Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Λαϊκή Συσπείρωση Γρεβενών: Καταψήφιση της αύξησης των ανταποδοτικών τελών

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών, την Τρίτη 12 Μάρτη, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε την αύξηση των ανταποδοτικών τελών (Φωτισμού, καθαριότητας) κατά 10% που καλούνται να πληρώσουν οι δημότες των Γρεβενών, ενώ παράλληλα θα αξιοποιηθούν και 199.197  ευρώ από τα ταμεία του Δήμου ώστε να ισοσκελισθεί ο προϋπολογισμός.

Αυτή η αύξηση έρχεται σε μια περίοδο που ο δημότης  των Γρεβενών δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του λόγω της μεγάλης ακρίβειας στα καύσιμα, στα τρόφιμα, στα φάρμακα. Όταν τα περισσότερα νοικοκυριά βιώνουν την ενεργειακή φτώχεια, επιβαρύνοντας παραπέρα το εργατικό – λαϊκό εισόδημα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε την αύξηση και ανέδειξε τα αίτια που μας έχουν οδηγήσει  σε αυτή την κατάσταση. Η πολιτική ανταποδοτικότητας, η πράσινη μετάβαση, η πολιτική της εμπορευματοποίησης της διαχείρισης απορριμμάτων (ΣΔΙΤ ΔΙΑΔΥΜΑ –ΕΠΑΔΥΜ)

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι το 2021 ο προϋπολογισμός για την καθαριότητα του δήμου  ήταν  2.402.024,93 και το 2024 3.683.689 , αυξήθηκε σε 3 χρόνια κατά 1.281.665. Αύξηση που οφείλεται  στις απαιτήσεις της ΔΙΑΔΥΜΑ για την αποκομιδή και τη διαχείριση των απορριμμάτων και στην τιμή του ρεύματος που εκτινάχθηκε από την απελευθέρωση της ενέργειας . Αυτή η τεράστια αύξηση καλύφθηκε από τον προϋπολογισμό του δήμου Γρεβενών.  Στερούν από τα ταμεία του Δήμου χρήματα που θα μπορούσαν να κατευθυνθούν στην ικανοποίηση των  εργατικών – λαϊκών  αναγκών, αντιπλημμυρικά έργα, ασφαλτοστρώσεις, επισκευές σε σχολικά κτίρια  και άλλες υποδομές.

Ευθύνη έχουν οι εκλεγμένοι την Τοπική Διοίκηση που στήριξαν αυτή την πολιτική όλα αυτά τα χρόνια. Σύσσωμες δημοτικές αρχές και αντιπολίτευση, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, στήριξαν την πολιτική της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας, της υποχρηματοδότησης του Δήμου.

Καλούμε το λαό των Γρεβενών να μην αποδεχτεί αυτή την κατάσταση, με τα σωματεία και τους φορείς του να οργανώσει την πάλη του ενάντια στην πολιτική που έχει ως προτεραιότητα τη φορολογία του δημότη, την ανταποδοτικότητα σε όλους του τομείς.

Στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε  2 θέματα προ ημερήσιας διάταξης.

  • Την επαναλειτουργία των σφαγείων του Δήμου Γρεβενών.

 

  • Για το σχέδιο πόλης, ρωτήσαμε σε ποιο στάδιο βρίσκεται και αν τελικά θα κληθούν οι ιδιοκτήτες να πληρώσουν τα υπέρογκα ποσά που προβλέπονταν . Την εισφορά σε χρήμα δηλαδή.

Η απάντηση του δημάρχου ήταν ότι μεταγράφηκε στο κτηματολόγιο,  ότι δυστυχώς ο Δήμος δε θα εισπράξει  τα ποσά που αναλογούσαν στον καθένα  γιατί πέρασαν 5 χρόνια, ότι θα γίνει προσπάθεια να βρεθεί χρηματοδότηση από το πράσινο ταμείο.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ