Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Alpha Bank
ΕΜΒΟΛΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
Ράδιο 101.5
Εμβόλιο
Ζιώγας
tsiarsiotis

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Καλλιόπη Βέττα: «Να αλλάξει η διάταξη του Ν.4662/20 που προβλέπει μειωμένα δικαιώματα για τους εκλεγμένους πυροσβέστες στους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού»

«Καλλιόπη Βέττα: Να αλλάξει η διάταξη του Ν.4662/20 που προβλέπει μειωμένα δικαιώματα για τους εκλεγμένους πυροσβέστες στους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού, ενώ, παράλληλα, προκαλεί μεγάλα προβλήματα στην τοπική αυτοδιοίκηση – Κατάθεση Κοινοβουλευτικής ερώτησης»

Η Βουλευτής  ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών, η οποία συνυπογράφεται από 20 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., με θέμα: «Οι διατάξεις του Ν. 4662/20 δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού και σχέσεις ανισονομίας για τους εκλεγμένους Πυροσβεστικούς Υπαλλήλους».

Η ερώτηση αναδεικνύει το ζήτημα με το άρθρο 162, εδάφιο 8 του Ν.4662/20, καθώς δημιουργείται οξύ πρόβλημα με την υπηρεσιακή κατάσταση πυροσβεστικών υπαλλήλων που έχουν εκλεγεί Πρόεδροι Κοινοτικών συμβουλίων και σύμβουλοι δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού, μιας και στερούνται το δικαίωμα αμετάθετου από την έδρα του Δήμου που έχουν εκλεγεί.

Η παραπάνω εξαίρεση, σε αντίθεση με ότι προβλέπεται με τους εντασσόμενους στις διατάξεις του Ν.4852/2010, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς ήδη έχουν μετατεθεί εκλεγμένοι πυροσβεστικοί υπάλληλοι, ενώ δεν προβλέπεται καμία μεταβατικότητα στις διατάξεις, ώστε να συμπεριληφθούν όσες και όσοι εκλέχθηκαν στις εκλογές του 2019.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, μεγάλο είναι το πρόβλημα, ειδικά στις μικρές κοινότητες: «Οι σύμβουλοι και οι πρόεδροι των κοινοτήτων επιτελούν ένα σημαντικό έργο, αφενός ως γνώστες της ανθρωπογεωγραφίας της περιοχής και, αφετέρου, ως ενδιάμεσοι με έτερες δημόσιες αρχές, σε μια σειρά από ζητήματα που εκτείνονται λ.χ. από το κτηματολόγιο και την καθαριότητα έως την δασοπυρόσβεση και την ασφάλεια.

Είναι πρόδηλο ότι η απομάκρυνση των εκλεγμένων πυροσβεστικών υπαλλήλων -που δεν είναι Δήμαρχοι ή Αντιδήμαρχοι- δημιουργεί ένα μεγάλο πρόβλημα λειτουργίας στην τοπική αυτοδιοίκηση ενώ, εκτός των άλλων, ως παρεμπίπτον πρόβλημα, νοθεύει την κρίση των πολιτών καθώς, σε πλείστες περιπτώσεις τα καθήκοντα των εκλεγμένων επιτελούν άλλοι σύμβουλοι αντί για τους εκλεγμένους».

Τέλος, τίθενται τα ερωτήματα προς τους αρμόδιους Υπουργούς:

1.Για ποιο λόγο προβλέπονται διαφορετικές διατάξεις αφενός μεταξύ των εκλεγμένων πυροσβεστικών υπαλλήλων και αφετέρου, των εκλεγμένων πυροσβεστικών υπαλλήλων με συναδέρφους τους δημοσίους υπαλλήλους και τα υπόλοιπα σώματα ασφαλείας;

2. Γιατί δεν προβλέφθηκαν μεταβατικές διατάξεις για τους εκλεγμένους πυροσβεστικούς υπαλλήλους από τις εκλογές του 2019 ενώ ο νόμος ψηφίστηκε το 2020;

3. Θα επαναφέρουν τις διατάξεις του ν. 3852/2010 για το αμετάθετο του συνόλου των δικαιούχων, άρα και των πυροσβεστικών υπαλλήλων, εντός ή πλησίον των ορίων της περιοχής που έχουν εκλεγεί;

4. Πως αντιμετωπίζουν τις επικρίσεις των τοπικών κοινωνιών ότι μένουν χωρίς επαρκή θεσμική και διοικητική κάλυψη λόγω των απομακρύνσεων των εκλεγμένων αντιπροσώπων τους;

Σχετικά άρθρα

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ζητείται
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Ενοικιάζονται γκαρσονιέρες- Απέναντι από τα Δικαστήρια
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Πωλείται- Εργατικές κατοικίες
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Χαλκιδική- Νέα Καλλικράτεια
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ