email επικοινωνίας

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΙΕΤ
Ράδιο 101.5

Grevenamedia @facebook

Ζιώγας
tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

ΚΕ.Π.ΚΑ. Δυτικής Μακεδονίας: Επείγουσα ενημέρωση για την εφαρμογή του κώδικα δεοντολογίας τραπεζών

Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.) Δυτικής Μακεδονίας στέκεται για άλλη μια φορά στο πλευρό των μελών μας και όλων των καταναλωτών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες στην εξυπηρέτηση των δανειακών οφειλών τους. Ειδικά τώρα, που ήδη έχουν αποσταλεί οι πρώτες επιστολές από τις τράπεζες στους οφειλέτες για την έναρξη της Διαδικασίας Επίλυσης Καθυστερήσεων στα πλαίσια του Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών του Ν.4224/2013, ενώ οι οφειλέτες δέχονται καταιγισμό πληροφοριών από τα ΜΜΕ, το ΚΕ.Π.Κ.Α. είναι στη διάθεσή τους για την πληρέστερη και πιο σαφή ενημέρωση τους.

Οι επιστολές-ειδοποιήσεις των Τραπεζών απευθύνονται σε όσους διαθέτουν ληξιπρόθεσμη οφειλή, που υπερβαίνει έστω τις 30 ημέρες, δηλαδή σε όσους έχει λήξει έστω και μία δόση.

Πρόκειται για έναρξη διαδικασίας επίλυσης καθυστερούμενων δανείων, με σκοπό την εύρεση κατάλληλης ρύθμισης μεταξύ δανειο-λήπτη και τράπεζας, μέσω της νομοθετημένης εξωδικαστικής δια-δικασίας που ορίζει ο νόμος.

Ο νόμος προσδιορίζει τα έντυπα που πρέπει να συμπληρώσει ο δανειολήπτης και τα οποία συνίσταται σε μία πολυσέλιδη Τυποποιημένη Κατάσταση Οικονομικής Πληροφόρησης (στο εξής ΤΥ.Κ.Ο.Π.) με αναλυτικά στοιχεία για την εισοδηματική κατάσταση του δανειολήπτη, τις μηνιαίες δαπάνες αυτού, τις δανειακές του υποχρεώσεις και τυχόν εξασφαλίσεις αυτών, όπως επίσης και την γενικότερη περιουσιακή του κατάσταση, την οποία θα υποβάλλει συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που αναφέρονται στο Έντυπο Υποχρεωτικών Δικαιολο-γητικών Φυσικών Προσώπων, που στέλνει η τράπεζα.

ΠΡΟΣΟΧΗ η υποβολή της ΤΥ.Κ.Ο.Π. ενώπιον της Τράπεζας, πρέπει να γίνει υποχρεωτικά εντός 15 εργάσιμων ημερών από την παραλαβή της Επιστολής.

Μετά το πέρας της ανωτέρω νόμιμης προθεσμίας των 15 εργάσιμων ημερών, αν δεν έχετε προβεί στην υποβολή της ΤΥ.Κ.Ο.Π., η Τράπεζα θα προχωρήσει στην κατηγοριοποίηση σας ως ΜΗ συνεργάσιμο δανειολήπτη, κάτι που μπορεί να έχει δυσβάσταχτες συνέπειες, όπως είναι ο πλειστηριασμός της μοναδικής κατοικίας σας με νομικές διαδικασίες, που η Τράπεζα προτίθεται να κινήσει.

ΕΦΙΣΤΟΥΜΕ λοιπόν την προσοχή των δανειοληπτών, όσον αφορά στις επιστολές, που θα τους αποσταλούν από τις τράπεζες, ώστε να μην χαθεί η αποκλειστική προθεσμία του νόμου και τους ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ, όταν λαμβάνουν επιστολή από Τράπεζα να απευθύνονται αμέσως στο ΚΕΠΚΑ (ή στον πληρεξούσιο δικηγόρο τους) για την συνδρομή τους στην ορθή συμπλήρωση της ΤΥ.Κ.Ο.Π..

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ βρίσκεται στη διάθεση των καταναλωτών: για καταγγελίες ή περισσότερες πληροφορίες, ας απευθυνθούμε στο ΚΕ.Π.ΚΑ. ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (και ας ανανεώσουμε όλοι την ετήσια συνδρομή των 10 μόλις ευρώ, προκειμένου να εξακολουθεί να υπάρχει αυτό και να μας στηρίζει), επί της οδού Σωκρ. Μπλιούρα 2, τηλ. 24610-42282, από τις 9:30 έως τις 12:30.

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. του ΚΕ.Π.ΚΑ. Δυτικής Μακεδονίας

 

Σχετικά άρθρα

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

Πωλείται στην Κοινότητα Οροπεδίου
Πωλείται οικία στην Καληράχη Γρεβενών
Ζητείται για εργασία
Αγ.Κοσμά 109
Ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία Γρεβενών
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
ΔΥΑΡΙ-ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ
ΤΑΞΙ
Γκαρσονιέρα- Εμμανουήλ Παππά
Ιδιαίτερα μαθήματα
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ-Φαρδυκάμπου
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ