήμερα»

 Δήλωση Γραμματέα Π.Ε. Ν.Δ. κ. Λευτέρη Αυγενάκη :

«Η ΝΔ και ο Πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης και της κρισιμότητας των ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής, ακολουθούμε μια υπεύθυνη στάση, κρίνοντας ότι δεν είναι η κατάλληλη ώρα να αναδειχθούν οι ευθύνες της Κυβέρνησης στους χειρισμούς της στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και αμύνης.

Θεωρούμε  αδιανόητο ότι στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Τούρκο ομόλογο του ο κ. Τσίπρας δεν επισήμανε τα αυτονόητα: για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, τα Ίμια είναι Ελληνικά και η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί να αμφισβητούνται με οποιονδήποτε τρόπο τα  κυριαρχικά της δικαιώματα.

Είμαστε υπέρ μιας εθνικής συνεννόησης για τον περιορισμό της τουρκικής προκλητικότητας κι επιμένουμε στην ανάγκη ενημέρωσης της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής και άμεσης χάραξης εθνικής ενιαίας γραμμής.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κάνοντας βόλτες με στολές παραλλαγής μιλά για «καουμποϊλίκια ανατολικού τύπου», αλλά χθες και σήμερα δεν έχει προβεί σε ενέργειες ενημέρωσης των εταίρων και συμμάχων μας για την προκλητικότητα και την αποθράσυνση των γειτόνων μας.

Η αρχική ανικανότητα της Κυβέρνησης έχει αντικατασταθεί από την επικινδυνότητά της: επικίνδυνη για τη  προάσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού! Επικίνδυνη για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων της χώρας μας!».

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Από την ανικανότητα του 2015 στην επικινδυνότητα του σήμερα

Κάθε μέρα που περνά, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γίνεται και πιο επικίνδυνη για τους πολίτες και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας. Αρχικά, είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ανίκανη Κυβέρνηση που με την «περήφανη διαπραγμάτευση» οδήγησε τη χώρα σε μια βαθιά οικονομική κρίση με κλείσιμο τραπεζών, κεφαλαιακούς ελέγχους και σε δύο νέα αχρείαστα μνημόνια.

Την επιδείνωση της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, λόγω της κυβερνητικής ανικανότητας, ανέδειξε με τον πιο γλαφυρό τρόπο, ο τέως επικεφαλής του EuroWorking Group, κ. Τόμας Βίζερ. Σε πρόσφατη συνέντευξή του, αναφερόμενος στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την διαπραγμάτευση του 2015 ανέφερε ότι «κόστισε 200 δις στον ελληνικό λαό! … Δεν ήταν μόνον ο Βαρουφάκης: ολόκληρη η ελληνική κυβέρνηση φέρει την ευθύνη αυτή».

Δυστυχώς, η κυβερνητική αυτή ανικανότητα εξελίχθηκε σε επικινδυνότητα. Οι πολιτικές πλέον της Κυβέρνησης δεν περιορίζονται σε λάθη απειρίας ή επιλογής ανθρώπων, που παραδέχτηκε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, αλλά σε κυβερνητικές επιλογές που είναι επικίνδυνες για τον ελληνικό λαό και τα εθνικά μας συμφέροντα.

Ο κόσμος έχει γονατίσει από την εξοντωτική φορολογία, τα άδικα μέτρα και τα μνημόνια Τσίπρα. Όμως, δεν βγήκε στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί για τα οικονομικά μέτρα, για την επιδείνωση του βιοτικού του επιπέδου, για τη φτώχεια και τους μισθούς πείνας των «360 ευρώ».

Ο ελληνικός λαός βγήκε στους δρόμους για να προασπίσει τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, για να θέσει τις κόκκινες γραμμές στην ανοχή του και να εκφράσει την εναντίωσή του στους χειρισμούς της Κυβέρνησης όσον αφορά το Σκοπιανό.

Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι πολύ μεγάλη, καθώς, στην προσπάθειά της να γαντζωθεί στην εξουσία, γίνεται επικίνδυνη και επιδιώκει με τις ενέργειες και τη ρητορική της να υπονομεύσει το πολιτικό σύστημα και να διχάσει τους πολίτες. Την ίδια στιγμή, ανοίγει εθνικά θέματα χωρίς σχέδιο, χωρίς πρόταση, χωρίς σοβαρή πολιτική. Άραγε, εξακολουθεί να τρέφεται με αυταπάτες ότι όλα θα πάνε όπως εκείνη επιθυμεί ή αδιαφορεί (;) για τις επιπτώσεις;

Μετά από 25 χρόνια, η Κυβέρνηση ανοίγει το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.  Η Κυβέρνηση, αντί να συνεργαστεί εξ αρχής με την Αντιπολίτευση για να συνδιαμορφώσει μια εθνική γραμμή, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να διχάσει τα κόμματα και τον Ελληνικό λαό πάνω σε ένα κρίσιμο εθνικό ζήτημα. Την ίδια στιγμή, δεν φαίνεται να έχει συγκροτημένο σχέδιο για την επίλυση του ζητήματος.

Μετά από 22 χρόνια, η Κυβέρνηση οπισθοχωρεί στο θέμα των Ιμίων και στην προκλητικότητα της Άγκυρας. Την ώρα που η Τουρκία δεν διστάζει να κλιμακώσει τις απειλές της στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ, η Κυβέρνηση βυθίζει τη χώρα στην εσωστρέφεια μέσα σε κλίμα διχασμού και πόλωσης.

Χθες, είχαμε τον εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό μέσα στα χωρικά μας ύδατα, στην περιοχή των Ιμίων. Και αμέσως μετά ακολούθησαν οι απειλές του Ταγίπ Ερντογάν για Κύπρο και Αιγαίο. Πρόκειται για απαράδεκτες απειλές και ακραία πρόκληση που συνιστούν επικίνδυνη κλιμάκωση. Αποτελούν νέους κρίκους στην αλυσίδα των προκλήσεων που ακολούθησαν την  επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας. Αποκορύφωμα της Τουρκικής προκλητικότητας αποτέλεσε η χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του Τουρκικού ΥπΕξ, που ουσιαστικά αποκαλεί τα Ίμια μέρος της τουρκικής επικράτειας.

Οι Έλληνες πολίτες περίμεναν από τον κ. Τσίπρα να δηλώσει στον Τούρκο ομόλογό του, κάτι αυτονόητο: Ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και ότι τα Ίμια είναι ελληνικά, κάτι που, όπως διαφαίνεται από τις κυβερνητικές διαρροές απέφυγε, να τονίσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός στην τηλεφωνική του συνομιλία με τον κ. Γιλντιρίμ. Άξιο σχολιασμού είναι και το γεγονός ότι η επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία της τουρκικής πλευράς και όχι της ελληνικής.

Την ίδια στιγμή ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας συνεχίζει με στολές παραλλαγής να … κάνει βόλτες και μιλά για «καουμποϊλίκια ανατολικού τύπου», αλλά δεν έχει προβεί σε ενέργειες ενημέρωσης των εταίρων και συμμάχων μας για την προκλητικότητα και την αποθράσυνση των γειτόνων μας. Άλλωστε, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε δηλώσει στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ (07-09-2015) «έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε;».

Η αρχική ανικανότητα της Κυβέρνησης έχει αντικατασταθεί από την επικινδυνότητά της: επικίνδυνη για τη  προάσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού! Επικίνδυνη για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων της χώρας μας!

Σχετικά άρθρα

Κοζάνη- Γραφείο
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

Πωλείται οικία στην Καληράχη Γρεβενών
ΤΑΞΙ
Πασχάλης Χατζηγεωργίαδης
Αθ.Διάκου-Μ.Αλεξάνδρου
ENOIKIAZETAI
Κ.Παλαιολόγου 58
Αριστείδου 27
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ