email επικοινωνίας

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Ράδιο 101.5
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Ζιώγας
tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Κορονοϊός: Τι πρέπει να προσέχουν όσοι επισκέπτονται ιατρείο

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν κατά γράμμα από τους πολίτες πριν και κατά την επίσκεψη στα ιατρεία για την προστασία από τον SARS-CoV-2 , αλλά και τις οδηγίες για την ασφαλή λειτουργία των ιατρείων και εργαστηρίων υπενθυμίζει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλόγος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ).

Πριν την άφιξη
Συγκεγκριμένα ο ΙΣΘ σημειώνει ότι πριν την άφιξη στο ιατρείο οι πολίτες θα πρέπει να έχουν προσυνεννοηθεί για την επίσκεψη, η συνταγογράφηση να γίνεται επίσης κατόπιν προσυνεννόησης, να ενεργοποιηθεί η άυλη συνταγογράφηση ενώ η παρουσία συνοδού επιτρέπεται μόνο σε περίπτωση που ο ασθενής είναι ανήλικος ή ανήμπορος.

Κατά την άφιξη
Τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθούνται κατά την άφιξη στο ιατρείο είναι η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, η χρήση αντισηπτικού, η τήρηση των αποστάσεων στο χώρο αναμονής και η παραλαβή αποτελεσμάτων των εξετάσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ο ΙΣΘ συνιστά στους πολίτες που έχουν βήχα, πυρετό ή δύσπνοια, που έχουν κάνει πρόσφατο ταξίδι ή είχαν επαφή με πιθανό κρούσμα να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους. Οσον αφορά το προσωπικό των ιατρείων που έρχεται σε άμεση επαφή με τον ασθενή ο ΙΣΘ σημειώνει ότι πρέπει να φοράει υποχρεωτικά μάσκα προστασίας ενώ το ίδιο θα πρέπει ζητείται και από τους προσερχόμενους ασθενείς.

Ραντεβού
Τα ραντεβού πρέπει να κατανέμονται με τρόπο ώστε να μην παραμένουν ασθενείς στο χώρο αναμονής σε αποστάσεις μικρότερες των δύο μέτρων.

«Η κόπωση (ψυχολογική, οικονομική, κοινωνική κτλ) είναι αυξανόμενη όμως το ίδιο συμβαίνει και με τον ιό, όπως αποδεικνύεται από τον αριθμό των κρουσμάτων. Χρέος του επιστημονικού μας συλλόγου, που απαριθμεί χιλιάδες μέλη, είναι να υπενθυμίζει τις οδηγίες για την ασφαλή λειτουργία ιατρείων και εργαστηρίων. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται και σε όσους γιατρούς διαχειρίζονται εμπύρετα περιστατικά τα οποία χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και αποφυγής συγχρωτισμού με άλλα περιστατικά, πρέπει δε να γίνεται προσπάθεια να εξετάζονται στη λήξη του ωραρίου των ιατρείων και να αντιμετωπίζονται ως δυνητικά κρούσματα κορωνοϊού λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Απαραίτητος είναι ο συχνός αερισμός των χώρων και η τακτική απολύμανση των επιφανειών και του εξοπλισμού» σημειώνει σε ανακοίνωση του ΙΣΘ, ο πρόεδρός του Νίκος Νίτσας

Τι να προσέξουν οι συνεργάτες ιατροί
Τέλος ο ΙΣΘ, απευθυνόμενος στους συνεργάτες ιατρούς ιδιωτικών κλινικών σημειώνει ότι «αυτοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην διαχείριση ύποπτων περιστατικών, αλλά και να απαιτούν από την διοίκηση των κλινικών να τηρούνται από όλο το προσωπικό οι οδηγίες του ΕΟΔΥ σχετικά με την χρήση μέσων ατομικής προστασίας».

Σχετικά άρθρα

Πασχάλης Χατζηγεωργίαδης
Κοζάνη- Γραφείο
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

Πωλείται οικία στην Καληράχη Γρεβενών
ΤΑΞΙ
Αθ.Διάκου-Μ.Αλεξάνδρου
Κ.Παλαιολόγου 58
Αριστείδου 27
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ