AUTOΚΙΝΗΣΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ

Grevenamedia @facebook

Αγγελία προσωπικού Μάλια Ηρακλείου Κρήτης
ΓΡΙΔΑΣ
ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Κοινωφελής Εργασία: Προωθούνται προσλήψεις 25.000 ανέργων

Με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους ωφελούμενους. Αναλυτικά τα χρονοδιαγράμματα, ώστε οι άνεργοι να ενταχθούν στις θέσεις τους έως το τέλος Απριλίου.

Με σημαντική καθυστέρηση, πιθανότατα εντός της εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων από όσους ανέργους επιθυμούν να συμμετάσχουν στο νέο  πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας. Εν αναμονή, είναι η σχετική δημόσια πρόσκληση που πρέπει να δημοσιευθεί από τον ΟΑΕΔ,  το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με στόχο την ολοκλήρωση της διαδικασίας  υποβολής αιτήσεων και εν συνεχεία  ανάρτησης  των οριστικών πινάκων με τους δικαιούχους, το αργότερο έως τα τέλη Μαρτίου.

Εφόσον αυτό τουλάχιστον το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα τηρηθεί, οι άνεργοι που θα έχουν επιλεγεί, θα πρέπει να ενταχθούν στις θέσεις τους, σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών, καθώς και σε συναφείς φορείς και υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων, έως το τέλος Απριλίου.

Η διαδικασία κατανομής των θέσεων στους δήμους και τους υπόλοιπους φορείς έχει ολοκληρωθεί ήδη από τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου όταν και δημοσιεύθηκε η σχετική ΚΥΑ. Η καθυστέρηση, σύμφωνα με πληροφορίες οφείλεται σε κάποιες  αλλαγές στις κατανομές των θέσεων στην Αττική. Πάντως, για την κατανομή των θέσεων του νέου προγράμματος, ελήφθη υπόψη και η κατάσταση που επικράτησε το περασμένο καλοκαίρι με τις πυρκαγιές αλλά και ποιες περιοχές επλήγησαν από πλημμύρες, σεισμούς και κακοκαιρία.

Υπενθυμίζεται ότι στο νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν όσοι υπήρξαν ωφελούμενοι στα προηγούμενα αντίστοιχα προγράμματα Κοινωφελούς Απασχόλησης, που εκπονήθηκαν την περίοδο 2017 – 2020.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα  έχει συνολικό προϋπολογισμό 188,6 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και τον ΟΑΕΔ. Ο Οργανισμός θα καλύψει το μισθολογικό κόστος των ωφελούμενων που θα απασχολήσει ο κάθε φορέας καθώς και τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Οι καθαρές ημερήσιες αμοιβές των ωφελούμενων ορίζονται στο 1/25 του καθαρού ποσού του κατώτατου μηναίου μισθού και δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 663 ευρώ μικτά το μήνα. Η διάρκεια απασχόλησης θα είναι  8 μήνες, θα υπάρξει όμως στη συνέχεια και πρόγραμμα  θεωρητικής κατάρτισης έως 150 ωρών σε αδειοδοτημένα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποίηση. Προσοχή όμως. Η συμμετοχή στην κατάρτιση θα είναι υποχρεωτική για τους ωφελούμενους έως και 54 ετών και προαιρετική για τους ωφελούμενους ηλικίας 55 ετών και άνω.

Βάσει του προγραμματισμού, το πρόγραμμα θα δώσει έμφαση σε ανέργους που προέρχονται από ευπαθείς ομάδες πληθυσμού ( πχ. μακροχρόνια άνεργοι, άνεργοι με χαμηλά προσόντα).   Οι αιτήσεις από τους ανέργους, θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά,  μέσα στην προθεσμία που θα οριστεί στη Δημόσια Πρόσκληση.

Οι ωφελούμενοι θα κατατάσσονται σε πίνακες κατά κλάδο και ειδικότητα με βάση τα ακόλουθα κριτήρια επιλογής και κατάταξης:

α) χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελούμενου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες: 1 μόριο ανά πλήρη μήνα, το οποίο διπλασιάζεται για τους ανέργους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών,

β) χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/ης συζύγου των ανέργων της ανωτέρω κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες: 1 μόριο ανά πλήρη μήνα,

γ) αναπηρία ωφελουμένου σε ποσοστό 50% και άνω:  15 μόρια,

δ) ετήσιο δηλωθέν εισόδημα (συμπεριλαμβανομένου και του αυτοτελούς εισοδήματος) του φορολογικού έτους 2020, ατομικό ή οικογενειακό, ως εξής

-30 μόρια όσοι έχουν:

 • Ατομικό 0 – 3.500 ευρώ:
 • Οικογενειακό 0-7.000 ευρώ

-25 μόρια όσοι έχουν:

 • Ατομικό 3.500,01-5.000 ευρώ
 • Οικογενειακό 7.000,01-10.000 ευρώ

-20 μόρια σε όσους έχουν:

 • Ατομικό 5.000,01-8.000 ευρώ
 • Οικογενειακό 10.000,01-16.000 ευρώ

-10 μόρια σε όσους έχουν:

 • Ατομικό 8.000,01-12.000 ευρώ
 • Οικογενειακό 16.000,01-26.000 ευρώ

– 0 μόρια σε όσους έχουν:

 • Ατομικό άνω των 12.000,01 ευρώ
 • Οικογενειακό άνω των 26.000,01 ευρώ

ε) ηλικία

 • 18 έως 29 ετών: 15 μόρια
 • 30 έως 44 ετών: 25 μόρια
 • 45 έως 54 ετών: 35 μόρια
 • 55 ετών και άνω: 45 μόρια

στ) αριθμός ανηλίκων τέκνων: 10 μόρια για κάθε ανήλικο τέκνο,

ζ) γονέας προστατευόμενου ή προστατευόμενων τέκνων ΑΜΕΑ, ανηλίκων ή και ενηλίκων, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω: 10 μόρια, ανεξαρτήτως συνολικού αριθμού τέκνων,

η) δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος: 40 μόρια.

θ) άνεργοι ενήλικες που συνεχίζουν να διαμένουν (μετά την ενηλικίωσή τους) σε Μονάδες Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας (ν. 4538/2018), εγγεγραμμένοι στο Εθνικό Μητρώο Ανηλίκων κατόπιν χορήγησης της συναφούς βεβαίωσης από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ): 10 μόρια.

ι) Οι ωφελούμενοι που δεν είχαν τοποθετηθεί σε ολοκληρωμένες ή υπό υλοποίηση δράσεις «ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ» της προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020: 20 μόρια.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

AUTOΚΙΝΗΣΗ
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Τζιόβας Ανδρέας
ΔΕΗ banner
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Αγγελία Ζωοτροφών
Ενοικιάζεται κατάστημα 45 τμ
Ενοικιάζεται και πωλείται Μ. Αλεξάνδου
Ενοικιάζεται 120 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Πωλείται Διαμέρισμα Σόλωνος 3
Δυάρι διαμέρισμα Ίωνος Δραγούμη 2
Γκαρσονιέρα Αριστείδου 27
Γκαρσονιέρα Καραϊσκάκη 7 (πολιτιστικό κέντρο)
Καφέ Crystal
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ Παπά 7
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Πωλείται οικόπεδο
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com