Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Κινηματογράφος Γρεβενών
PAPAGEORGIOU
Jumbo
Χορός Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών
Stand Up Comedy

Grevenamedia @facebook

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
POTIKA MYRTO
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ

Κατηγορίες

delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Και στους άνδρες το επίδομα Bρεφονηπιακού Σταθμού

Το ζήτημα χρειάστηκε να διευθετηθεί καθώς δικηγόρος διαμαρτυρήθηκε στον Συνήγορο επειδή το Ταμείο Πρόνοιας Δικηγόρων Αθηνών απέρριψε το αίτημά του να λάβει το επίδομα βρεφονηπιακού σταθμού. Η αιτιολογία ήταν ότι με βάση τον Κανονισμό Περίθαλψης του Ταμείου (άρθρο 15 πδ 162/1998), δικαιούχοι του επιδόματος είναι οι άμεσα ασφαλισμένες γυναίκες δικηγόροι και οι γυναίκες ασκούμενοι δικηγόροι, που έχουν παιδιά ηλικίας ενός μέχρι πέντε ετών, τα οποία είναι ασφαλισμένα στο Ταμείο και δεν δικαιούνται σχετικού επιδόματος από άλλο ασφαλιστικό φορέα.

Ο Συνήγορος του Πολίτη τόνισε με έγγραφό του ότι το επίμαχο άρθρο του Κανονισμού εισάγει άμεση διάκριση λόγω φύλου, σε βάρος των ανδρών ασφαλισμένων. Συγκεκριμένα, επισήμανε τις διατάξεις περί ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών στην αμοιβή για όμοια εργασία ή εργασία ίσης αξίας (άρθρο 4 παρ. 1 ν. 3896/2010), αφού ως αμοιβή δεν νοούνται μόνον οι μισθοί, αλλά και όλα τα άλλα οφέλη που παρέχονται άμεσα ή έμμεσα, σε χρήματα ή σε είδος, από τον εργοδότη στον εργαζόμενο εξαιτίας ή/και με αφορμή την απασχόληση (άρθρο 2ε ν. 3896/2010), καθώς επίσης και τις διατάξεις περί ίσης μεταχείρισης μεταξύ των δύο φύλων στα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης (άρθρο 5ε πδ 87/2002), αλλά και στην πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες και την παροχή αυτών στις δημόσιες υπηρεσίες και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (άρθρο 11 ν. 3769/2009).

Τελικά το Ταμείο ανταποκρίθηκε θετικά και ενημέρωσε εγγράφως την Αρχή ότι εγκρίθηκε η χορήγηση του επιδόματος στον συγκεκριμένο πολίτη καθώς και ότι στο εξής θα λαμβάνουν το επίδομα βρεφονηπιακού σταθμού και οι άνδρες άμεσα ασφαλισμένοι δικηγόροι.

dikaiologitika.gr

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Ράδιο 101.5
Διαφήμιση
Αγγελία
ΤΣΙΟΓΚΑΣ

Follow Us

ΦΥΛΑΞΗ
 
Αγγελία για εργασία
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5