Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
INTERACTIVE
ΔΕΗ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Καλλιόπη Βέττα: «Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι η απολιγνιτοποίηση σχεδιάζεται κεντρικά χωρίς τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας»

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα μίλησε στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχετικά με τις δομές απολιγνιτοποίησης.

Στην Επιτροπή είχαν κληθεί θεσμικοί και αυτοδιοικητικοί φορείς για να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με την πορεία της απολιγνιτοποίησης και τις δομές που δημιουργούνται με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο.

Η κ. Βέττα στην τοποθέτηση της αναφέρθηκε αρχικά στη γενική σύμπνοια των φορέων (Περιφερειών, ενεργειακών Δήμων, εργατικών συνδικάτων, εκπροσώπων περιοχών, Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κλπ) ότι η απολιγνιτοποίηση συντελείται με βεβιασμένους όρους, ελλιπή χρηματοδότηση και με την απουσία των πολιτών της Π.Ε. Κοζάνης.

Παράλληλα, έθεσε ερωτήματα που αφορούν την συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης και των φορέων στην διαμόρφωση τόσο του ΣΔΑΜ, όσο και των υπολοίπων πρωτοβουλιών, την έλλειψη ειδικής πρόνοιας για την απασχόληση ανθρώπων από τις πληττόμενες περιοχές στις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν υπό την σκέπη του Υπουργείου Ανάπτυξης στην Αθήνα, ενώ έθιξε το ζήτημα της επάρκειας και του κόστους της τηλεθέρμανσης, όπως και την έλλειψη ειδικού χωροταξικού σχεδίου για την εγκατάσταση ΑΠΕ, γεγονός που ναρκοθετεί τις άλλες παραγωγικές δραστηριότητες και την αναγκαία κοινωνική συναίνεση για τις πράσινες μορφές ενέργειας.

Επίσης, ανέδειξε το φλέγον ζήτημα των απωλειών άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας λόγω της απολιγνιτοποίησης και έκανε ειδική επισήμανση στην απουσία προγραμμάτων για την ουσιαστική εκπαίδευση, κατάρτιση και απορρόφηση των ανθρώπων που χάνουν την δουλειά τους λόγω της απόφασης της κυβέρνησης.

Παράλληλα, έθεσε το θέμα της μετεγκατάστασης της Ακρινής, έπειτα από τις τελευταίες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, ενώ αναφερόμενη στις περιβαλλοντικές οργανώσεις που συμμετείχαν, διερωτήθηκε για το γεγονός ότι στις υπό σύσταση δομές, δεν συμμετέχει καμία υπηρεσία από το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος που να εγγυάται τα ζητήματα προστασίας του οικοσυστήματος.

Τέλος, η κ. Βέττα εστίασε, όπως και πολλοί ομιλητές, στον συγκεντρωτικό, γραφειοκρατικό, πολυδάπανο και υδροκέφαλο χαρακτήρα του νομοσχεδίου, σε αντίθεση με άλλες χώρες που, για παρόμοια ζητήματα, υπάρχουν κεντρικές αλλά και περιφερειακές δομές οι οποίες βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και συνεννόηση.

Κλείνοντας, η Βουλευτής ανέφερε ότι η τοπική κοινωνία περιμένει τις ξεκάθαρες απαντήσεις όλων των εμπλεκομένων για την απολιγνιτοποίηση μιας και «η περιοχή βιώνει τα επίχειρα μιας πρωτοφανούς στα διεθνή χρονικά επίθεσης στην κοινωνική και οικονομική ζωή της. »

Παρατίθεται το link της ομιλίας:

2021.12.07|Ομιλία στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την απολιγνιτοποίηση. – YouTube

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
BALKAN ELECTRIC
ΤΑΞΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
AUTOΚΙΝΗΣΗ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com