ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Alpha Bank
ΕΜΒΟΛΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
Ράδιο 101.5
Εμβόλιο
Ζιώγας
tsiarsiotis

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Καλλιόπη Βέττα: «Μεγάλος ο κίνδυνος για την υγεία των πολιτών της Π.Ε. Κοζάνης λόγω των ελλείψεων σε αναισθησιολόγους στα νοσοκομεία- Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης»

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας με θέμα: «Οι σημαντικές ελλείψεις σε αναισθησιολόγους προκαλούν μεγάλους κίνδυνους στη λειτουργία των Νοσοκομείων της Π.Ε. Κοζάνης».

Στην ερώτηση καταγράφεται το σοβαρό πρόβλημα με την έλλειψη αναισθησιολόγων στα νοσοκομεία της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας. Ειδικότερα, γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι, παρά τη μεγάλη επιβάρυνση που έχει το Ε.Σ.Υ. της Π.Ε. Κοζάνης τα δύο τελευταία χρόνια, η κυβέρνηση δεν προχωρά στην κάλυψη των προβλεπόμενων οργανικών θέσεων σε αυτή την απαραίτητη ειδικότητα για τη λειτουργία των νοσοκομείων.

Συγκεκριμένα, το Μαμάτσειο διαθέτει μόνο έναν αναισθησιολόγο για τη Μ.Ε.Θ. και έναν για την οικεία Διεύθυνση, γεγονός που αφήνει το νοσοκομείο χωρίς την αναγκαία αυτή ειδικότητα για περίπου 10-12 μέρες το μήνα, ενώ στο Μποδοσάκειο υφίσταται μόνος ένας αναισθησιολόγος, ο οποίος προφανώς δεν μπορεί να υποστηρίξει μόνος του τις ανάγκες του Νοσοκομείου, γεγονός που οδηγεί, όπως και στην περίπτωση της Κοζάνης, στην υιοθέτηση άλλων λύσεων, όπως την έκτακτη διάθεση αναισθησιολόγων από άλλες δομές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ή τη σύναψη εξωτερικών συμβάσεων με ιδιώτες.

Η συγκεκριμένη κατάσταση προκαλεί μεγάλη ανασφάλεια στους κατοίκους της περιοχής, ενώ έχουν ήδη παρατηρηθεί περιστατικά, όπου οι ελλείψεις προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα σε συμπολίτες μας που έχρηζαν άμεσης ιατρικής φροντίδας και δεν μπόρεσαν να την λάβουν λόγω των σοβαρών κενών στη συγκεκριμένη ειδικότητα.

Ωστόσο, η κυβέρνηση, οχυρώνεται πίσω από την ισχνή, πλέον, δικαιολογία ότι οι διαγωνισμοί για την πλήρωση των ιατρικών ειδικοτήτων είναι άγονοι, αντί να θεσπίζει ειδικά κίνητρα προσέλκυσης υποψηφίων, ιδιαίτερα μάλιστα όταν, στα χαρτιά τουλάχιστον, υφίσταται ρήτρα δίκαιης μετάβασης, δηλαδή πλεονεκτικότερης αντιμετώπισης της Δυτικής Μακεδονίας λόγω της βίαιης και πρόχειρης απολιγνιτοποίησης.

Τέλος, τίθενται τα ερωτήματα:

1.     Πως θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα με την έλλειψη των αναισθησιολόγων στα Νοσοκομεία της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας;

2.     Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την κάλυψη των οργανικών θέσεων στο ΕΣΥ της περιοχής;

3.     Προτίθεται να θεσπίσει ειδικά κίνητρα για την κάλυψη των θέσεων στο ΕΣΥ της ΠΕ Κοζάνης, δεδομένης και της υπεσχημένης βούλησης της κυβέρνησης για την εφαρμογή ρήτρας δίκαιης μετάβασης;

4.     Σε συνέχεια της προηγούμενης, σε ποιες περιπτώσεις έχετε ενεργοποιήσει τη ρήτρα σε προκηρύξεις, διαγωνισμούς σε τομείς αρμοδιότητάς σας; Παρακαλώ καταθέστε τα απαραίτητα έγγραφα.

Σχετικά άρθρα

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Θ.ΖΙΑΚΑ 51
Καφέ Crystal
Μακεδονομάχων 2
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Argo Grevena
SPONSORS
Εμμανουήλ Παππά
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Αναζητείται εποχικό προσωπικό
Ενοικιάζεται- Αριστείδου 27
Καπετάν Λουκά 1
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Ζητείται
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Πωλείται- Εργατικές κατοικίες
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Χαλκιδική- Νέα Καλλικράτεια
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com