Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΜΕΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Loco delivery
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

KE.Π.ΚΑ. Δυτικής Μακεδονίας: Το νερό αποτελεί ζωτικής σημασίας αγαθό που πρέπει να προστατεύεται από όλους τους φορείς

Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.) Δυτικής Μακεδονίας συμπαραστάθηκε (ήδη από τον Φεβρουάριο – Μάρτιο του 2014) στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων των δημοτικών διαμερισμάτων Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου να μην χρεωθούν την κατανάλωση ύδατος για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο δεν ενημερώθηκαν για την ύπαρξη σε αυτό εξασθενούς χρωμίου, σε ποσοστό πολύ μεγαλύτερο του επιτρεπτού.
Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, αφού εξέτασε την υπόθεση, απαντά στην αναφορά του ΚΕΠΚΑ Δυτ. Μακεδονίας σχετικά με την κοστολόγηση του πόσιμου νερού στον Άγιο Δημήτριο και στο Ρυάκιο του Δήμου Κοζάνης από το δίκτυο Ύδρευσης, με διαπιστωμένη την ύπαρξη εντός αυτού υψηλής συγκέντρωσης του τοξικού/καρκινογόνου εξασθενούς χρωμίου, και την άρνηση των 335 δημοτών να ανταποκριθούν στους λογαριασμούς ύδρευσης της ΔΕΥΑ Κοζάνης, που τους απέστειλε η ΔΕΥΑΚ (και το αρχικό τους –συμβιβαστικό- αίτημα να καταβάλουν το 50% των χρεώσεων).
Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ:
Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι όσον αφορά στην κοστολόγηση του πόσιμου νερού, η παροχή από την ΔΕΥΑΚ μη πόσιμου νερού, συνιστά μη εκπλήρωση των αναληφθεισών από αυτή υποχρεώσεών της και η άρνησή της να δεχτεί το εύλογο αίτημα των καταναλωτών για μείωση των επιβληθέντων σε βάρος τους τελών, αντιβαίνει στα συναλλακτικά ήθη και ενισχύει την πεποίθηση που έχει δημιουργηθεί στους πολίτες, ότι η ΔΕΥΑ Κοζάνης ενήργησε μόνο με σκοπό τη διασφάλιση των εσόδων της και Ζητά εν τέλει από το Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης να επανεξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης των επιβληθέντων τελών, για την περίοδο που το νερό δεν ήταν πόσιμο.
Επίσης ζητά από το Δ.Σ. της Επιχείρησης, να αποφανθεί επί του από 10.02.2014 αιτήματος του ΚΕΠΚΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ περί ανακλήσεως της απορριπτικής αποφάσεως της ΔΕΥΑΚ για μείωση των λογαριασμών.
Τέλος, είναι σημαντικό να αναφερθεί η απόφαση, η οποία εμπεριέχεται και στο απαντητικό έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη -η υπ’ αρ. 1.158/2010 απόφαση του Μον. Πρωτ. Χαλκίδας- η οποία έκρινε ότι η παροχή νερού με αυξημένες συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου από το Δήμο Μεσσαπίων στοιχειοθετεί προσβολή του δικαιώματος προστασίας της προσωπικότητας των αιτούντων κατά το άρθρο 57 ΑΚ, η οποία συνίσταται στη διακινδύνευση της ζωής και της υγείας τους ως ειδικότερες εκφάνσεις αυτής.
ΤΟ ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας θα συνεχίζει να υπηρετεί τους σκοπούς του, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών για τις παρεχόμενες σε αυτούς υπηρεσίες, πάντα με την ελπίδα ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα λειτουργούν όλοι, είτε είναι Δήμος είτε Περιφέρεια είτε Δημοτική Επιχείρηση είτε υπηρεσίες του Δημοσίου και ασφαλιστικά ταμεία.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ βρίσκεται στη διάθεση των καταναλωτών: για καταγγελίες ή περισσότερες πληροφορίες, ας απευθυνθούμε στο ΚΕ.Π.ΚΑ. ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (και ας ανανεώσουμε όλοι την ετήσια συνδρομή των 10 μόλις ευρώ, προκειμένου να εξακολουθεί να υπάρχει και να μας στηρίζει), επί της οδού Σωκρ. Μπλιούρα 2, τηλ. 24610-42282, ώρες 09:00 – 13:00.
Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ. του ΚΕ.Π.ΚΑ. Δυτικής Μακεδονίας

 

 

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΔΟΜΗΣΗ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
BALKAN ELECTRIC
ΤΑΞΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
ΔΕΗ BANNER
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
AUTOΚΙΝΗΣΗ
cars
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com