AUTOΚΙΝΗΣΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO

Grevenamedia @facebook

Alpha Bank
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Κατηγορίες

Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΙΩΑΝΝΑ
Εμβόλιο

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΜΒΟΛΙΟ
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Κέρκυρα: «Πράσινο φως» για την μεταφορά των απορριμμάτων στην Κοζάνη

Τη θετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου του υπ. Δικαιοσύνης, που συνεδρίασε στις 10 Ιουνίου, για τη σύμβαση μεταφοράς των απορριμμάτων της Κέρκυρας και των Παξών στην Κοζάνη, ανακοίνωσε η πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κέρκυρας και δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων, Μερόπη Υδραίου.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη απόφαση, ολοκληρώθηκαν οι προβλεπόμενοι νομικοοικονομοτεχνικοί έλεγχοι για την διαδικασία που ακολουθήθηκε, και πλέον μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο εργολάβο ώστε να ξεκινήσει η μεταφορά των απορριμμάτων στην Κοζάνη.

Ο τελευταίος αυτός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αφορούσε τη νομιμότητα της διαδικασίας ανάδειξης αναδόχου, για την ανάθεση με την διαδικασία της διαπραγμάτευσης, της υπηρεσίας με αντικείμενο “Μεταφορά των ΑΣΑ των τριών δήμων της Κέρκυρας στην Κοζάνη για επεξεργασία από την ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε.”, προσυπολογιζόμενης δαπάνης 1.704.504 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της κας Υδραίου, «το κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με σκοπό την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και της εμπέδωσης της αρχής της διαφάνειας, ερεύνησε και αποφάνθηκε θετικά για τα εξής: Τα όργανα της διοίκησης κινήθηκαν νόμιμα, δέχεται τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης λόγω κατεπείγοντος λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας και αποτροπής δημιουργίας νέων ή εκ νέου ενεργοποίηση λειτουργίας Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων, δέχεται ως νόμιμη την με την 3-2/29/2/2020 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΦΟΔΣΑ Κέρκυρας κατόπιν της Δ6/2020 σύμφωνης γνώμης της ΕΑΑΔΗΣΥ με την οποία εγκρίθηκαν μεταξύ άλλων τα τεύχη δημοπράτησης και η πρόσκληση προς τους οικονομικούς φορείς για συμμετοχή στην διαδικασία, δέχεται το αντικείμενο της σύμβασης και δέχεται τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την επιλογή αναδόχου του έργου.

Δέχεται επίσης ότι η επιλογή της διαδικασίας με διαπραγμάτευση ήταν νόμιμη και αιτιολογημένη, αλλά και σαφώς γρηγορότερη, έναντι της όποιας διενέργειας ανοικτής διαγωνιστικής διαδικασίας, καθώς επίσης και την επιστολή της προέδρου του ΦΟΔΣΑ για υποβολή βελτιωμένης οικονομικής προσφοράς προς την εταιρεία που πληρούσε τα κριτήρια. Δέχεται την 7-3/8.5.,2020 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής με την οποία εγκρίθηκαν τα πρακτικά, καθώς και η βελτιωμένη προσφορά εκ μέρους της εταιρείας που πληρούσε τα κρίτηρια, όπως και την ανάδειξη της ENACT A.E. ως οριστικού αναδόχου. Τέλος το κλιμάκιο έκρινε ότι δεν υπήρξαν πλημμέλειες σε κανένα στάδιο της ελεγχόμενης διαδικασίας».

Όπως δήλωσε η πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κέρκυρας και δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου, «με την απόφαση αυτή την οποία λάβαμε σήμερα, κλείνει ουσιαστικά ένας μαραθώνιος τον οποίο διανύσαμε για την διαδικασία της μεταφοράς των απορριμμάτων στην Κοζάνη, για την διασφάλιση πρωτίστως της υγείας, αλλά και της οικονομίας του τόπου μας. Παρά τις δυσκολίες, με την αγαστή όμως συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων και της κυβέρνησης, και παρότι ο δρόμος αυτός ήταν εν πολλοίς μοναχικός, παρά τα προσχώματα που κάποιοι έβαλαν, παρά τη λάσπη την οποία δέχθηκε η πλειοψηφία του ΦΟΔΣΑ σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι ξεκάθαρη. Έγιναν όλα νόμιμα και κανείς δεν έχει πλέον δικαίωμα να αφήνει αιχμές ή να μιλά για καθυστερήσεις εκ μέρους μας.

Έχουμε πιστεύω δικαιωθεί και ευελπιστώ να ευοδωθούν οι προσπάθειές μας μέχρι τέλους, προς όφελος της κοινωνίας. Άμεσα θα κληθεί ο ανάδοχος για την υπογραφή της εν λόγω σύμβασης, ώστε ξεκινήσει η μεταφορά των απορριμμάτων στην Κοζάνη. Θα παρακολουθήσουμε την τήρηση των όρων της σύμβασης ώστε αυτοί να εφαρμοστούν απαρέγκλιτα.

Εκφράζω την ευχαρίστησή μου για τη δικαίωση αυτή, και τονίζω ότι παραμένει αμείωτο το ενδιαφέρον μας για το θέμα αυτό, το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων μας, όπως αμείωτη είναι και η αγάπη μας για την Κέρκυρα».

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

AUTOΚΙΝΗΣΗ
ΔΕΗ banner
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Τζιόβας Ανδρέας
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ζητείται εργασία-Εταιρία Ζωοτροφών
Ενοικιάζεται κατάστημα 45 τμ
Ενοικιάζεται και πωλείται Μ. Αλεξάνδου
Ενοικιάζεται 120 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Πωλείται Διαμέρισμα Σόλωνος 3
Δυάρι διαμέρισμα Ίωνος Δραγούμη 2
Γκαρσονιέρα Αριστείδου 27
Γκαρσονιέρα Καραϊσκάκη 7 (πολιτιστικό κέντρο)
Καφέ Crystal
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ Παπά 7
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Πωλείται οικόπεδο
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com