Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΕΡΓΑΣΙΑ
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ
ΔΕΗ | Αγροτικά ΓΑΙΑ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Λαμπηδόνες: Έγνοιά μας ο κόσμος της Αναπηρίας να αφήσει τη φωνή του και αυτή να ακουστεί

Η ΚΟΙΝΣΕΠ «ΛΑΜΠΗΔΟΝΕΣ», με έδρα τον Δήμο Εορδαίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, έχει ως κύριο έργο της αναλάβει τη λειτουργία του ΚΔΗΦ [Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας] και της ΣΥΔ [Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης] στη θέση Κουρί σε κτίριο που παραχωρήθηκε δωρεάν πρόσφατα από τον Δήμο Εορδαίας.

Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται απλά για μια ακόμη επιχείρηση που αφορά στην Αναπηρία, αλλά κατ’ ουσίαν για μια απόπειρα -με την έννοια της δοκιμής και της δοκιμασίας- να ευεργετηθούν τα άτομα με αναπηρία και κατ’ επέκταση οι γονείς και οι κηδεμόνες τους.

Η ΚΟΙΝΣΕΠ Λαμπηδόνες είναι ένα εγχείρημα των γονέων και αυτό διαφοροποιεί την όλη προσπάθεια από ό,τι άλλο.

Μέλημά μας
• η ουσιαστική αυτόνομη διαβίωση («σπίτι» προσομοίωσης, εκπαίδευση στις καθημερινές δεξιότητες΄-αυτοεξυπηρέτηση, συνεργασία με το Τμήμα Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και άλλους φορείς, Σ.Α.Ε.Κ., κ.α.)
• η ομαδική αλλά και η ατομική θεραπεία από ειδικό επιστημονικό προσωπικό με καινοτόμες θεραπευτικές μεθόδους (μουσικοθεραπεία, θεραπεία μέσω της Τέχνης, θεραπεία μέσω παραδοσιακών τεχνών -εκ προοιμίου με δύναμη θεραπευτική, π.χ. υφαντική, βιβλιοδεσία, κεραμική, κηπουρική, κ.α.)
• η επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση -στον μεγαλύτερο βαθμό που αυτό είναι εφικτό- των ΑμεΑ
• η φυσική ένταξή τους στην κοινωνία
• η διοργάνωση δράσεων πολιτιστικών με συμπεριληπτική δύναμη
• η καλλιέργεια ως προς την αποδοχή και τη συμπερίληψη της ευρύτερης κοινωνίας
• η στήριξη της οικογένειας, γονέων και κηδεμόνων των ΑμεΑ

Έγνοιά μας το να καταπολεμηθεί ο αποκλεισμός τους από τη χαρά της δημιουργίας και της ικανοποίησης που λαμβάνει ο οποιοσδήποτε άνθρωπος όταν νιώθει ότι είναι χρήσιμος, αποδεκτός, ωφέλιμος, όταν νιώθει ότι συμπεριλαμβάνεται ουσιαστικά στην κοινότητα και όχι παρακολουθώντας δια βίου από το περιθώριο τη ζωή των άλλων.

Έγνοιά μας ο κόσμος της Αναπηρίας να αφήσει τη φωνή του και αυτή να ακουστεί.
Για τον λόγο αυτό έχουμε εστιάσει το ενδιαφέρον μας -πέρα από τις ατομικές/ομαδικές θεραπείες και την εκπαίδευση στην αυτοεξυπηρέτηση και την αυτόνομη διαβίωση- στα κάτωθι εργαστήρια κατάρτισης και επαγγελματικής αποκατάστασης, με εξαιρετικούς ειδικούς επιμορφωτές/συνεργάτες:
1. Εργαστήρι Υφαντικής, το οποίο ήδη λειτουργεί και όπου καταρτίζονται 15 ΑμεΑ ηλικίας 17-40 ετών, σε χώρο που μας έχει προσωρινά παραχωρηθεί από ιδιώτη, με τη διδασκαλία και την εποπτεία της εξειδικευμένης για ΑμεΑ υφάντρας κ. Μαρίας Σγουρού, που είναι υπεύθυνη εδώ και χρόνια για το αντίστοιχο εργαστήρι υφαντικής του Ε.Ε.Α. Μαργαρίτα στην Αθήνα
2. Εργαστήρι Βιβλιοδεσίας, έχει προηγηθεί μια πρώτη μαθητεία των ΑμεΑ του Συλλόγου από το «Καλλιτεχνικό βιβλιοδετείο» στη Θεσσαλονίκη
3. Εργαστήρι Κοπτικής – Ραπτικής
4. Εργαστήρι Κηπουρικής
5. Εργαστήρι Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής
6. Εργαστήρι Τυπωμάτων – Ζωγραφικής
7. Εργαστήρι Αγγειοπλαστικής

Προσδοκώμενος στόχος είναι να υπάρξουν προϊόντα από τα παραπάνω εργαστήρια, τα οποία θα μπορούν να προωθηθούν στην ευρύτερη αγορά (e-shop) και να συμβάλλουν στην οικονομική ανεξαρτησία των ΑμεΑ που θα απασχοληθούν επαγγελματικά με κάποια από τις παραπάνω τέχνες.
Προσδοκώμενος στόχος είναι η ολιστική θεραπεία μέσα από τις ποικίλες ομαδικές και ατομικές -άμεσες και έμμεσες- θεραπείες.

Με το παρόν δελτίο τύπου καλούμε τους γονείς και τους κηδεμόνες των ΑμεΑ να επισκεφτούν το σπίτι των Λαμπηδόνων, αφού δηλώσουν τηλεφωνικά την επιθυμία τους, από την Τρίτη 4 Ιουνίου 2024 ως και την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024, στις εξής ώρες:
Τρίτη – Πέμπτη: 6.30 μ.μ. – 8.30 μ.μ.
Παρασκευή: 10 π.μ. – 12 μ.μ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2463022611 και 6971601921

«Λαμπηδόνες»: Προσφορά σε άτομα με Αναπηρία με εργαστήρια κατάρτισης και επαγγελματικής αποκατάστασης, ατομικές/ομαδικές θεραπείες και εκπαίδευση στην αυτοεξυπηρέτηση και την αυτόνομη διαβίωση

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ