POTIKA MYRTO

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Grevenamedia @facebook

ΔΕΗ banner myenergycoach
Loco delivery
ΓΡΙΔΑΣ
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Ζιώγας

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

SPONSORS

Κοινοβουλευτική παρέμβαση ΚΚΕ για τα προβλήματα στη λειτουργία του ΚΥ Δεσκάτης της ΠΕ Γρεβενών

Οι κάτοικοι του ορεινού Δήμου Δεσκάτης κινητοποιούνται εξαιτίας της οργής, αγανάκτησης και ανασφάλειας που νιώθουν, λόγω των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό και μέσα του ΚΥ Δεσκάτης. Τα προβλήματα αυτά, που τα ανέδειξε το ΚΚΕ και στη βουλή με Ερωτήσεις (1699/12.11.2020, 3380/19.1.2021, 4774/4.3.2021) και Αναφορές (3916/24.9.2021, 427/18.112020), όχι μόνο δεν έχουν αντιμετωπιστεί αλλά διογκώνονται. Να τονιστεί ότι το ΚΥ Δεσκάτης εξυπηρετεί 5,5 χιλιάδες κατοίκους του Δήμου αλλά και επιπλέον όμορων οικισμών που δεν υπάγονται στον εν λόγω Δήμο και σε συνδυασμό με τους καλοκαιρινούς μήνες ο πληθυσμός αυτός διπλασιάζεται.

Το ανάγλυφο της περιοχής, η μεγάλη απόσταση που χωρίζει τη Δεσκάτη από το όμορα αστικά κέντρα, όπου υπάρχουν νοσοκομεία και το παλιό και κακοσυντηρημένο επαρχιακό δίκτυο αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο την ανάγκη της στελέχωσής του .

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο ΚΥ Δεσκάτης υπηρετούν δύο παθολόγοι, λείπουν βασικές ειδικότητες όπως πχ καρδιολόγου, ΩΡΛ, γυναικολόγου (μετά τον κορονοϊό σταμάτησαν ακόμη και οι αραιές επισκέψεις), ενώ έχει μείνει χωρίς παιδίατρο από τον περασμένο Αύγουστο και το μοναδικό ασθενοφόρο είναι στο συνεργείο. Δεν είναι καλυμμένες οι θέσεις προσωπικού ακόμα και αυτού του απαρχαιωμένου οργανογράμματος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να είναι επισφαλής η λειτουργία του ΚΥ, παρά την προσπάθεια του ιατρικού προσωπικού να αντεπεξέλθει στις δύσκολες αυτές συνθήκες .

Όποιες λύσεις δρομολογούνται, με μεταφορά γιατρών από άλλες δομές υγείας, δημιουργούν αντίστοιχα κενά. Το ίδιο ισχύει και για τη μεταφορά ασθενοφόρου από το ΕΚΑΒ.

Αυτή η κατάσταση δεν είναι τυχαία. Είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής υποχρηματοδότησης της υγείας και της στήριξης των επιχειρηματιών της υγείας από όλες τις κυβερνήσεις , που είναι και πολιτική της ΕΕ. Ευθύνες έχουν και οι τοπικές διοικήσεις που αποδέχονται αυτή την πολιτική και συγκαλύπτουν τα προβλήματα της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης των δημόσιων δομών Υγείας.

 ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση ώστε:

  • – Να χρηματοδοτηθεί γενναία το ΚΥ Δεσκάτης από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • – Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε όλες τις ειδικότητες και κατηγορίες εργαζομένων.
  • – Να εκσυγχρονιστεί το οργανόγραμμα του ΚΥ Δεσκάτης έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες υπηρεσιών παροχής υγείας του λαού.
  • – Να εξοπλιστεί με όλο τον απαραίτητο ιατρικοτεχνολογικό και τεχνικό εξοπλισμό.
  • – Να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού της 11ης περιφέρειας ΕΚΑΒ και να δημιουργηθεί τομέας ΕΚΑΒ στη Δεσκάτη.
  • – Να μην εκχωρηθεί καμία υπηρεσία του ΚΥ σε εργολάβο όπως καθαριότητα- φύλαξη κλπ.

Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης

Στολτίδης Λεωνίδας

Σχετικά άρθρα

ΔΟΜΗΣΗ

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Τζιόβας Ανδρέας
ΔΕΗ BANNER
Υπουργείο περιβάλλοντος
cars
Ζητείται από τεχνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών
Ζητείται καμαριέρα
ζητείται υπάλληλος-agro grevena
AUTOΚΙΝΗΣΗ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Eνοικιάζεται διαμέρισμα διαμπερές. ανακαινισμένο, 110 τ.μ.
Πωλούνται δυο διαμερίσματα
Πωλείται μετά από 37-συνταξιοδοτηση
123 τμ
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Καφέ Crystal
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com