GIANAKOPOULOS

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ
Alpha Bank

Grevenamedia @facebook

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
ΕΜΒΟΛΙΟ
Εμβόλιο

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Κοροναϊός: Νέο γρήγορο και αξιόπιστο τεστ «βλέπει» τον ιό

Η οπτική μέθοδος επιτυγχάνει ανίχνευση του ιού σε ρινοφαρυγγικό επίχρισμα συμπτωματικών ατόμων με ευαισθησία της τάξεως του 100% και ειδικότητα της τάξεως του 87,5%.

Ένα νέο τεστ που βασίζεται σε οπτική μέθοδο για ταχεία και ακριβή ανίχνευση του SARS-CoV-2 ανέπτυξαν ερευνητές διαφορετικών ισπανικών κέντρων με επικεφαλής ειδικούς του Πανεπιστημίου της Σεβίλλης.

Όπως ανέφεραν οι επιστήμονες στην επιθεώρηση «Scientific Reports», το τεστ έδειξε ευαισθησία (πρόκειται για την πιθανότητα να δώσει η διαγνωστική εξέταση θετικό αποτέλεσμα, εφόσον ο εξεταζόμενος φέρει τον ιό) της τάξεως του 100% και ειδικότητα (αφορά την πιθανότητα να δώσει το τεστ αρνητικό αποτέλεσμα εφόσον ο εξεταζόμενος δεν φέρει τον ιό) της τάξεως του 87,% όταν δοκιμάστηκε σε ρινοφαρυγγικά επιχρίσματα συμπτωματικών ατόμων (πρόκειται για το επίχρισμα που χρησιμοποιείται και στην εφαρμογή της μεθόδου PCR για ανίχνευση της COVID-19).

Ανίχνευση και στο σάλιο των ασυμπτωματικών

Παράλληλα το τεστ ανίχνευσε την παρουσία του κοροναϊού στο σάλιο ασυμπτωματικών ατόμων ενώ ήταν επίσης σε θέση να εντοπίζει, να διαχωρίζει και να μετρά τα επίπεδα δύο τύπων συνθετικών ιών (φακοϊοί και συνθετικοί κορωνοϊοί) σε δύο υγρά (αλατούχο διάλυμα και τεχνητό σάλιο).

Τα πλεονεκτήματα έναντι της PCR

Σύμφωνα με τους ερευνητές το κύριο πλεονέκτημα της νέας τεχνολογίας σε σχέση με τη μέθοδο PCR είναι η ταχύτητα επεξεργασίας των δειγμάτων και η ικανότητα του οπτικού συστήματος που χρησιμοποιείται να αναλύει ταυτοχρόνως μεγάλο αριθμό δειγμάτων.

Αξιολόγηση σε πραγματικές συνθήκες

Σε κάθε περίπτωση οι συγγραφείς της μελέτης προειδοποιούν ότι τα ευρήματα αυτά είναι ακόμη πρώιμα καθώς αφορούν σχετικώς λίγα δείγματα τα οποία ελέγχθηκαν σε ελεγχόμενες συνθήκες εργαστηρίου. Για τον λόγο αυτό, οι ερευνητές αξιολογούν τώρα τη μέθοδο σε πραγματικές συνθήκες στις οποίες ανιχνεύονται οι νέες παραλλαγές του SARS-CoV-2 καθώς και η επίδραση των εμβολίων.

«Πάντρεμα» τεχνολογιών για γρήγορα αποτελέσματα

Σε τι συνίσταται όμως η νέα μέθοδος; Επιτρέπει την ανίχνευση ιών σε υγρά σταγονίδια αλλά και στερεά κατάλοιπα τα οποία βρίσκονται σε επιφάνειες μέσω υπερφασματικής απεικόνισης και επεξεργασίας δεδομένων που βασίζεται σε προηγμένες στατιστικές μεθόδους και στην τεχνητή νοημοσύνη. Με το «πάντρεμα» αυτών των τεχνολογιών επιτυγχάνεται η ταχεία επεξεργασία πολλών δειγμάτων ταυτοχρόνως με χρήση σχετικώς απλού εξοπλισμού η χρήση του οποίου δεν απαιτεί μάλιστα ιδιαιτέρως εξειδικευμένο προσωπικό. Ετσι η νέα τεχνική η οποία έχει ήδη πατενταριστεί από τους δημιουργούς της με επικεφαλής τον καθηγητή Εφαρμοσμένης Φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης Εμίλιο Γκόμεζ-Γκονζάλες, εκτιμάται ότι θα αποδειχθεί πολύτιμη σε περιοχές όπου υπάρχει έλλειψη κατάλληλων υποδομών.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο πρότζεκτ που ονομάζεται C-CLEAN Project συμμετέχουν περισσότεροι από 30 ερευνητές από 11 ισπανικά ινστιτούτα με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Συμμετέχουν επίσης τρεις εταιρείες.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Τζιόβας Ανδρέας
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Εμμανουήλ Παππά
Καφέ Crystal
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Ενοικιάζεται- Αριστείδου 27
Καπετάν Λουκά 1
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Ζητείται
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com