Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

ΚΕΔΕ-Πολυνομοσχέδιο: Κατέθεσε υπόμνημα με θέσεις -Αναγκαία η αλλαγή του Καλλικράτη

Κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης το υπόμνημα με τις θέσεις της ΚΕΔΕ για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Στην επισήμανση ότι «η μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης δεν μπορεί να περιμένει άλλο» και πως «καθίσταται πλέον αναγκαία η επίσπευση των διαδικασιών για την αλλαγή του Καλλικράτη και τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης», προχώρησε από το βήμα της Βουλής ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης στη Βουλή, κατέθεσε το υπόμνημα με τις θέσεις της ΚΕΔΕ σχετικά με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Γ. Πατούλης αφού αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα άρθρα τα οποία, σύμφωνα με το υπόμνημα της ΚΕΔΕ χρήζουν αλλαγών, τόνισε ότι «η Αυτοδιοίκηση και η χώρα δεν έχουν πλέον άλλο χρόνο ούτε να περιμένουν ούτε να ολιγωρούν».

«Η όποια επιπλέον καθυστέρηση έχει κόστος για τη λειτουργία των δήμων και της χώρας», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι κάθε ολιγωρία «υπονομεύει την αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας. Στην προσπάθεια αυτή η συμβολή της αυτοδιοίκησης είναι και θα είναι καθοριστική».

Μεταξύ άλλων, ο Γ. Πατούλης ζήτησε:

Την επαναφορά της διάταξης για την αποζημίωση όλων των δημοτικών συμβούλων για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. «Η Δημοκρατία πρέπει να είναι ίδια για όλους. Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον τελευταίο άνεργο αιρετό. Είναι ανάγκη όλοι να αμείβονται ανάλογα με την προσφορά τους.

Αναφερόμενος στον προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση για τη δυνατότητα χορήγησης από τους δήμους εφάπαξ χρηματικού βοηθήματος στις μητέρες μετά τη γέννηση του τέταρτου και κάθε επιπλέον τέκνου που αποκτούν, επισήμανε ότι: «οι δήμοι δεν είναι αντίθετοι με τη ρύθμιση αυτή. Με τη προϋπόθεση να υπάρχει οικονομική δυνατότητα. Μ’ αυτό τον τρόπο βοηθάμε στο δημογραφικό πρόβλημα».

Τέλος απευθυνόμενος στον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, συμπλήρωσε ότι εφόσον ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία με τη ψήφιση του νομοσχεδίου απαιτείται να μπει σε προτεραιότητα η μεταρρύθμιση.

«Αυτό είναι αναγκαίο προκειμένου να προχωρήσει και στην Ελλάδα με ουσιαστικά βήματα η αποκέντρωση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με αποφασιστικότητα και ενότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5