GIANAKOPOULOS

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ
Alpha Bank

Grevenamedia @facebook

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
ΕΜΒΟΛΙΟ
Εμβόλιο

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Καλλιόπη Βέττα – Ομιλία στην Βουλή: «Η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, ειδικά για τη Δυτική Μακεδονία, συμπεριλαμβάνει λίγους και εκλεκτούς»

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα μίλησε στην Βουλή στο πλαίσιο συζήτησης για τον αναπτυξιακό νόμο. Η κ. Βέττα στηλίτευσε αρχικά την απαράδεκτη και αντιθεσμική παρέμβαση του Προεδρείου της Βουλής -με τη παρότρυνση της κυβέρνησης- να αφαιρέσει το λόγο από Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, λογοκρίνοντας για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά το περιεχόμενο της ομιλίας του και, συγκεκριμένα, την αναφορά στο σκάνδαλο Novartis που εκτόξευσε την φαρμακευτική δαπάνη στη χώρα μας

Στη συνέχεια, η κ. Βέττα αναφέρθηκε στα προβληματικά σημεία του νομοσχεδίου εστιάζοντας ότι είναι υπερσυγκεντρωτικό, υδροκέφαλο, στηρίζει τις μεγάλες επιχειρήσεις με διπλασιασμό των ορίων ενίσχυσης ενώ βάζει πλείστα προσκόμματα στις μικρότερες (τράπεζες, ορκωτοί, έκθεση πιστοποίησης, έλεγχοι πληρότητας και νομιμότητας).

Το μεγαλύτερο τμήμα της ομιλίας, ωστόσο, είχε επίκεντρο τις εξελίξεις στους τομείς της βίαιης απολιγνιτοποίησης και των ανύπαρκτων αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.

Συγκεκριμένα, αφού ανάφερε ότι μόλις πρόσφατα ορίστηκε η επισπεύδουσα αρχή για τη μετάβαση, έκανε ειδική μνεία στο γεγονός ότι τα ειδικά ποσοστά ενισχύσεων για τη Δυτική Μακεδονία είναι μόνο 10% υψηλότερα από άλλες περιοχές της χώρας (μάλιστα, υπάρχουν κάποιες με μεγαλύτερη ενίσχυση), γεγονός που δεν δημιουργεί ένα ικανό πλαίσιο ανάπτυξης για μια περιοχή που θα στερηθεί το 40-45% του Α.Ε.Π. της από την παύση λειτουργίας των μονάδων.

Επίσης, επέκρινε ότι δεν υπάρχει καμία ευνοϊκή διάκριση των λιγνιτικών περιοχών σε σχέση με τα νησιά ενώ, επίσης, απουσιάζει οποιαδήποτε μέριμνα για στήριξη των ενεργειακών κοινοτήτων.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις αποκαταστάσεις εδαφών, αναδεικνύοντας ότι δεν έχουν γίνει καν οι αποτιμήσεις αξίας τους και οι συνακόλουθες μεταβιβάσεις, όπως και στα Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια  για τις ζώνες απολιγνιτοποίησης -που είναι προαπαιτούμενα για να αποσαφηνισθεί ποιες δραστηριότητες μπορούν να υλοποιηθούν, με ποιους όρους δόμησης κλπ- που με τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις και παραδοχές θα ολοκληρωθούν το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Κλείνοντας, η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης, ανέφερε τα εξής:

«Δύο πολιτικές συγκρούονται για το μέλλον της χώρας, όπως φαίνεται και από την έκθεση Πισσαρίδη.

Το ένα είναι το μοντέλο που μας οδήγησε στην κρίση και την πολυεπίπεδη ύφεση, με άκρατο νεοφιλελευθερισμό, ιδιωτικοποιήσεις, συγκέντρωση περιουσίας και ιδιοκτησίας σε μεγάλους επιχειρηματίες.

Είναι το μοντέλο που βιώνουμε και σήμερα: Πτωχευτικός κώδικας, στρατηγικές επενδύσεις για ημετέρους, απολιγνιτοποίηση χωρίς σχέδιο και με κόστος για τους πολλούς, αναπτυξιακός νόμος για λίγους.

Πρόκειται σαφώς για μία μελετημένη και οργανωμένη εξόντωση των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Το άλλο σχέδιο, προϋποθέτει ισχυρό και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος, με επένδυση στην εργασία, στις τεχνολογίες και την καινοτομία. Είναι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ

Οι δύο πολιτικές, τα δύο σχέδια είναι σε γνώση της κοινωνίας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων».​

Παρατίθεται το link της ομιλίας:

https://www.youtube.com/watch?v=ilB8wJ-ji5s

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Τζιόβας Ανδρέας
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Εμμανουήλ Παππά
Καφέ Crystal
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Ενοικιάζεται- Αριστείδου 27
Καπετάν Λουκά 1
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Ζητείται
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com