email επικοινωνίας

email επικοινωνίας: [email protected]

Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Μένουμε Ασφαλείς

POTIKA MYRTO

Μένουμε Ασφαλείς

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Μένουμε Ασφαλείς

ΕΙΕΤ
Ράδιο 101.5
Ζιώγας

Grevenamedia @facebook

tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Υπάρχει χρόνος ; *Tου Απόστολου Τσένη

Το τρίτο Eurogroup για το 2017 διεξήχθη, στις Βρυξέλλες, χθες το απόγευμα. Η Ελλάδα απασχόλησε ένα σημαντικό μέρος της συνάντησης, αλλά δεν αποτέλεσε το κύριο θέμα της. Το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, αναλώθηκε στην εφαρμογή των προϋπολογισμών των κρατών – μελών και την πορεία τους, ως προς την συμμόρφωση με το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης και στην συζήτηση του σχεδιασμού έκδοσης χρέους από κάθε κράτος- μέλος, της Ευρωζώνης.

 

Για το ελληνικό ζήτημα, η συνάντηση προέβλεπε ενημέρωση του Eurogroup από τους θεσμούς και τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, για την πρόοδο η οποία έχει σημειωθεί, από τον προηγούμενη συνάντηση του Φεβρουαρίου.

 

Η ελληνική πλευρά ευελπιστεί να δοθεί ημερομηνία επιστροφής των εκπροσώπων των θεσμών αλλά με δεδομένες τις αντιρρήσεις που το μέγαρο Μαξίμου προβάλλει στις ζητούμενες μεταρρυθμίσεις και τα δημοσιονομικά μέτρα, κάτι τέτοιο θα πρέπει να θεωρηθεί εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί. Ειδικά, όσο δεν γίνονται αποδεκτές οι αλλαγές που ζητά το Δ.Ν.Τ., σε εργασιακά και συνδικαλιστικά, δεν πρέπει να αναμένεται επιστροφή της ομάδας εργασίας του Ταμείου στην Αθήνα.

 

Γεγονός που σημαίνει ότι μια προσδοκία ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης στο Eurogroup, της 7ης Απριλίου, (έχουμε χάσει τον λογαριασμό, εάν αυτή είναι η πέμπτη ή η έκτη ημερομηνία-ορόσημο της κυβέρνησης), θα πρέπει να θεωρείται ουτοπική. Εκτός και υπάρξει μία ακόμη κυβερνητική στροφή 180 μοιρών, πράγμα που δεν μοιάζει να έχει πολλές πιθανότητες να συμβεί, στην παρούσα φάση…

Αυτή είναι η κατάσταση στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης, την ώρα κατά την οποία τα μηνύματα από την οικονομία κάθε άλλο παρά θετικά είναι. Οι Ελληνικές τράπεζες έχουν καθυστερήσει σημαντικά να δημοσιοποιήσουν τα αποτελέσματα του προηγούμενου έτους, ενώ οι πληροφορίες για μεγάλη αύξηση των κόκκινων δανείων στο τέλος του 2016 και τους πρώτους μήνες του 2017, όλο και πληθαίνουν. Σύμφωνα δε με δημοσιεύματα, οι εκροές καταθέσεων έχουν πλέον ξεπεράσει τα 4 δισ. ευρώ!

 

Τα προβλήματα της οικονομίας όμως, δεν περιορίζονται μόνο στο τραπεζικό σύστημα. Τον Ιανουάριο καταγράφηκε ιστορικό ρεκόρ μείωσης θέσεων εργασίας, για την τελευταία δεκαπενταετία. Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι οι καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης και η αβεβαιότητα που προκαλούν, έχουν φέρει προ των πυλών μία σημαντική επιδείνωση της οικονομίας.

 

Θα περίμενε λοιπόν κανείς ότι ο πρωθυπουργός της χώρας και η κυβέρνηση του, να πράξουν το λογικό και υπεύθυνο. Να οργανώσουν ένα συστηματικό σχέδιο, μία στρατηγική, να σκύψουν πάνω από τα εμπόδια της αξιολόγησης και να κάνουν τ’ αδύνατα δυνατά ώστε αυτή να ολοκληρωθεί.

 

Ταυτόχρονα θα έπρεπε να υλοποιήσουν όλα όσα θεωρούν οι ειδικοί της κυβέρνησης αναγκαία, ώστε ν’ αποφευχθεί η διαφαινόμενη αρνητική στροφή της οικονομίας και να την ενισχύσουν ώστε να μην είναι τόσο ευάλωτη σε κάθε αντιξοότητα.

 

Αντί γι’ αυτές τις ενέργειες, ο Αλέξης Τσίπρας προαναγγέλλει εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την Υγεία, ώστε ν’ αποπροσανατολίσει την ελληνική κοινωνία. Ασχολείται με τα κομματικά προβλήματα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και κινείται με τον ίδιο και απαράλλακτο τρόπο με τον οποίο κινείται, από την αρχή της διακυβέρνησής του.

 

Χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο και εναλλακτικές, χωρίς στρατηγική, αλλάζοντας πορεία ανάλογα με το τι θα συμβεί κάθε μέρα, χωρίς  σύστημα, σχεδιάζοντας το μέλλον της χώρας, στο γόνατο. Λες και δεν έχει την ευθύνη διακυβέρνησης μιας ολόκληρης χώρας αλλά προπονεί μια ομάδα γειτονιάς στην αλάνα. Ίδωμεν ….

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή

Μένουμε Ασφαλείς

Loco delivery

Μένουμε Ασφαλείς

-Διεύθυνση-GrevenaMedia

Μένουμε Ασφαλείς

Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5