GIANAKOPOULOS

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ
Alpha Bank

Grevenamedia @facebook

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
ΕΜΒΟΛΙΟ
Εμβόλιο

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τα προβλήματα στη λειτουργία του παραρτήματος της 11ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ με έδρα στην Κοζάνη λόγω υποστελέχωσης

Η υποστελέχωση  στο παράρτημα της 11ης περιφέρειας του  ΕΚΑΒ με έδρα την Κοζάνη, έχει σαν αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της  εργασίας του προσωπικού με ότι αυτό συνεπάγεται και για τους ασθενείς.

Συγκεκριμένα το παράρτημα με έδρα την Κοζάνη που περιλαμβάνει πέντε τομείς της Κοζάνης, Πτολεμαϊδας, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα  της διαχείρισης της προνοσοκομειακής και νοσοκομειακής φροντίδας. Δηλαδή καλύπτει τις ανάγκες του πληθυσμού της Δυτικής Μακεδονίας σε επείγουσες και απειλητικές για την ανθρώπινη ζωή καταστάσεις  καθώς επίσης έχει την ευθύνη του συντονισμού των πέντε νοσοκομείων (Κ.ΕΠ.Υ «Κέντρο επιχειρήσεων Υγείας») και  οκτώ υγειονομικών σταθμών-ΚΥ. Επιπλέον λόγω της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης των νοσοκομείων επιφορτίζονται τις διακομιδές, τα εξιτήρια, τις επείγουσες διακομιδές, τα ραντεβού, τις επανεξετάσεις, τη μεταφορά φιαλών αίματος και λοιπού υγειονομικού υλικού χωρίς κανένα σχεδιασμό. Κατά μέσο όρο οι διακομιδές εκτός περιφέρειας (κυρίως σε νοσοκομεία Θεσσαλονίκης και Ιωάννινα) ξεπερνούν  τις 150 το μήνα. Οι μεταφορές εντός της περιφέρειας για επανεξετάσεις, μαγνητικές, αξονικές και συνέχιση νοσηλείας σε άλλη μονάδα υγείας της περιφέρειας ξεπερνούν τις 300 το μήνα  ενώ τα εξιτήρια ξεπερνούν τα 600.

Τα στοιχεία που έδωσε το σωματείο εργαζομένων δείχνουν, ότι το 2013 αντιμετωπίστηκαν 9.500 περιστατικά από 7 μονάδες του ΕΚΑΒ με αυξητική πορεία έως το 2019 (προ covid-19) που αντιμετωπίστηκαν 17.500 περιστατικά από 10 μονάδες του ΕΚΑΒ και το 2021 21.500 περιστατικά από 12 μονάδες, με προσωπικό σε 24ωρη επιφυλακή (και το επικουρικό) χωρίς άδειες εξουθενωμένο.

Χαρακτηριστικό του προβλήματος της έλλειψης προσωπικού-διασωστών  είναι ότι στον Τομέα της Φλώρινας, ενόψει συνταξιοδοτήσεων, θα μείνουν  μόνο 8 διασώστες ενώ το ελάχιστο προσωπικό, που απαιτείται για να λειτουργήσει μόνο ένα ασθενοφόρο για όλο το 24ωρο, είναι 11 διασώστες.

Επίσης αδήριτη ανάγκη είναι η κάλυψη του παραρτήματος της 11ης περιφέρειας από γιατρούς  με ειδίκευση στην επείγουσα ιατρική για να καλύπτεται η περιοχή  όλο το εικοσιτετράωρο. Απαιτείται επίσης εκσυγχρονισμός του τηλεφωνικού ασυρματικού κέντρου που να καλύπτει γεωγραφικά όλη την περιοχή.

Επιπλέον να ληφθεί υπόψη ότι  η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι μια ορεινή περιφέρεια, με μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα στα χωριά, με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσκολία στην άμεση ανταπόκριση και ιδιαίτερα σε περίπτωση πολλαπλών περιστατικών.

Τα παραπάνω δείχνουν τις επικίνδυνες συνθήκες, αλλά και τις τεράστιες ελλείψεις στις υπηρεσίες της επείγουσας ιατρικής, που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της υποχρηματοδότησης, της εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας, που υλοποιούν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και η σημερινή με το τίμημα αυτής της πολιτικής να πληρώνουν καθημερινά οι ασθενείς και οι εργαζόμενοι.

Με βάση όλα τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνησή, ώστε :

– Να υπάρξει επαρκής χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την επαρκή λειτουργία του 1ου παραρτήματος του ΕΚΑΒ (Κοζάνη), 24 ώρες την ημέρα και 365 μέρες το χρόνο

– Να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε γιατρούς και διασώστες, ώστε να καλυφθούν όλες οι βάρδιες σε όλους τους Τομείς, των  ΚΥ και των Νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας και να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι.

– Να καλυφθούν όλες οι θέσεις με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (τεχνίτες οχημάτων , καθαριότητα  κ.α.)

– Να λυθούν εκκρεμότητες στέγασης στον  Τομέα Φλώρινας και να καλυφθούν οι ανάγκες σε τεχνικό εξοπλισμό όπως π.χ.  αναβάθμιση τηλεφωνικού κέντρου για να καλύπτεται όλη η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας χωρίς προβλήματα.

– Να δημιουργηθούν επιπλέον Τομείς στο Αμύνταιο, στα Σέρβια,, στο Βόιο με τα απαραίτητα εφόδια και μόνιμο προσωπικό σύμφωνα με την εμπεριστατωμένη πρόταση του εργασιακού σωματείου εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας.

 

Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης

Στολτίδης Λεωνίδας

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Τζιόβας Ανδρέας
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Εμμανουήλ Παππά
Καφέ Crystal
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Ενοικιάζεται- Αριστείδου 27
Καπετάν Λουκά 1
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Ζητείται
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com