email επικοινωνίας

email επικοινωνίας: [email protected]

Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΙΕΤ
Ράδιο 101.5
Ζιώγας

Grevenamedia @facebook

tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

” Κορονοιός και Φασισμός ” Πόσο μοιάζουμε – πόσο οι δυό ταιριάζουμε …

Ταιριάζουν γάντι οι δύο μεγάλες μάστιγες του καιρού μας . Κι αυτό γιατί καλύτερο σύμμαχο από τον Κοροναιό , ο σύγχρονος φασισμός δε θα μπορούσε να βρεί .  Ας δούμε τις βασικές ομοιότητες μεταξύ των δύο .

1ον : ΘΑΝΑΤΟΣ :

Φασισμός σημαίνει Θάνατος . Η ετυμολογία του είναι ” Μίσος για τη ζωή ” , μίσος για την ομορφιά . Και τελικά θάνατος . Ότι φέρνει δηλαδή μαζί του και ο σύγχρονος ιός .

2ον : Aπαγόρευση κυκλοφορίας :

Mόνο επί χούντας και Γερμανικής κατοχής έχουν παρθεί ξανά τέτοια ( σωστά φυσικά αυτή τη φορά ) μέτρα .

3ον : Φόβος :

Εδώ και πολύ καιρό η  ” Αυτοκρατορία του φόβου αντεπιτίθεται ” . Με συνεχή προπαγάνδα τρόμου από τα ΜΜΕ παγκοσμίως , με συνεχείς πολέμους κυρίως στην Ανατολή ( Ιράκ – Συρία κ.λ.π. ) . Με εγκαθίδρυση φασιστικών κυβερνήσεων είτε απευθείας ( Αφρικανική Ήπειρο – Νότια Αμερική ) , είτε  μέσω νοθείας στις εκλογές ( Τουρκία – ΗΠΑ – Ρωσία  κ.α. ) . Με την άνοδο φασιστικών μορφωμάτων στα σπλάχνα δημοκρατικών χωρών ( Ελλάδα κ.α. ) .

Κι έρχεται τώρα κι ένας ιός , που σπέρνει το φόβο απ’ άκρη σ’άκρη της υφηλίου μας .

4ον : Καχυποψία :

” Τι ζητά και το σπίτι μας κοιτά κάθε βράδυ ? ” Το τραγούδι του αξέχαστου Μάνου Λοιζου για τον χαφιέ , πού είναι το σύμβολο κάθε ολοκληρωτικού καθεστώτος . Δυστυχώς η καχυποψία ξαναμπήκε για τα καλά στη ζωή μας και δύσκολα θα ξαναβγεί .

5 ον : Ρατσισμός :

” Oι παλιοκινέζοι φταίνε για τον ιό ” .  ” Να φύγουνε να πάνε αλλού ”  . ” Αυτοί οι παλιοπρόσφυγες τις φέρνουν τις αρρώστιες ”

6ον : Kλειστά σύνορα :

Xώρες που κυβερνιούνται από φιλοφασιστικές κυβερνήσεις όπως η Αυστρία , οι ΗΠΑ κ.α , είχαν ήδη αρχίσει να κλείνουν τα σύνορα τους πριν ξεκινήσει η μάστιγα του κορονοιού . Το ίδιο έκαναν πολλές χώρες για να αποφύγουν τους πρόσφυγες . Στην Ελλάδα κι ιδιαίτερα στα γρεβενά επικρατούσε η άποψη ότι οι Σύριοι κ.α. φέρνουν φοβερές αρρώστιες για τα παιδιά μας και πρέπει να κλείσουμε τα σύνορα μας .  Το κάναμε εν μέρη , άλλα η μεγαλύτερη αρρώστια μας ήρθε τελικά από τη ” πλούσια ” , φιλική και ” δυτική ” Ιταλία και όχι εξ ανατολάς . Και από Έλληνες εκδρομείς στους άγιους τόπους και όχι απ’τους αλλόθρησκους . Τι ειρωνεία .

Το βασικό πρόβλημα είναι πως  η ρητορική των νεοφασιστών ακουμπάει στη ψυχολογία της σύγχρονης μάζας , που νοιώθει αδύναμη να τιμωρήσει μόνη της αυτούς που την αδικούν και χρειάζεται επειγόντως ” κάποιος ” που δεν φοβάται να το κάνει . Επίσης αυτή η ρητορική κουμπώνει τέλεια και στην ανάγκη του σύγχρονου ατόμου να  ανήκει κάπου που θα τον αποδέχονται όπως κι αν είναι ή ”δεν είναι ” . Τόσο οξύμωρο όσο κι αληθινό . Γι αυτούς τους λόγους  γιγαντώνεται το φίδι .

Το θέμα είναι πως ότι και να γίνει από δώ και πέρα , ο κόσμος μας δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος . Ελπίζω ότι δε θα είναι ίδιος με αυτόν που  περιγράφει ο μεγάλος George Orwell στο αριστούργημα του  ” 1984 ” ,  δυστυχώς όμως θα μοιάζει σε πολλά με αυτόν . Οπότε πρέπει όλοι να σκεφτούν διπλά πριν αρχίσουν τις φασιστικές κορώνες τύπου  ” Παπαδόπουλος που σας χρειάζεται ” ή ” Με τη χούντα αυτά δε θα γινότανε , θα υπήρχε τάξη ”

Ορίστε κύριοι πως θα ήταν  με μία χούντα . Ετσι ακριβώς . Αυτό που ζούμε τώρα και χειρότερα . Φόβος , πανικός , έρημες πόλεις , θάνατος και πείνα . Αν αυτό σας αρέσει οk . Για μας τους υπόλοιπους :  Keap on rockin in a free world ”.

Το συμπέρασμα ίσως είναι ότι μπορεί ο Κοροναιός να ήρθε τυχαία στη κοινωνία μας , άλλα αν δεν υπήρχε , η σύγχρονη νεοφασιστική κραταιούσα  αρχή , σίγουρα  θα τον εφεύρισκε ..

” Καλύτερα οι δυό μας θα περάσουμε – καλύτερα οι δυό μας θα ταιριάξουμε .. ” που λέει και η γνωστή επιτυχία που έφερε η συνύπαρξη των δύο star  της ελληνικής πίστας , κυρίας Καίτης Γαρμπής και κυρίας Άννας Βίσσυς .

Χρόνια πολλά , με τη φώτιση του Κυρίου , καλό Πάσχα με υγεία και ευτυχία για όλους .

Με αγάπη και τιμή :

Λιοσάτος Δ. Θωμάς

Καθηγητής Μαγειρικής των ΙΕΚ Γρεβενών

Δημοσιογράφος του Ράδιο Γρεβενά 101,5

 

Σχετικά άρθρα

Loco delivery
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5