Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Οινοπαραγωγοί : Έξαρση του λαθρεμπορίου μετά την επιβολή φόρου στο κρασί. Στη μισή τιμή το χύμα κρασί και στα Γρεβενά.

Εξαρση του λαθρεμπορίου και της παράνομης διακίνησης προϊόντων οίνου διαπιστώνουν οι έλληνες παραγωγοί τέσσερις μήνες μετά την επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί.

Οι οινοπαραγωγοί προειδοποιούν για δημιουργία μιας νέας λαθραίας αγοράς και όπως επισημαίνουν τους προκαλεί κατάπληξη η επιμονή της Κυβέρνησης στην εφαρμογή του ΕΦΚ στο κρασί, καθώς έχει απόλυτη γνώση πλέον όπως δηλώνουν ότι «η καινοφανής και άδικη αυτή φορολόγηση φέρνει τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα».

Ήδη σύμφωνα με την Διεπαγγελματική Αμπέλου και Οίνου τα στοιχεία από την τετράμηνη εφαρμογή του ΕΦΚ επιβεβαιώνουν ότι τα έσοδα του δημοσίου είναι μηδαμινά, όπως από την αρχή είχαν προειδοποιήσει οι οργανώσεις του κλάδου (ΕΔΟΑΟ – ΚΕΟΣΟΕ – ΣΕΟ).

Ταυτόχρονα διαπιστώνεται κατακόρυφη άνοδος του λαθρεμπορίου και της παράνομης διακίνησης με προφανές αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων για το δημόσιο, τόσο από τον ΕΦΚ αλλά πλέον και από το ΦΠΑ, και την καταρράκωση κάθε έννοιας νομιμότητας ή λειτουργίας του ανταγωνισμού για τον κλάδο.

Όπως μάλιστα αναφέρει σε ψήφισμά της  η Διεπαγγελματική Αμπέλου και Οίνου, ύστερα από αναλυτική συζήτηση για τις επιπτώσεις στον κλάδο από την εφαρμογή του ΕΦΚ στο κρασί «η εξαιρετικά αρνητική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, θα οδηγήσει πιθανότητα στο εξής παράδοξο και ταυτόχρονα όνειδος για μία σύγχρονη δημοκρατική χώρα: Θα μετατρέψει το κρασί σε έναν «παράνομο ταξιδιώτη» που διακινείται λαθραία, με εύλογο να τίθεται το ερώτημα εάν είναι στις προθέσεις του αρμόδιου υπουργού να δημιουργήσει μια ακόμα λαθραία αγορά».

Στο μεταξύ το χύμα κόκκινο κρασί πωλείται από οινοπαραγωγούς των Γρεβενών στη μισή τιμή… από αυτό της αγοράς! “Λίγα και στο χέρι” τονίζουν οι αμπελουργοί του Νομού μας.

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5