email επικοινωνίας

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Ράδιο 101.5
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Ζιώγας
tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Κυριάκος Μητσοτάκης: ο πολιτικός των πράξεων, η εγγύηση για την καθημερινότητα του πολίτη και μέλλον της χώρας. Γράφει ο Αθανάσιος Σταυρόπουλος, μέλος της ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας

Η χώρα μας μέρα τη μέρα βυθίζεται σε μια άνευ προηγουμένου οικονομική κατάπτωση, με μια κυβέρνηση φυλλορροούσα, παντελώς ανίκανη να διαχειριστεί την καθημερινότητα του πολίτη. Από μια απλή συναλλαγή με τη δημόσια διοίκηση έως τη φορολογική κυβερνητική πολιτική διαπιστώνει κανείς ένα «δρόμο κατασκευασμένο με απειρία, προχειρότητα και κυρίως ιδεοληψία μιας κατ’ επίφαση αριστερής κυβέρνησης». Οι κύριοι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εγκαλούν την αξιωματική αντιπολίτευση, ψέγουν την παράταξη και τον αρχηγό μας. Όμως, τα έργα και ημέρες της Νέας Δημοκρατίας έχουν αποτυπωθεί και κανείς δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει, ειδικά όταν πρόκειται για το κυβερνητικό μεταρρυθμιστικό έργο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ως Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Από το 2013 έως το 2015 ο Πρόεδρος μας υπηρέτησε σε ένα νευραλγικής φύσης θώκο με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα.

Τι έκανε λοιπόν για τον πολίτη, πως πορεύτηκε; Μείωση της γραφειοκρατίας, βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη με την κατάργηση νόμων που περιείχαν χρονοβόρες διαδικασίες για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις (τέλος στην υποβολή πρωτοτύπων ή επικυρωμένων αντιγράφων από τους ενδιαφερόμενους στο σύνολο των συναλλαγών τους, απλοποίηση δημοσίευσης στο Φ.Ε.Κ. Α.Ε. – Ε.Π.Ε. των τροποποιήσεων καταστατικού και των ετήσιων ισολογισμών των Α.Ε. και Ε.Π.Ε., παρελθόν η βεβαίωση γνησίου υπογραφής στην υπεύθυνη δήλωση που κατατίθεται στην πρώτη φάση προσφοράς σε διαγωνισμό του δημοσίου). Οικονομία διοικητικού φόρτου (έγγραφα από τα ΚΕΠ σε 2’ λεπτά που προηγουμένως απαιτούσαν μέρες), διαφάνεια στο δημόσιο τομέα με αξιοποίηση στο έπακρο του διαδικτύου (αναβάθμιση της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ). Θεσμοθέτηση νέου τρόπου έκδοσης Αστυνομικής Ταυτότητας χωρίς πιστοποιητικά ή βεβαιώσεις με παράλληλη ένταξη νέων υπηρεσιών στα Κ.Ε.Π. που εξυπηρετούν αγρότες, συνταξιούχους και ανέργους, καθώς και κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες από τις αρχές Μαρτίου 2014 (όπως η ένταξη στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο και στο μητρώο ευάλωτων πελατών της Δ.Ε.Η.). Ηλεκτρονική διασύνδεση βάσεων δεδομένων της δημόσιας διοίκησης (ταχεία διεκπεραίωση σε περισσότερες από 1.000.000 υποθέσεις πολιτών). Όσον αφορά τη νομιμότητα και το δείκτη αξιοκρατίας στο κράτος επί της Υπουργίας του ελήφθησαν μέτρα προς ενδελεχή έλεγχο γνησιότητας των δικαιολογητικών κατά την πρόσληψη ή μετάταξη και έλεγχο εγκυρότητας όλων των τίτλων σπουδών και των λοιπών στοιχείων που περιέχονται στα ατομικά μητρώα των υπαλλήλων με παράλληλη αυστηροποίηση πειθαρχικού δικαίου, επιτάχυνση πειθαρχικής διαδικασίας και αναβάθμιση ελεγκτικών σωμάτων.

Η ανασύνταξη του δημοσίου τομέα και των υπηρεσιών αποτέλεσε στρατηγική προτεραιότητα που συνέστησε ένα νέο διοικητικό χάρτη, ο οποίος ανταποκρίνεται πλήρως στα νέα δημοσιονομικά δεδομένα και κυρίως εξυπηρετεί τον πολίτη και την καθημερινή του ζωή. Ιδιαίτερης μνείας η σχεδίαση ενός νέου συστήματος αξιολόγησης με καινοτομίες όπως: σύνδεση αξιολόγησης με συγκεκριμένα-συμφωνημένα παραδοτέα, αυτό-αξιολόγηση του υπαλλήλου, επιβράβευση του άριστου 10% με ταχύτερη μισθολογική και βαθμολογική προαγωγή, θεσμοθέτηση ατομικού πλάνου ανάπτυξης των πλέον αδύναμων που σήμερα η κυβέρνηση της αριστεράς έχει καταβαραθρώσει, αναγορεύοντας τις πελατειακές σχέσης, την διαπλοκή και το ρουσφετολογικό σύστημα σε κατευθυντήριες γραμμές της νομοθέτησης (ο γνωστός νόμος Κατρούγκαλου).

Απαρίθμησα ενδεικτικά ορισμένες ενέργειες ενός πολιτικού των πράξεων που αθόρυβα εργάστηκε ακάματα και παραγωγικά για να βελτιώσει τη βιωσιμότητα του κράτους, τη λειτουργικότητα των δομών του. Στο σημείο αυτό βρίσκεται και η ειδοποιός μας διαφορά με τους καρεκλοκένταυρους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που έχουν καταστήσει την εξουσία έρμαιο προσωπικών και ματαιόδοξων φιλοδοξιών, χωρίς διάθεση προσφοράς. Ανασχηματισμοί, Υπουργοί άνευ χαρτοφυλακίου επιβαρύνουν την τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου με ανταποδοτικότητα μηδέν. Η Διαύγεια εξαφανίστηκε, ο τερματισμός της αξιολόγησης αποτέλεσε «κέρας της αμάλθειας για του δημοσίους υπαλλήλους», η επαναφορά δομών χωρίς αντικείμενο μόνο πίσω μας πηγαίνουν, απομακρύνοντας μας από το μέλλον, από τα σύγχρονα δεδομένα, από την ανταγωνιστικότητα στο διεθνές περιβάλλον. Πώς να περιμένουμε επενδύσεις, πώς να περιμένουμε κεφάλαια να εισρεύσουν στο κράτος, όταν  ο «λειτουργικός κορμός» του, η δημόσια διοίκηση εμβαπτίζεται ένα καθεστώς οπιστοδρομικό; Συνεπώς, ας βάλουμε τα πράγματα σε μια τάξη προς αποκατάσταση της αλήθειας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εργάστηκε. Εσείς κύριοι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γαλαντόμες υποσχέσεις δίνετε, ανατρέπετε δεδομένα, ανακατεύετε την τράπουλα ελπίζοντας σε εκλογικά οφέλη. Όμως, οι εποχές της λαϊκής άγνοιας έχουν παρέλθει και ο ελληνικός λαός συγκρίνει και διακρίνει.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν αποδείξει πως εργάζονται για τον τόπο αυτό. Σήμερα στο προσκήνιο της ατζέντας της παράταξης μας βρίσκεται και θα βρίσκεται η καθημερινότητα των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, η Νέα Δημοκρατία δηλώνει παρούσα και στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς της ενυπάρχει ο πυλώνας της αναδόμησης του κρατικού ιστού, ως εγγύηση για την κρατική ανάπτυξη και ευημερία της κοινωνίας.

Στόχος και μέριμνα μας η ανασυγκρότηση της χώρας και το πέρασμά της στη μετά-Μνημόνιο εποχή. Μείωση των φορολογικών συντελεστών. Περικοπή των δαπανών. Ουσιαστικές αλλαγές στις διαδικασίες χορήγησης άδειας λειτουργίας στις επιχειρήσεις. Εμβληματικές αποκρατικοποιήσεις που θα στείλουν μήνυμα στους επενδυτές ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για να προσελκύσει ιδιωτικά κεφάλαια. Μεταρρυθμίσεις σε καίριους τομείς. Όπως η Παιδεία, με το βλέμμα στη νέα γενιά.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης είναι λοιπόν η εγγύηση για την καθημερινότητα του πολίτη και το μέλλον της χώρας. Και αυτό το απέδειξε ως κυβερνητικός αξιωματούχος. Με την ανάδειξη του ως Πρωθυπουργού θα το επαναλάβει με αίσθημα ευθύνης και αλήθειας! Ο λαός μας αφουγκράζεται και μας αγκαλιάζει. Ο καιρός γάρ εγγύς με ενότητα και εθνική ομοψυχία!

Σχετικά άρθρα

Κοζάνη- Γραφείο
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

Πωλείται οικία στην Καληράχη Γρεβενών
ΤΑΞΙ
Πασχάλης Χατζηγεωργίαδης
ENOIKIAZETAI
Κ.Παλαιολόγου 58
Αριστείδου 27
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ