POTIKA MYRTO

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Grevenamedia @facebook

ΔΕΗ banner myenergycoach
Loco delivery
ΓΡΙΔΑΣ
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Ζιώγας

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

SPONSORS

Κ.Κ.Ε. – Από τις συγκεντρώσεις στα Γρεβενά

Κάλεσμα πανστρατιάς τις μέρες που απομένουν για να είναι πολύ πιο ισχυρό το ΚΚΕ στις 22 Μάη, απηύθυνε η ΤΕ Γρεβενών του ΚΚΕ με την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που έγινε στην κεντρική πλατεία των Γρεβενών το Σάββατο 13 Μάη. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Περικλής Κουρμούλης, μέλος της ΚΕ και απηύθυνε χαιρετισμό η Ελευθερία Κολίτσα, υποψήφια βουλευτής στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών.

Τα μηνύματα από λαϊκούς ανθρώπους που προσεγγίζουν το ΚΚΕ για πρώτη φορά, ή ύστερα από πολλά χρόνια, είναι πολλά και δημιουργούν κλίμα αισιοδοξίας για το βράδυ των εκλογών. Αλλά και για μια πιο δυναμική συνέχεια στην ανάπτυξη του εργατικού λαϊκού κινήματος στην περιοχή, όπου οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες των Γρεβενών πρωτοστάτησαν το προηγούμενο διάστημα στους αγώνες για κόστος της θέρμανσης, για τις τεράστιες ελλείψεις στο νοσοκομείο, για τα σοβαρά προβλήματα των αγροτοκτηνοτρόφων.

Αυτά τα ζητήματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της προεκλογικής περιόδου, στις δεκάδες εξορμήσεις και περιοδείες, στις συσκέψεις και τις μικρές συγκεντρώσεις που διοργάνωσε η ΤΕ Γρεβενών σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα, απευθύνοντας κάλεσμα συμπόρευσης και ενίσχυσης του ΚΚΕ στις 21 Μάη. Με την ίδια και μεγαλύτερη ορμή κορυφώνεται το προεκλογικό άνοιγμα της Οργάνωσης, με το ψηφοδέλτιο στο χέρι, την τελευταία βδομάδα πριν τις εκλογές.

Στον σύντομο χαιρετισμό της η Ελευθερία Κολίτσα, η νεότερη υποψήφια βουλευτής σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα, αναφέρθηκε στη σπουδαία νίκη της «Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας» στις φοιτητικές εκλογές και είπε μεταξύ άλλων:

«Η νεολαία επέλεξε και πρέπει να επιλέξει στις 21 Μάη το κόκκινο της αλήθειας, του αγώνα, της ανατροπής απέναντι στο μαύρο της μιζέριας, της ηττοπάθειας, της βαρβαρότητας που υπηρετούν όλα τα κόμματα του συστήματος! Οι φοιτητές έστειλαν την κυβερνητική παράταξη στο σπίτι της και την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ να παλεύει με το λευκό για την τελευταία θέση.

Η εκλογική αναμέτρηση στις 21 Μάη είναι μία ευκαιρία για όλους τους νέους ανθρώπους που ψηφίζουν για πρώτη φορά να στείλουν ένα μήνυμα ότι είναι αποφασισμένοι να καθορίσουν οι ίδιοι το μέλλον τους. Είναι μία ευκαιρία να δείξει η νέα γενιά ότι δεν είναι διατεθειμένη να τους χαρίσει τα καλύτερά της χρόνια και η νεανική αμφισβήτηση να είναι αυτή που θα αφήσει το αποτύπωμά της στο εκλογικό αποτέλεσμα, να αποτελέσει τη βάση για να γεννηθούν νέοι ελπιδοφόροι αγώνες. Γι’ αυτό είναι μονόδρομος το κόκκινο παντού, στην κάλπη, στους αγώνες, στη ζωή».

Στην κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης, ο Π. Κουρμούλης  σημείωσε ανάμεσα σε άλλα: «Σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται μια μακριά προεκλογική περίοδος. Καλούμε τον καθένα και την καθεμιά να σκεφτεί καλά όσα είδε και όσα άκουσε αυτές τις μέρες. Όσα άκουσε να λένε οι αρχηγοί όλων των κομμάτων, οι πολιτευτές τους που επισκέφτηκαν τα Γρεβενά. Ρωτάμε: Ακούσατε να λένε τίποτα για τα περίφημα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης; Σας είπαν τίποτα για τα 200 απ’ αυτά που ψήφισε η ΝΔ την τετραετία που πέρασε; Σας ενημέρωσαν ότι άλλα 350 περιμένουν στην ουρά για την επόμενη κυβέρνηση, όποια κι αν είναι;

Σας είπε κανένας από αυτούς ότι το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένα νέο υπερμνημόνιο; Ότι τα 30 δισ. ευρώ που διαφημίζουν είναι όλα για τους ομίλους και ούτε ένα ευρώ για τον λαό; Σας είπαν ότι για να εγκρίνει η ΕΕ τις δόσεις θα πρέπει οι κυβερνήσεις να ολοκληρώνουν απανωτούς κύκλους αντιλαϊκών μέτρων και μεταρρυθμίσεων, μέχρι ο ήλιος να ανατείλει από τη δύση; Μήπως το ίδιο δεν γίνονταν και με τα μνημόνια; Μόνο που τότε τα λεφτά πήγαιναν στην εξυπηρέτηση του χρέους, για να μη χρεοκοπήσουν οι όμιλοι, ενώ χρεοκοπούσε ο λαός. Τώρα πάνε απευθείας στους ομίλους. Και τότε και τώρα όμως, ο λαός στη γωνία, να κάνει τη μια θυσία μετά την άλλη. Ε, λοιπόν, φτάνει πια! Καμία άλλη θυσία για τα κέρδη τους.

Όταν πέρασαν από τα Γρεβενά ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Τσίπρας, ο κ. Ανδρουλάκης σας είπαν μήπως ότι 150 επιχειρηματικοί όμιλοι έκαναν τζίρο όσο το μισό ΑΕΠ της χώρας; Ότι τα κέρδη τους το 2022 ήταν πάνω από 10 δισ. ευρώ, δηλαδή τρεις φορές οι μισθοί όλων των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα; Να λοιπόν πού βρίσκονται τα λεφτά. Και δεν είναι τα κρυμμένα “υπερκέρδη” δυο διυλιστηρίων και μιας τράπεζας που λέει ότι θα ξετρυπώσει ο ΣΥΡΙΖΑ τάχα για να τα φορολογήσει. Είναι τα κέρδη που λούζονται στο φως της μέρας.

Αυτά που διαφημίζουν στους ισολογισμούς τους τα μονοπώλια του χρηματιστηρίου για να προσελκύσουν νέους επενδυτές. Αυτά που διαφημίζουν όμως και η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ στους οίκους αξιολόγησης για να πάρουν την επενδυτική βαθμίδα. Και πώς φτιάχτηκαν αυτά τα λεφτά; Με την εκμετάλλευση εκατομμυρίων εργαζομένων, του μυαλού και του ιδρώτα του λαού μας! Με τις φοροαπαλλαγές και τα προνόμια που τους δίνει το κράτος, σε ανάπτυξη και κρίση της οικονομίας. Με φτηνά δάνεια από τις τράπεζες που πληρώνουμε εμείς με υψηλά επιτόκια και πλειστηριασμούς. Με πανάκριβα προϊόντα λόγω ακρίβειας, που ματώνει το οικογενειακό μας εισόδημα.

Όταν όμως οι εργαζόμενοι ζητάνε πραγματικές αυξήσεις, τι λένε; Δεν αντέχει η οικονομία! Οταν ο λαός των Γρεβενών ζητάει προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στο νοσοκομείο τι λένε; Δώσαμε, δώσαμε! Οταν οι αγρότες ζητάνε αφορολόγητο πετρέλαιο τι λένε; Δεν περισσεύει φράγκο! Και πώς να περισσέψει αφού αφορολόγητο πετρέλαιο υπάρχει μόνο για τους εφοπλιστές. Οταν τα σωματεία και οι φορείς των Γρεβενών διεκδικούν κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, κατάργηση των Ειδικών Φόρων στο πετρέλαιο και στα καύσιμα για να βγάλουν τον παγωμένο χειμώνα, τις τους απαντάνε; Ζητάτε πολλά! Πάρτε δυο pass και ένα βάουτσερ και ευχαριστημένοι να είστε. Μόνο που κι αυτά τα ψίχουλα τα πληρώνει από την άλλη τσέπη ο λαός.

Όταν το ΚΚΕ φέρνει στη Βουλή τροπολογίες με τα αιτήματα των εργαζομένων, για κατάργηση του ΦΠΑ, απαγόρευση των πλειστηριασμών, κατάργηση των νόμων που βάζουν πάγο σε μισθούς και συντάξεις, τι κάνουν όλοι μαζί, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ; Καταψηφίζουν και κουνάνε το δάκτυλο στο ΚΚΕ ότι οι προτάσεις του είναι μαξιμαλιστικές!

Δεν κάνουν όμως μόνο αυτό. Τώρα στις εκλογές τους είδαμε να τσακώνονται και για το ποιανού το πρόγραμμα είναι πιο κοστολογημένο… Ποιανού το πρόγραμμα κουμπώνει καλύτερα με τη δημοσιονομική σταθερότητα, τις υποδείξεις του ΟΟΣΑ και των οίκων αξιολόγησης. Με τις οδηγίες του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων. Ας μας πουν λοιπόν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ για τα κοστολογημένα προγράμματά τους: Πόσο κοστολογούν τη ζωή των Γρεβενιωτών που τρέμει το φυλλοκάρδι τους μην αρρωστήσουν και χρειαστεί να αντιμετωπίσουν τις τεράστιες ελλείψεις στο νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του νομού;

Πόσο κοστολογούν την ανάγκη των νέων ανθρώπων να ζήσουν μια ζωή καλύτερη από τους γονείς τους και αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το νομό; Όχι επειδή δεν αγαπούν τον τόπο τους, αλλά επειδή εδώ δεν υπάρχει ούτε μέλλον, ούτε δουλειά. Κατά 16,3% μειώθηκε ο πληθυσμός στα Γρεβενά μέσα σε μια δεκαετία, η μεγαλύτερη μείωση πανελλαδικά. Ποσό κοστολογούν τον μόχθο του νέου αγροτοκτηνοτρόφου, που δουλεύει ήλιο με ήλιο για να κρατηθεί όρθιος; Που αναγκάζεται να πληρώνει κι από την τσέπη του, επειδή το κόστος παραγωγής είναι μεγάλο κι αυτός πουλάει κοψοχρονιά τον κόπο του; Πόσο κοστολογούν την αγωνία χιλιάδων λαϊκών νοικοκυριών στα Γρεβενά και στους άλλους δήμους να βγάλουν τον χειμώνα; Όταν το πετρέλαιο είναι στα ύψη και τα καλοριφέρ ανάβουν -όπου ανάβουν- 7 μήνες το χρόνο;

Να, λοιπόν, ποιοι είναι οι δυο κόσμοι, που βρίσκονται σε διαρκή σύγκρουση και δεν μπορούν να συναντηθούν πουθενά: Τα κέρδη τους από τη μια, οι ζωές μας από την άλλη. Και στο δίλημμα τα κέρδη τους ή οι ζωές μας, απαντάμε καθαρά και ξάστερα και στην κάλπη της άλλης Κυριακής: Πολύ πιο ισχυρό το ΚΚΕ!

Γιατί πρέπει να χάσει το κεφάλαιο για να πάρει ανάσα ο λαός. Κι αυτό απαιτεί να ανέβει ο πήχης των αγώνων, να είναι πιο δυνατός ο λαός και οι διεκδικήσεις του, με ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ. Όλα τα άλλα, δεν θα είναι απλά μια από τα ίδια, αλλά τα ίδια και χειρότερα. Γιατί κάθε επόμενη κυβέρνηση είναι χειρότερη από όλες τις προηγούμενες. Γιατί εφαρμόζει αντιλαϊκούς νόμους που ψηφίστηκαν και προσθέτει νέους. Έτσι και η επόμενη κυβέρνηση θα είναι η χειρότερη απ’ όλες τις προηγούμενες όποιος κι αν είναι στο τιμόνι».

Ιδιαίτερα μαζική και από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια ήταν και η συγκέντρωση που έγινε την Κυριακή 14 Μάη στη Δεσκάτη, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Περικλής Κουρμούλης, παρουσιάζοντας τους τρεις υποψήφιους βουλευτές του Κόμματος στην Περιφερειακή Ενότητα: Την Ελευθερία Κολίτσα, απόφοιτη της Παντείου και μεταπτυχιακή φοιτήτρια, τον Γιάννη Κλεισιάρη, εργάτη στο εργοστάσιο της «Alpha Wood», πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Γρεβενών και τον Δημήτρη (Τάκη) Γαλάνη, συνταξιούχο εκπαιδευτικό και πρώην διευθυντή του Γυμνασίου Δεσκάτης.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Ελευθερία Κολίτσα και την κεντρική ομιλία έκανε ο Δημήτρης  Γαλάνης.

Από το Γραφείο Τύπου

της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Σχετικά άρθρα

ΔΟΜΗΣΗ

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Τζιόβας Ανδρέας
ΔΕΗ BANNER
Υπουργείο περιβάλλοντος
cars
Ζητείται από τεχνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών
Ζητείται καμαριέρα
ζητείται υπάλληλος-agro grevena
AUTOΚΙΝΗΣΗ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Πωλούνται δυο διαμερίσματα
Πωλείται μετά από 37-συνταξιοδοτηση
123 τμ
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Καφέ Crystal
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com