Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Κινηματογράφος Γρεβενών
PAPAGEORGIOU
Jumbo
Χορός Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών
Stand Up Comedy

Grevenamedia @facebook

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
POTIKA MYRTO
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ

Κατηγορίες

delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Καστοριά:Κορυφώθηκαν τα Ραγκουτσάρια, οι τριήμερες καρναβαλικές εκδηλώσεις

Με τη μεγάλη παρέλαση των «μπουλουκιών» στην οδό Μητροπόλεως κορυφώθηκαν οι τριήμερες καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Καστοριά.Πρόκειται για τα καστοριανά Ραγκουτσάρια, το μεγαλύτερο καρναβάλι του χειμώνα, που ξεκίνησε στις 6 Ιανουαρίου, την ημέρα των Φώτων, και ολοκληρώθηκε στις 8 Ιανουαρίου με τη μεγάλη παρέλαση των μεταμφιεσμένων στους δρόμους της ακριτικής πόλης.

Εκατοντάδες καρναβαλιστές με τις ευφάνταστες στολές τους, οργανωμένοι σε παρέες, κατέκλυσαν  την οδό Μητροπόλεως σε μήκος δύο χιλιομέτρων, χορεύοντας και πίνοντας μέχρι τις πρωινές ώρες.

Τον τόνο και το ρυθμό σε αυτήν τη μοναδική γιορτή του χειμώνα έδωσαν οι τριάντα και πλέον ορχήστρες, με χάλκινα, κρουστά και πνευστά, που πλαισίωναν τις παρέες (μπουλούκια).

Οι καλύτεροι μουσικοί από τη Δυτική Μακεδονία, τη Γουμένισσα, αλλά και το γειτονικό Μοναστήρι και τη Σερβία, είναι παρόντες σε αυτήν τη μεγάλη γιορτή της πόλης, παίζοντας παραδοσιακούς σκοπούς της Μακεδονίας και των Βαλκανίων.

Το σήμα έναρξης της καστοριανής διονυσιακής γιορτής έδωσε ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Κορεντσίδης, που με το «μπουλούκι» του και συνοδεία χάλκινων και πνευστών περπάτησε την οδό Μητροπόλεως, ένα από τα παλαιότερα σοκάκια της πόλης, που οδηγεί στη μεσαιωνική πλατεία του Ντολτσό.

Το θερμόμετρο στην Καστοριά έδειχνε -5 βαθμούς Κελσίου, αλλά αυτό δε στάθηκε εμπόδιο στο να κατακλύσουν οι καρναβαλιστές την οδό Μητροπόλεως, σε ένα γλέντι που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η ξέφρενη γιορτή συνεχίστηκε με τη μεγάλη παρέλαση των αρμάτων και των μεταμφιεσμένων, που είναι οργανωμένοι σε μπουλούκια ή παρέες, που ξεκινούν από το δημαρχείο και μέσω της πλατείας Ομονοίας και καταλήγουν στη μεσαιωνική πλατεία του Ντολτσό.

Εκεί επισκέπτες και καρναβαλιστές έγιναν μια παρέα, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις γιορτές του εορταστικού δωδεκαημέρου.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Ράδιο 101.5
Διαφήμιση
Αγγελία
ΤΣΙΟΓΚΑΣ

Follow Us

ΦΥΛΑΞΗ
 
Αγγελία για εργασία
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5