Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Και πλευρικά διόδια στην Παναγιά Τρικάλων. Ποιοι είναι οι 22 πλευρικοί σταθμοί διοδίων στην Εγνατία

Ούτε ένας, ούτε δύο… είκοσι δύο νέοι πλευρικοί σταθμοί διοδίων αλλά κι ένας μετωπικός κατασκευάζονται στην Εγνατία Οδό.

Οι διαδικασίες μάλιστα αναμένεται να είναι άμεσες καθώς το Υπουργείο Περιβάλλοντος προχώρησε στην απαραίτητη αδειοδότηση για την κατασκευή τους!

Οι μέχρι στιγμής αποφάσεις αφορούν κυρίως το ανατολικό τμήμα της Εγνατίας, ενώ ένας πλευρικός σταθμός θα εγκατασταθεί και στην Παναγιά Τρικάλων!

Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται η κατασκευή:

• 6 πλευρικών σταθμών σε τρεις κόμβους του τμήματος Στρυμόνα – Νέας Περάμου (Γαληψού – Ορφανού, Μουσθένης και Ελευθερούπολης).

• 5 πλευρικών σταθμών σε δύο κόμβους της παράκαμψης Καβάλας (Αγίου Ανδρέα και Ασπρων Χωμάτων).

• 4 πλευρικών σταθμών σε κόμβο του τμήματος Βανιάνου – Ιάσμου (Βαφαίικων).

• 2 πλευρικών σταθμών σε κόμβο του τμήματος Ιάσμου – Κομοτηνής (Ιάσμου).

• 4 πλευρικών σταθμών σε δύο κόμβους του τμήματος Κομοτηνής – Μέστης (ΒΙΠΕ Κομοτηνής, Μέστης).

• 1 πλευρικού σταθμού στην Παναγιά Τρικάλων.

• 1 μετωπικού σταθμού στο Αρδάνιο.

Η λειτουργία των σταθμών δεν θα καθυστερήσει, καθώς υπάρχει ήδη ανάδοχος για την κατασκευή τους. Αιτία, η ένταξή τους σε δύο μεγάλες εργολαβίες συντήρησης του οδικού άξονα, τις οποίες ανέλαβε προ μηνών η τεχνική εταιρεία «Ακτωρ». Παράλληλα, βρίσκονται υπό κατασκευή οι μετωπικοί σταθμοί διοδίων στη Σιάτιστα, στο Στρυμονικό, στην Καβάλα, στην Ασπροβάλτα και στη Θεσσαλονίκη και εκτιμάται ότι θα παραδοθούν από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο του 2018. Από αυτούς οι δύο τελευταίοι κατασκευάζονται με χωριστές εργολαβίες, η ανάθεση των οποίων καθυστέρησε λόγω αποχής των εργαζομένων της Εγνατίας Οδού.

Διαφορά οπτικής

Η υπόθεση παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς δείχνει τη διαφορά οπτικής που υπάρχει σε διαφορετικά «στρατόπεδα» στην κυβέρνηση. Από τη μια πλευρά το ΤΑΙΠΕΔ (στο οποίο έχει περιέλθει η Εγνατία Οδός) προωθεί την κατασκευή συμβατικών σταθμών διοδίων. Και ταυτόχρονα του υπουργείο Υποδομών εξαγγέλλει ότι… θα τους καταργήσει το 2019, μέσω της υποκατάστασής τους από ηλεκτρονικά διόδια (που θα χρεώνουν τον οδηγό ανάλογα με τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει). Ο εν εξελίξει διαγωνισμός για τα ηλεκτρονικά διόδια δεν εμπόδισε την Εγνατία να αναθέσει την κατασκευή των δεκάδων σταθμών, λειτούργησε όμως ως «ανάχωμα» (όπως πιθανότατα ήλπιζε το υπουργείο Υποδομών) στην πρόοδο του διαγωνισμού για την ανάθεση της διαχείρισης του οδικού άξονα σε ιδιώτη, καθώς οι συμμετέχουσες εταιρείες έχουν ζητήσει εκτενή ενημέρωση σχετικά. Υπενθυμίζεται επίσης ότι τον προηγούμενο Νοέμβριο το υπουργείο ανακοίνωσε ότι θα μοιράσει «ελευθέρας» για τα διόδια στους κατοίκους των περιοχών περί την Εγνατία, έσπευσε όμως ύστερα από λίγο καιρό να «διευκρινίσει» ότι η παροχή αφορά μόνο την περίοδο μέχρι την παραχώρηση του οδικού άξονα.

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5